My webpage My webpage
Tjej i regn med Gneis vattentäta och smidiga skaljacka på sig

Skaljackor för barn

Klicka och inspireras av våra kunders val!

En regnjacka, vinterjacka och vardagsjacka i en och samma jacka. Alla gjorda för lek & äventyr året om – så lätt det kan vara!

Låt bara väder & aktivitet bestämma vad barnet har under, så funkar skaljackan året om. Förutom att de är vattentäta och andas bra har alla superb passform.

Våra favorit skaljackor

Alla skaljackor

Storleksfilter
74/80 cl
86/92 cl
98 cl
104 cl
110 cl
116 cl
122 cl
128 cl
134 cl
140 cl
146 cl
152 cl
158 cl
164 cl
170 cl
176 cl

ⓘ Plagget har ca 1 års växtmån så välj cl-storlek = barnets längd!

Gneis Speed Shell skaljacka

Skaljackor barn i 74-176 cl

Är du ute efter en skaljacka av hög kvalitet till ditt barn så har vi flera suveräna jackor i vårt sortiment. BRISK SHELL är vår skaljacka med mest funktionella detaljer som snölås och liftkortsficka, den funkar därför även bra i skidbacken. SPEED SHELL är en skön och smidig allvädersjacka för alla väder. Den finns även i en vidare variant - SPEED SHELL SPACE.  Sedan har vi även TURMALIN JACKA som är en skaljacka för de mindre barnen och som gärna kombineras med någon av våra skalhängselbyxor TURMALIN BYXA eller GRANIT BIB

Fler och fler har fått upp ögonen för skalplaggens förträfflighet och ser dem som mycket bra ersättare till regnkläder och galonkläder. De fungerar under stora delar av året då man bara behöver variera mellanlagret beroende på rådande väderlek.

Alla våra skaljackor har membran i yttertyget och de höga värdena, 10.000 gr/m2/24h andning och 10.000 mm vattenpelare ger en väl ventilerande jacka och gör att den fungerar lika bra som vindjacka eller regnjacka. Samtliga är impregnerade med fluorkarbonfri impregnering.

Gneis Turmalin skaljacka

Skaljacka för barn som regnjacka

Vi har stor kompetens inom området skaljackor/regnjackor för barn och vet vikten av god konstruktion och en design som till stor del styrs av "reglerna" kring hur ett skalplagg skall konstrueras.

Ett bra skydd mot regn och vind är A och O och avgör ofta hur länge barnet vill vara ute och leka. Fler och fler har börjat inse den stora fördelen med att låta barnen använda skaljackan som regnjacka då den andas betydligt mer. 

Gneis Turmalin skalset. Barn lutade mot ett staket.

Skaljacka som står emot regn och andas

Själva poängen med skalkläder är att det ska vara vattentäta men samtidigt kunna andas ut värme. Vattentätheten hos skalkläder räknas i vattenpelare och anges i mm vilket är det vattentryck som materialet kan stå emot.

Gränsen för plagg som får kallas regnplagg går vid 2 000 mm, vi har satt vår egna nivå på plagg som får kallas vattentäta på 10 000 mm. Vi kan därför varmt rekommendera våra skalkläder som just regnkläder, fast mer mångsidiga.

Ytterkläder som bara fokuserar på att vara täta är inga roliga plagg att leka i då det först blir svettigt och sen kallt på insidan. Med anledning av detta är vi extra noga med själva andningsförmågan i våra skalkläder så att barnen som använder våra skalplagg ska kunna springa runt och leka obehindrat utan att börja svettas och frysa. Det är det som är det smarta med skal, det kan stå emot regn samtidigt som det andas bort värmen inifrån.

Gneis Turmalin skaloverall. Barn i klätterställning

Behöver barn verkligen skalkläder?

Ja, mer än vuxna. Har du någon gång försökt ha samma tempo som ett barn när det är mitt uppe i en lek? Då vet du att det är ett högt tempo som ofta innehåller både krypande och klättring. Tänk dig att göra allt detta kall och frusen, ingen höjdare va?

Det är just därför barn verkligen behöver skalkläder, för att transportera bort värmen innan den hinner förvandlas till fukt på insidan av ytterkläderna. En skaljacka har ett brett användningsområde hela året då man enkelt kan justera med något inunder för att vara lagom varm. Under sommaren räcker ofta en t-shirt under skaljackan.

Gneis Speed Shell skaljacka. Barn som sitter i ett träd

Vår/höst: så här klär du ditt barn under skaljackan

Vår/höst: Under våren/hösten är skaljackan perfekt då en vanlig fodrad jacka för vintern lätt blir för varm. Är det mildare väder är inte lagren närmast kroppen av lika hög vikt som vid kallare väder. Blir det lite kyligare kan vår termojacka IZE eller ulltröjan ULLE vara ett perfekt komplement att ha under skaljackan för att inte bli kall.

Själva skalets primära uppgift är att skydda mot vatten och vind och släppa ut fukten (ånggenomsläpplighet). Det är alltså ingen vaddering som värmer i jackan utan den fixas med ett värmande lager inunder.

Gneis Izzy lättviktsjacka

Vinter: så här klär du ditt barn under skaljackan

Vinter: Under årets kallare dagar är det viktigt att klä sig efter lager-på-lager principen då själva skalet saknar vaddering. Närmast kroppen rekommenderar vi ett lager-1 underställ gärna i ull, typ WOOL BASELAYER, för att transportera bort fukten från kroppen. Vid temperaturer runt 0 grader brukar det räcka med understället och ett mellanlager likt ULLE.

Viktigt att tänka på är att aktiviteten styr hur många lager som ska användas, ju lugnare aktivitet desto mer värmande lager behövs för att inte frysa. Vid riktigt låga temperaturer används med fördel ett tjockare värmande lager likt IZE JACKET eller IZZY pga. deras utmärka värmande förmåga men samtidigt smidiga passform. Vid fjällturer etc, ha gärna med ett extra lager i en väska ifall ni blir stilla längre perioder.

Nikwax klädvårdsprodukter hos Gneis

Ta hand om ditt barns skalplagg!

För att din skaljacka och övriga skalplagg ska behålla sina smarta egenskaper så krävs det att du tar hand om ditt plagg.

Skalplagg bör tvättas när de är smutsiga och återimpregneras när yttertyget börjar suga åt sig vatten. Att tvätta och impregnera gör att plagget fungerar bättre och även att det håller bättre. Använd miljövänligt tvättmedel och impregnering.

✅  Skickas nästa vardag

✅  Klarna betalning

✅  Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

✅  Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Vi är Gneis funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att världens bästa lekplats är utomhus och att barnen förtjänar världens bästa utekläder.

Som barnens självutnämnda ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för deras barn.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Med din prenumeration godkänner du vår integritetspolicy och du kan förstås när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet.

Kundtjänst

På vår kundtjänstsida hittar du svar på de flesta frågor kring ditt köp. Vi har även lärorika guider liksom en detaljerad storlekshjälp för varje produkt.

Du kan förstås även mejla eller ringa oss 😊

Telefon: 0920-420 180 • E-post: info@gneis.se


Facebook

Youtube

Instagram

Rock Group Sweden AB

Varvsgatan 41  •  972 32 Luleå

Telefon: 

0920-420 180

E-post: 

info@gneis.se

Org.nr: 

556704-7484