IMAGE

Det behövs hela 189 delar till en Supershape-overall!

Varenda bit har ett syfte och alla dessa bitar bildar tillsammans ett plagg som även skall ha rätt mått och passform baserat på ett mönster och en måttlista. Ett mönster för varje storlek. Supershape har 12 storlekar. Det blir totalt sett många unika bitar till en modell.

Här intill är receptet för en Supershape-overall. Som ni kanske förstår är det ett riktigt hantverk att få ihop en färdig overall och inget som sker i en handvändning. Det krävs speciella maskiner och utrustning och ett stort yrkeskunnande hos personalen.

Alla bitar ska skäras ut, broderier och tryck ska på plats. Knappar och öljetter slås fast, mellanlägg, vadd, snoddar och resårer placeras på rätt ställe. Dessutom ska alla sömmar sys och sedan tejpas, zip-pullers och fothällor träs på, med mera, med mera, tills hela overallen är färdig och kontrollerad och slutligen packas.

IMAGE

Värmehållnings-test av Supershape

Vi arbetar ständigt med att utveckla våra overaller och göra dem bättre. Den senaste förbättringen är den specialvadd vi placerat i Supershape overallens axelparti. En filtad vadd från Primaloft med högre bärighet som förhindrar kylan att tränga in och för värmen att läcka ut. En vadd som vanligtvis används till skor eller handskar. Perfekt tänkte vi!

Vi lät sy upp två likvärdiga overaller och åkte till Sports Tech Research Center i Östersund för att mätbart bevisa denna funktion. Den enda skillnaden mellan overallerna var att den ena hade extra Primaloft-vadd i axel/ok parti.

Vi lät mäta och jämföra dessa overaller med 2 olika mätmetoder i ett frysrum som höll -21°C och resultatet var mycket positivt.

Mätmetod 1: Infraröd värmekamera

Plagget med extra vadd har en kallare yt-temperatur vilket indikerar att den extra Primaloft-vadden förhindrar värmeförlust.

Mätmetod 2: Temperaturmätare inuti overallen

Redan efter första mätningen vid 5 minuter var det tydligt att den extra Primaloft-vadden har stor effekt.

Upp…