My webpage My webpage

Kläder efter väder

Hur klär jag mitt barn på bästa sätt?

Vintern närmar sig nu snabbt och kylan likaså. Men hur var det nu... Är det mellanlager och skaljacka, eller termojacka och vinterjacka, eller underställ vid jämna veckor?

Skämt åsido. Vi har gjort en liten guide med klädförslag som förhoppningsvis ska hjälpa dig en bit på vägen.


Alla barn är olika. Vissa är varma och andra är kalla av sig – så, använd guiden med sunt förnuft och lita på din magkänsla. 

Helt redo för

Till vardags - utomhus i plusgrader eller strax under nollan

Kanske gillar ditt barn att använda vinterfodrad jacka/overall även om det inte är så kallt ute. Till vardags - i skolan eller om “man bara ska ut en sväng” - funkar det fint att dra på de vinterfodrade plaggen ovanpå jeansen och swettisen. Under dessa förutsättningar krävs inga speciella lager inunder. 

Självklart fungerar det lika bra med skalkläder.

Helt redo för

Utomhusvistelse i plusgrader med hög aktivitetsnivå

Om det är plusgrader ute och den planerade aktivitetsnivån är hög t ex om barnet ska ut och vandra, klättra eller cykla rekommenderar vi inte vinterfodrade plagg. Under dessa förutsättningar är det bättre att satsa på skalkläder med tillhörande mellanlager i termo eller ull och närmast kroppen ett underställ.

Helt redo för

Utomhusvistelse i minusgrader med låg aktivitetsnivå

När termometern ute står på minus och den planerade aktivitetsnivån är låg bör fokus vara på att klä sig för att behålla värmen. Ett värmande lager under de vinterfodrade ytterplaggen kan bestå antingen av termo eller ull. Den största skillnaden mellan termo och ull är att termoplaggen fungerar fint som vår/sommar/höst-ytterplagg.

Helt redo för

Utomhusvistelse i minusgrader med hög aktivitetsnivå

Om det är minusgrader ute och den planerade aktivitetsnivån är hög är det extra viktigt att tänka på att kläderna måste kunna transportera bort värmen/fukten som kroppen producerar. En blöt hud blir nämligen fort kall när den fysiska aktiviteten upphör. För att optimera transporten av fukt klär du ditt barn i ett funktionellt underställ närmast kroppen. Med hjälp av ett mellanlager i termo eller ull regleras värmen. Vid högintensiv aktivitet kanske mellanlagret får ligga i väskan, för att tas på när det är dags för fikapaus.

✅  Skickas nästa vardag

✅  Klarna betalning

✅  Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

✅  Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Vi är Gneis funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att världens bästa lekplats är utomhus och att barnen förtjänar världens bästa utekläder.

Som barnens självutnämnda ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för deras barn.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Med din prenumeration godkänner du vår integritetspolicy och du kan förstås när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet.

Kundtjänst

På vår kundtjänstsida hittar du svar på de flesta frågor kring ditt köp. Vi har även lärorika guider liksom en detaljerad storlekshjälp för varje produkt.

Du kan förstås även mejla eller ringa oss 😊

Telefon: 0920-420 180 • E-post: info@gneis.se


Facebook

Youtube

Instagram

Rock Group Sweden AB

Varvsgatan 41  •  972 32 Luleå

Telefon: 

0920-420 180

E-post: 

info@gneis.se

Org.nr: 

556704-7484