Annas barn använder

Skalkläder året runt

Annas barn har

Skalkläder året runt


Anna bor i Göteborg och har sex barn. Vintertid åker familjen ofta på skidresor. Vi har pratat med Anna om hur barnen använder Gneis skalkläder vintertid både i skidbacken och i vardagen hemma i Göteborg.Skalkläder i skidbacken

Varför är skalet ett optimalt plagg för er familj?
 
- Vi väljer skalplagg för att kunna ha ett bra set kläder som räcker hela året, slippa ha många olika som tex fodrad galon som är klumpig och svettig och termo som tar massor med plats. 

Skal är plagg som tål vatten, vind och kyla och som kan anpassas med hjälp av rätt mellanlager.

Ni är ofta på skidsemester. Används skalplaggen lika ofta då?

- Vi kör bara skal även i skidbacken. Under skalet växlar vi mellan ullunderställ, fleeceställ och termoställ. 

Alla Gneis skalplagg är tunna och smidiga. Kylan och vinden styr hur många lager som behövs under.

Men om det är minus 10° - blir inte barnen kalla då?

- Inga problem! Vi har kört med skal i kyla ner mot -15. 
Tänker man bara på att bygga upp lager underifrån så funkar skal perfekt.

Hur upplever barnen skalkläderna i skidbacken?

- Barnen är supernöjda! Tänk er själva - inga vuxna vill ju åka skidor i vadderade och klumpiga overaller. Barnen vill ju också känna sig rörliga, smidiga och snabba - även i skidbacken."-15° grader är inga problem - tänk på att bygga lager underifrån ."Skalkläder i vardagen

Hur är en vanlig vinter i Göteborg?

-Skalplagg funkar fint vid regn och slask, och det är vår vardag på västkusten på vintern. Vid plus väljer vi bort fleecestället som mellanlager, och eventuellt termobyxorna.
 
Vi är noga med att tvätta med “rätt” tvättmedel för att bibehålla plaggets förmåga att stöta bort vatten.

Varför funkar skalkläder så bra under vintertid i Göteborg?

- Vi får sällan riktig vinter, men har mycket nederbörd och slask. Då är skalplagget helt perfekt. Skalkläder är ju faktiskt regnkläder.

Vintern bjuder ju också på olika temperaturer, och då anpassar vi bara kläderna under skalplagget för passa väderleken och temperaturen.

Skaloverall till barn

Vår skaloverall har ingen vaddering utan är endast ett "skal" som skyddar barnet mot yttre element som t.ex. nederbörd, vind, slask, asfalt och annan yttre nötning. Här anpassas istället klädseln under overallen beroende på väder och aktivitet enligt lager-på-lager-principen. Vår skaloverall TURMALIN SHELL finns i storleksspannet 92-116 och är lika fullfjädrad med förstärkningar och funktioner som våra övriga overaller. Våra skaloveraller går utmärkt att använda som året-runt overall. 

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

14 dagars öppet köp

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo