Familjen Martimo i Åre

Familjen Martimo är bosatta i Duved, en liten by strax väster om Åre. Jonna och sambon Mattias har barnen Lowe 5år och Otto som är 3. Familjen är som många andra familjer som är bosatta i Åre-trakten - riktiga friluftsnördar. Skidor är det intresse som tar allra störst plats under vintermånaderna. 


Hur ser en normal vinter ut i Duved?

–Väldigt växlande. Det kan vara flera minusgrader på morgonen och på eftermiddagen när man hämtar barnen på förskolan är det plusgrader och lervälling. 
Det kan snöa, hagla, blåsa och vara vindstilla samma dag. Grått och sedan solsken. Det kan vara -20 nere i dalen och när man kommer upp med liften ovanför molntäcket är det sol och knappt några minusgrader.


Hur tänker ni kring Lowe & Ottos kläder på vintern?

– Först och främst - underställ och varma strumpor. På förskolan har barnen vinteroverall och ett ”andralager” på understället. Vinterskor som både är varma och tål väta är ett måste häruppe. Barnen har en del ullkläder för att hålla sig varma längst in mot huden. 

Vid riktigt kalla dagar i skidbacken har vi en tunn dunjacka under skidjackan. Tumvantar upplever vi hålla händerna varmare och ibland har barnen tunna ullvantar under. En balaklava av ull under mössan vid kallare dagar.

"Viktigast är att det går i raketfart"
Otto, Duved. 

Är ni föräldrar överens med barnen vilka kläder vintern kräver?

– Ja det tycker jag i alla fall *skratt*. Vi använder ju oftast liknande kläder hela vintern och växlar mellan 1 till 2 lager under overallen och tjockare eller tunnare mössa. På vårvintern åker skalkläderna fram och det brukar barnen vara positiva till. 

Men då brukar diskussionerna om endast t-shirt under bli populära. Det är ju trots allt nästan sommar då tycker barnen:)

Om du skulle ge ett vinterråd till andra familjer i Mellansverige - vad skulle det vara isf?

–  Bra vinteroverall och varma skor som tål att bli blöta. Tumvantar med uttagbar ullvante. Ett varmt tvådelat andralager om barnen är blöjfria för att lätt kunna reglera klädval efter väder. 

Ullunderställ fungerar för oss. Det blir sällan för varmt och håller barnen varma. I skidbacken kör vi oftast tvådelat. Det underlättar toalettbesök i skidbacken och att växla mellan olika lager under ytterkläderna.

Vad är den viktigaste aspekten du tar hänsyn till när du köper kläder till barnen?

– Bra kvalitet. Barnen ska kunna vara ute och leka långa stunder utan att behöva frysa eller bli blöta och de ska kunna ärvas av syskon. Både miljösmart och ekonomiskt. 

Sedan är det viktigt att produkterna är så snälla som möjligt för miljön, dem som arbetar med kläderna och för våra barn så att de inte innehåller farliga gifter osv. 

Lowe och Otto svarar

Vad tycker ni om att göra på vintern?

– Åka skidor för det är så kul med branta backar och hopp. Jag tycker även om att leka isnön och bygga snögrottor och åka stjärtlapp.

Vad tycker ni man ska ha på sig för kläder ute när det är vinter?

– En vinteroverall så att man inte blir kall. Och underställ och skidstrumpor. Jag använder  mest tumvantar och ett par fingervantar under. Mössa såklart så man inte fryser om huvudet. Och under hjälmen har jag balaklava.

Ge oss ert bästa vinterlekstips!

– Kasta snöbollar och att åka skidor. Det är roligt att åka stjärtlapp med kompisar och bygga snöhopp så man kan hoppa på dem.

Familjerna väljer 5 favoriter

Visar 5 produkter

Familjen Sundgren i Umeå →

Familjen Sperlbauer i Lund →

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

14 dagars öppet köp

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo