IMAGE

Förutsättning: Ett barn, 124cm långt, normalbyggd...
Utrustning: 3st Supershape vinteroverall i 3st storlekar...
Uppdrag: Vilken storlek passar bäst & vilken ska jag köpa…

Ja, vilken sitter bäst tycker du?

Här är alltså ett barn, 124cm långt, i en Gneis vinteroverall i storlekarna är 116cl (blå), 122cl (Grön) och 128cl (Röd). I just detta fall är det vår populära testvinnare SUPERSHAPE som testats, men det skulle alltså kunna vara vilken som helst av våra overaller som storleksguiden gäller.

Vilken är det då som sitter bäst och vilken är det du som förälder ska köpa? Vi vet i alla fall vilken hon valde när vi bad henne spontant säga vilken som varit skönast under fotograferingen.

Svaret på båda frågor hittar du här nedan.

SUPERSHAPE™, samma modell i 3st olika storlekar.

Upp…

Supershape, Blå, 116cl...

I vår storlekshjälp noterar vi att man växer i våra kläder, inte ur dom. Här ser man ett tydligt exempel på detta. Dvs 116cl kommer barnet att kunna ha till och med att det är cirka 122cm lång och då sitta som bäst. Sedan kan man ha den storleken någon centimeter till, därefter är det dags för nästa dvs. 122cl.

SUPERSHAPE™ i stl 116cl, midjejusterad

Upp…

Supershape, Blå, 116cl - Ej midjejusterad...

Här har overallens invändiga knappresår i midjan inte justerats vilket gör att overallen ser lite större ut. Allt eftersom barnet växer kan du alltså justera efter med de knappresårer som finns på overallen.

SUPERSHAPE™ i stl 116cl, ej midjejusterad

Upp…

Supershape, Grön, 122cl...

Här är den storlek som vi enligt vår storlekshjälp rekommenderar till barn i denna längd, dvs. cirka 124cm. Den här kommer barnet att kunna ha till och med att det är cirka 128cm lång och då sitta som bäst.

Som man ser på bilderna finns det redan här risk att benslut hamnar i marken om inte de invändiga knappresåren i benslutet justeras ihop. Mycket viktigt att tänka på och vi har därför satt en röd varningstriangel på overallen för att det inte ska glömmas bort. Hamnar tyget i marken finns stor risk att det nöts sönder inom bara några timmar.

Lika viktigt är det att justera knappresåret i midjan så att overallen sätter sig på rätt ställe. Allt för att undvika för mycket tyg i grenen, försök själv att klättra & leka i klätterställningen i jeans med för mycket "Gällivarehäng", plus att onaturliga nötningar kan uppstå om tyget i benen bylsar sig för mycket.

SUPERSHAPE™ i stl 122cl, midjejusterad

Upp…

Supershape, Grön, 122cl, Ej midjejusterad...

Samma overall, nu utan att det invändiga knappresåret i midjan är justerad. Här ser man att risken för nötning av benslut som släpat i marken är överhängande. Dessutom ser man stor skillnad på hur overallen hänger på kroppen. Det ser man tydligast om man jämför bilden bakifrån på denna, jämfört med bilden bakifrån där overallen justerats (dvs föregående bildserie).

SUPERSHAPE™ i stl 122cl, ej midjejusterad

Upp…

Supershape, Röd, 128cl...

Denna storlek blir som man kan se på bilderna bylsig, med följden att barnet blir hämmad i sin lek genom för stort "häng" i gren och mycket överblivet tyg över rygg och mage. Även stor risk att benslut hamnar i marken vilket leder till att tyget nöts sönder.

Andra nackdelar är att padding på knän förmodligen hamnar för långt ner och kommer då inte skydda särskilt mycket då barnet leker på knä.

SUPERSHAPE™ i stl 128cl, midjejusterad

Upp…

Supershape, Röd, 128cl, Ej midjejusterad...

Här är alltså inte midjeresåret justerat. Blir då ytterligare sämre passform som man kan se och "hänget" i midjan ännu mer påtagligt.

Vilket storlek upplevde hon då som skönast under fotograferingen?
Svar: Den blå, i storlek 116cl

Svaret på uppdraget är alltså att 116cl passar barnet bäst just nu, men det är 122cl du som förälder ska välja för att overallen ska räcka hela vintern. Den kommer vara något stor i början av vintern men kommer sedan att sitta som en smäck när vintern är över oss på allvar.

SUPERSHAPE™ i stl 128cl, ej midjejusterad

Upp…