Gneis klädguide

Vintern närmar sig nu snabbt och kylan likaså. Men hur var det nu... Är det mellanlager och skaljacka, eller termojacka och vinterjacka, eller underställ vid jämna veckor?
Skämt åsido. Vi har gjort en liten guide med klädförslag som förhoppningsvis ska hjälpa dig en bit på vägen. 

Alla barn är olika. Vissa är varma och andra är kalla av sig – så, använd guiden med sunt förnuft och lita på din magkänsla. 

Lycka till!

7° > 0°

Småkylig snålblåst

Ensiffrigt ner till nollan är lika med klassiskt svensk höst med varierande väder med både väta och kall blåst – eller som det kan vara hela vintern i södra Sverige. Viktigast är yttersta lagret då det ska stå emot både regn, vind och asfalt. En rörlig och slitstark skaljacka|-byxa eller skaloverall (gärna som även fungerar vintertid) är perfekt tillsammans med ett värmande mellanlager. Gärna ull eller varför inte ett termoplagg.

0° > -5°

Kallt och krispigt

Vid nollgradigt och neråt rekommenderar vi ett värmande underställ närmast kroppen sen ett mellanlager i ull eller termo och ytterst skalplagg (jacka/byxa/overall). Detta medför fler valmöjligheter beroende på temperatur. Alternativt skippa mellanlagret och välj vinterfodrade, vattentäta plagg.

-5° > -15°

Bitande vinter

När det är så här kallt är grundregeln "lager-på-lager". Ett varmt underställ i ull närmast kroppen (gärna ullstrumpor på fötterna) och ett vinterfodrat ytterplagg. Väljer du skalplagg ytterst behöver du ett bra mellanlager (gärna termo) under. Välj helst smidiga, rörliga kläder som inte begränsar barnens lek.  

-15° > -30°

"Ganska kallt" i Lulé

Kallare än så här blir det oftast inte! Viktigaste här förutom "rätt kläder" är att hålla koll så det inte blir vita fläckar i barnens ansikte, vilket är första tecknet på förfrysning. Tänk också här "lager-på-lager". Kombinera gärna ull och termo under ytterlagret. Maximal värme fås med ett vadderade ytterplagg, vilket behövs om ditt barn är fruset eller när temperaturen kryper under -20°. En extratröja/väst funkar också bra och ett par varma handskar rekommenderas varmt.

Skaloverall till barn

Vår skaloverall har ingen vaddering utan är endast ett "skal" som skyddar barnet mot yttre element som t.ex. nederbörd, vind, slask, asfalt och annan yttre nötning. Här anpassas istället klädseln under overallen beroende på väder och aktivitet enligt lager-på-lager-principen. Vår skaloverall TURMALIN SHELL finns i storleksspannet 92-116 och är lika fullfjädrad med förstärkningar och funktioner som våra övriga overaller. Våra skaloveraller går utmärkt att använda som året-runt overall. 

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

14 dagars öppet köp

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo