Äldre inlägg: | 16-05-19 | 16-01-22 | 15-08-31 | 15-06-05 | 15-03-03 | 14-09-03 | 14-06-13 | 14-02-28 | 13-09-19 | 13-06-20 | 13-03-22

Publicerat: 2016-08-24

Höst!

Då var hösten här. Hjulet av årstider tickar på, runt runt runt. Årstidsväxlingarna som vi bara måste välkomna vare sig vi är redo eller inte.

Just hösten kan kännas plötslig. Allt drar igång. Tillbaka till skola, jobb, förskola, aktiviteter. Vintergarderoben skall ses över och många ser till att införskaffa vinterns kläder.

I skrivandets stund öppnar vi försäljningen av vår nya höst och vinter kollektion. Nya plagg och mängder av härliga färger. Färgglatt och sprakande. Som en lövskog på hösten.

I år har vi fler färger och storlekar än någonsin. Vår storsäljare Supershape som blivit utsedd till vinnare i Bäst-i-test.se, nu för andra året i rad, gör vi i år i nya storlekar som vi kallar More Space. För de som är behov av mer vidd i kläderna. Jackan Speed har också fått nya storlekar i Slim modell. Vi vill möta kundernas behov vare sig det handlar om mer eller mindre vidd i kläderna. För vi vet att om barnen trivs och är komfortabla i sina kläder så vill de vara ute mer.

Hösten har för mig blivit favorit årstiden för små utflykter med barnen. Skogen bjuder på bär och svamp och naturen är som vackrast med alla färger. Så ett litet tips såhär i hösttider är att ta de där små utflykterna. Ett fint sätt att välkomna hösten.

Hälsningar, Sara

Upp…

Publicerat: 2016-05-19

Kreativitet:

Maj. Då våren angränsar till sommaren. Längre och varmare dagar. Djuren och växtligheten vaknar upp rejält. På höjden ovanför vårt hus spelar grodorna för fullt.

Jag är designer och till yrket utbildad mönsterkonstruktör. Jag har ett kreativt yrke och kreativiteten är en viktig del. Den måste finnas där då jag designar och utvecklar nya produkter, ritar mönster, gör nya lösningar på kläder etc.

Jag har tänkt mycket kring kreativitet senaste tiden och vad som håller den vid liv, hur man göder den. Jag passade på att fråga några av mina vänner hur de tänker kring kreativitet och vad som ger den näring och fick olika svar;

"Kreativiteten finns i alla från början och själva livet ger den näring. Det som inte får hända är att någon tar död på den genom att styra upp, bedöma, reglera, rätta till. Låt barnen få vara fria och leka".

"Att möta människor som tänker helt annorlunda än vad man själv gör"

"Tid"

"Miljöombyte"

"Att ha tråkigt"

"Att ha någon att bolla med"

Ett av svaren som jag fick tycker jag var mycket intressant; "Mötet mellan spontanitet och motstånd". En del i kreativiteten handlar faktiskt om en känsla av motstånd. Jag letar vidare i google djungeln och stannar upp vid en text skriven av Alf Rehn som är professor i företagsekonomi vid Åbo Akademi. Han säger;

"Från att ha varit ett spännande begrepp som ruskar om har kreativitet förvandlats till ett modeord, en klyscha, som alla snackar om som om det vore något som alltid är bra och trevligt. Men riktig kreativitet är inte något myspys där alla är överens, utan vild och ångestskapande, jobbig och utmanande. Nytänkande är inte alltid förenligt med flow, att allt flyter på bra. Sann kreativitet är svår att hantera därför att vi alla är vanemänniskor och gillar att saker är som förr".

Det handlar alltså om att bryta vanemönster, utmana, tappa kontrollen, våga det obekväma, våga tänka annorlunda, tillåta sig galna idéer, ifrågasätta och låta sig utmanas även fast det känns obehagligt och läskigt.

Sen tror jag att kreativiteten måste få vara i sin enkla form i vardagen och på arbetsplatsen som förhöjer livet och kryddar tillvaron. Den tillfredställelse man kan känna av att få vara kreativ vill man uppleva igen så det kanske är så att kreativiteten göder sig själv om man ger den utrymme.

Med önskan om en skön sommar!

/Sara

Upp…

Publicerat: 2016-01-22

Vinterkyla!

Januari månad. Helt plötsligt kommer den där extrema kylan. En morgon var det -32 utanför köksfönstret. Fåren ligger extra länge i halmen. Det är varmare i halmen och perfekt att ligga på. Halmen har riktigt bra isoleringsförmåga iom sin ihåliga uppbyggnad. Naturens egna isoleringsmaterial.

Halm användes länge som stoppning i madrasser och nu har halm börjat användas som alternativ i isolering av hus.

De riktigt kalla dagarna när man är ute gäller det för oss tvåbenta att satsa på bra isolering i kläderna. Kläder som bygger volym, binder luft för att behålla värmen. I riktig kyla är bra mellanlager viktigt (om man inte har en rejäl dunjacka). Till exempel fleece plagg, en stickad tjocktröja eller extra Termoplagg under ytterplaggen värmer gott. Sen är det viktigt att se till att kylan inte får möjlighet att ta över exempelvis via halsen, huvudet, handleder och fötter.

Fåren kanske är ett bra exempel just när det gäller värme och isolering. Ull närmast är deras motto. Det är också att rekommendera för oss då det är kallt iom ullens värmande egenskaper.

Januari kan förutom att bjuda på riktig vinterkyla även ge oss härliga naturupplevelser sett till ljuset och färgerna i naturen. Har ni tänkt på vilka pastellfärger som framträder i Januari? Tänk på det nästa gång det är sådär isande kallt!

Hälsningar, Sara

Upp…

Publicerat: 2015-08-31

Då var sommaren förbi och vi går in i färgernas årstid. Hösten. Min favorit av årstider.

Uppväxt i en familj med 5 barn blev hösten den årstid då vi laddade jordkällaren till bredden. Alla hjälptes åt. Min pappa var mycket bra på att ta ut oss i skogen på bärplockning. Jag minns flera tillfällen när vi hittade så mycket bär att det nästan inte gick att få hem allt. Han var suverän på att hitta de där ställena som gjorde att man som barn tyckte det var mycket roligt att vistas i skogen och plocka bär. Till och med bärrensningen gjorde han till ett roligt projekt. Han byggde olika varianter av maskiner och tänkte ut smarta lösningar för att få en så effektiv rensning som möjligt. En uppfinnare i vardagen.

Höjden av nostalgi nådde jag när jag studerade de gamla burkar som inte blivit uppätna i barndomens jordkällare. En burk från 1986. Med min handstil. Min egengjorda svartvinbärsmarmelad, kokad som tolvåring. Snart är den 30 år! Då ska jag öppna den. Undrar hur den smakar... Kanske nåt för forskningen? En ny penicillin sort?

Jag tror att mitt intresse för odling och att samla det naturen ger är mycket tack vare att jag fick ta del av det på ett positivt sätt som liten.

Tänk om man kunde mäta vikten av positiva uteupplevelser. Hur det påverkar en på lång sikt. Om det var mätbart så skulle man förmodligen ta de där utflykterna oftare.

Om man har kläder som inte sätter begränsningar då man är ute så blir det lättare att få det till en positiv upplevelse. Vår nyöppnade webshop är nu laddad med kläder för utomhusvistelser. Suveräna kläder för stora och små som vi hoppas kommer få vara med på en massa roliga upptåg.

Med en önskan om fler positiva uteupplevelser för barn och vuxna!

/Sara

Upp…

Publicerat: 2015-06-05

Vad är din favoritfärg?

Jag slängde ut en fråga häromdagen till mina vänner på Facebook: Om du fick frågan; Har du en favoritfärg, skulle du svara ja eller nej. Jag fick många intressanta svar och det var otroligt roligt att läsa vännernas funderingar kring färg.

Jag vill dela några av de svar jag fick på frågan om favoritfärg…

"– Nej, det skiftar efter humör, dag och årstid."

"– Jag har flera!"

"– En färg kan bara bli en favorit i kombination med en annan färg."

"– Olika favoritfärger i olika sammanhang."

"– Ja."

"– Ja, det har jag! Blått! Själv är jag oxblodsröd med lite toner av rost! Sara, för mig är du orange, åt det lätt bruna hållet."

"– Jag gillar grönt och orange men när jag köper kläder är jag inte så tuff!"

"– Ja, jag faller oftast för orange."

"– Absolut! Jag är rosa inifrån och ut!"

"– Nej."

"– Jag komponerar med kulörer och brukar svara såhär; Alla toner behövs för ett musikstycke men man måste ju följa någon sorts ordning eller komposition för att det ska låta bra. Lika är det med färgkulörer."

"– Ja. Amoll7 och grönt!! Typ den färg grädden får när man kokar den med spenat."

"– Nej. Många. Men kanske favoritfärgskalor. Eller favoritnyanser... Men inte en färg."

"– Nä, någon favoritfärg har jag inte men många härliga minnen och känslor som kopplas till olika färger."

"– Mitt svar har alltid varit blå, min absoluta favorit. Men jag gillar glada färger, det blir man glad av.

"– Ja, Men favoritfärgen kan vara olika beroende på om det gäller kläder, inredning etc. Behöver alltså inte nödvändigtvis vara samma favoritfärg."

"– Jag skulle lätt svara ja. Fast egentligen är det nog ljug, för jag har så många favoritfärger. Fast kanske en och en i olika syften. Vill äta upp orange och rött, ha på mig turkost, svart ,blått. Färg är också identitet och show off vem man vill vara, var man hör hemma."

"– Nej. Nästan ingen har svarat svart och vitt som favorit ändå är björkar det vackraste trädet som finns."

"– Just i dag orange som i mina orangea skosnören på mina nyinköpta löparskor som tog mig runt blodomloppet i rekordfart i kväll :-)"

"– Alltså, den svåra frågan. Men mina ögon fastnar oftast för de blå/turkosa/grå tonerna i mängder av nyanser, ingen konkret ton men där fastnar mina ögon. Kanske mest harmoniskt för mig på nåt vis. Det bara är så."

Tänk om man skulle omformulera frågan, Vad är din favoritfärg? som man vanligtvis ställer till barn. Den frågan ger inte direkt möjlighet för tanken att tänka brett och ge ett annat svar än att komma på den där favoritfärgen man tydligen borde ha. Tror det kan begränsa tankevärlden. Friare tänkande gällande färg tror jag vi alla behöver. Barn som vuxna.

Jag har aldrig haft någon favoritfärg. För mig var det skönt att komma till insikt om att man inte behöver ha en favorit. Jag får vara helt fri i hur jag ser på färg. Jag har kommit mer och mer bort från att se dagar och årstider i väder. Nu ser jag dagar och årstider i färger i stället. Testa, det ger bot till viss del, de där dagarna man vanligtvis skulle haka upp sig på vädret. Som i dag... 3 grader och regn, 4e juni...

Ha en färgglad sommar!
Hälsningar, Sara

Upp…

Publicerat: 2015-03-03

Är det vår nu?

Den meteorologiska definitionen av vår är att dygnsmedeltemperaturen ska vara stigande och ligga mellan 0 och 10 plusgrader. SMHIs definition av vår innehåller också ett villkor. Starten på våren får inte ske före den 15:e februari.

Så det finns ett datum. Skönt. För vårens ankomst är svårdefinierbar. Eller är dagen då våren kommer individuell? Den där inre känslan i kroppen när man liksom vill andas in lite extra och lyssna lite mer. Ett annat typ av ljud i luften. Nya dofter. När den där tussilagon tittar fram ur snön eller när vi hör den första vårfågelns kvitter. Då växter och djur tittar fram.

Eller kommer våren då dagispersonalen och skolan sätter upp lappar som; "Ta med extra ute-kläder! Nu behövs fler ombyten om barnen skall hålla sig torra utomhus." Oj, redan vår?... dags att kika igenom barnens vårgarderober.

Våren de senaste 150 åren

Vårens (mars-maj) medeltemperatur beräknat för 37 stationer spridda över Sverige. Röda staplar visar högre och blå lägre temperaturer än medelvärdet för perioden 1961-1990. Den svarta kurvan visar ett utjämnat förlopp ungefär motsvarande tio-åriga medelvärden.

Diagram som detta från SMHI visar tydligt att våren blir varmare och varmare. Stigande medeltemperaturer med kortare och mildare vintrar. Årstider som inte går att förutspå hur de blir. Ingen tydlig årstids gräns. Blött, torrt, kallt och varmt i en salig blandning. För oss som jobbar med kläder kommer nya frågeställningar nu när klimatförändringarna är ett faktum.

Frågor vi ofta funderar kring är hur man skall bygga upp en kollektion... Ska den vara säsongsbetonad eller ha ett året-runt-tänk? Vi tror mer och mer på att bygga kollektionen för året-runt-bruk, anpassat våra väderväxlingar med fokus på skal och lager-på-lager principen. Vissa ytterplagg med vaddering för de riktiga vinterdagarna och vissa utan vaddering, just för att själva kunna välja hur mycket man vill ha under sitt skyddande plagg.

Kolla gärna in vår skalguide där vi samlat massor med bra information till dig.
Ha en skön vår!

Upp…

Publicerat: 2014-09-03

Med Joggingbyxor i snön...

Jag och syrran bläddrade i barndomens fotoalbum häromsistens. Där vårt 70- och 80-tal är förevigat. De där vardagsögonblicken som var livet då.

En bild är på min syster då hon hoppar ner från en stege – rakt ner i en snödriva. Hon säger då till mig; "– Hjälp, jag minns fortfarande känslan när jag ser den där bilden... hur instängd jag kände mig i den där alldeles för tighta bävernylonoverallen. Jag kunde inte böja mig, inte leka lika fritt som alla ni andra. Den där overallen och alla andra vinterkläder begränsade mig verkligen!"

Allt som oftast hade min syster joggingbyxor i snön. Jag minns de där snöklumparna som alltid satt där i nederkanten på byxan, och gjorde byxbenen längre och längre. Blött, kallt och eländigt!

I vår barndom var min syster en i skaran av barn som inte rymdes i "normens" kläder. Numera är de ännu fler – alla de barn som har behovet av mer utrymme. Varför ska vinterkläderna sätta begränsningar för dessa barn, som också vill ösa, leka, böja sig och gå loss i snön som alla andra?

Jag älskar att få grotta in i specialprojekt. Ett sådant hamnade på mitt bord förra hösten. En olycklig mamma skrev till oss om sina önskemål om mer vidd i kläderna till barn med speciella behov. Jag och mina kollegor blev så tagna av hennes brev att vi beslutade att utveckla och testa fram en ny overall.

Detta specialprojekt, ett tight samarbete med Mamman och hennes son Björn, ledde fram till vår nya overall Rodium Space™. Ett projekt som förstås legat mig extra varmt om hjärtat då jag själv växte upp med en syster med just behov av mer space i vinterkläderna, men som aldrig fick det.

Tänk om alla barn fick känna sig lika FRI som vår overalltestare Björn numera gör i den specialoverall som vi under utvecklingen kallade " Superbjörns Supershape".

Det är många som frågar efter bra funktionskläder för barn med särskilda behov av utrymme och rörlighet, och det här blev vårt sätt att fylla det hål som finns på marknaden när det gäller extra rymliga och rörliga vinterplagg för barn som pga. sin övervikt inte kan få det.

Tänk att få vara med och minska antalet barn i vårt avlånga land som ropar; "JAG VILL IN NUUUUU!".

Upp…

Publicerat: 2014-06-13

Kostar nåt' gratis på Jorden?

Det var frågan som min fyraåring ställde till mig förra veckan.

Jag kunde direkt nämna några mjuka värden som kramar, leenden och det som finns och växer i naturen men han var mer inne på det materiella. "Jag menar det man kan köpa på ICA". ICA är hans samlingsnamn för butikshandeln... ja vi bor ju på landet.

Jag svarade att ibland kan man få provsmaka på mat i affären eller att de bjuder på gårdagens fikabröd, en ekologisk banan till barnen om du bor i Umeå eller en skiva korv om du bor i Norrfjärden. Bättre svar än så fick jag inte till just då.

Hans fråga "Kostar nåt' gratis på Jorden?" har liksom legat i bakhuvudet sedan dess. Det är en mycket bra fråga som man kanske bör ta sig tid att reflektera över i ett större sammanhang i denna tid då mer och mer talar sitt tydliga språk att vi måste ta stegen mot en hållbar utveckling – den utveckling som tillgodoser dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov.

Jag har Värmlandsfår. En mycket trivsam lantras som tidigare varit starkt utrotningshotad, numera rödlistad. Ett bidrag jag ger mångfalden och framtiden och där jag samtidigt får så mycket kvalitet tillbaka.

Nu är det sommar. Gräset exploderar ur marken. Fåren hemma på gården har gott om mat. Potatisen växer i landet. Gratis. På jorden.

Glad sommar!

Upp…

Publicerat: 2014-02-28

Nu "skal" jag berätta...

Jag var en gång en sömmerska. I fyra år sydde jag 1:a prover och säljprover för glatta livet i Åre. Lite av min specialitet var tejpning av plagg.

Det var mycket att sätta sig in i. Rätt värme, tryck och avstånd från värmekolven till tyget, rätt hastighet osv. När väl tejpmaskinen var korrekt inställd var det bara å köra. Men inte så bara förresten... Det var och är fortfarande en hel vetenskap att tejpa rätt;

[1] Sömsmånen ska vara konstant och anpassad till tejpbredd och tygets sömskridningsförmåga, [2] sömmen ska vara centrerad under tejpen, [3] inga små trådändar får synas och [4] allt skall vara välputsat och snyggt.

När man så börjar tejpa finns ingen återvändo. Allt ska göras i exakt rätt ordning och man skall veta exakt vilken söm man skall ta först för att få minimalt med exponerade tejpändar. Varenda tejpning skall vara så lång som möjligt, utan onödiga skarvar.

Nu var det länge sedan jag tejpade och jag kan ibland längta tillbaka till detta aningen adrenalinfyllda hantverk. För det är ett hantverk att tillverka – och konstruera – skalplagg! Tejpningen måste man exempelvis ta hänsyn till redan i designfasen. Kollar du in design och sömnlinjerna på ett bra konstruerat skalplagg ser du att de har stora bitar, inga skarpa kurvor och är rena i sin look. Det är för att tejpningen delvis bestämmer utseendet.

Vi på Gneis tycker att bra funktionskläder för det slaskiga, regniga och blåsiga vår- och höstvädret är lika viktigt som bra vinterkläder.

Barnen bör ha bra skydd för att inte bli blöta. De måste få hoppa i pölar, leka med rinnande hängrännor och känna sig fria i sin lek – utan att kläderna sätter begränsningar. Såklart att barn kan leka fritt även med kläder som inte håller vätan ute men det slutar ofta med blöta barn, kortare utevistelse eller onödigt många smutsplagg i tvättstugan i väntan på sin tur i maskinen.

Vi har därför utökat vårt sortiment med användbara åretruntplagg av riktigt hög kvalitet. Det handlar mycket om skal, och när man tillverkar skal är kvaliteten på material, design/ konstruktion och sömnad helt avgörande. Viktigare än för något annat plagg. Vi kan lova att våra är prisvärda och mycket bra! För lika grymma som vi är på att göra vinterkläder, är vi på skalkläder.

Kolla gärna in Gneis skal- och överdragsplagg. Vi har både 3-lagers, 2,5-lagers lättviktsskal och 2-lagers plagg. I vår skalguide får du veta mer om dem och till vad de olika plaggen funkar bäst. Våra thermo- och fleecekläder, är perfekta komplement.

Galon i all ära men sedan min 4 åring fick sitt Turmalin 2-lagers ställ har Galonplaggen hamnat på hyllan. Bättre andning, högre vattentäthet, riv- och slitstarkare, högre komfort och en nöjdare kille talar sitt tydliga språk. Att det dessutom är det enda ytterplagget man behöver för vår och höst gör inte saken sämre… och tillsammans med thermo långt in på vintern.

Upp…

Publicerat: 2013-09-19

Inspiration...

Jag får ofta frågan varifrån jag får min inspiration till de kläder jag designar och utvecklar. Det har fått mig att börja fundera mer och mer på innebörden av ordet inspiration och vad som egentligen inspirerar mig.

Allt det positiva jag får höra från er kunder är mycket inspirerande och förstärker viljan att ständigt göra bättre och bättre produkter. Jag inspireras också mycket av naturen och landskapsbilden. Att se årstidernas skiftningar, ta in allt det vackra och öppna upp sina sinnen.

Jag har nyligen blivit fårägare. Till viss del för att bli en bättre designer och produktutvecklare. Att vara fårägare är lite som att backa bandet bakåt i tiden. Att i min vardag få ha det där oföränderliga, icke framåtsträvande, lugna och prestationslösa. En paus där man kan finna inspiration.

Vårt designkontor är inspirerande. Ett företagskollektiv där vi jobbar ihop med flera andra företagare; fotograf, journalist, industridesigner och produktutvecklare. Att få vistas i en kreativ miljö inspirerar och man får mycket utbyte av varandra.

Webben ej att förglömma. Här finns mycket att inspireras av. En av mina favoriter gällande färginspiration är denna webbsida där många bilder är hämtade från naturen.

Nu faller löven utanför kontorsfönstret och fjälltopparna väntar på att bli täckta med snö... Inspiration!

Upp…

Publicerat: 2013-06-20

Testing testing...

Laboratorietester med sitt statiska upplägg i all ära – men att få ha aktiva barn "insvepta" i kläder sydda för utvärdering av slitage i olika nya tyger är nog snäppet kreativare. Det kan göra en riktigt glad, som när Ville, 7 år, skickade sina egna kommentarer på den overall han testat i vinter.

Hans första punkt i utvärderingen är ”SKÖN”. Parametern skön är inte möjlig att mäta i ett lab-test. För mig har ett skönt plagg bra komfort (lagom varm, bra andning, följsamma material osv.) och bra passform. Barnet ska hålla sig varm & go' och kläderna ska inte störa dem i deras rörelse och lek.

Vi har fått flera brev från lyriska föräldrar där deras barn, från att i princip vägrat vara ute p.g.a. att de känner sig obekväma i de kläder de haft, till att de nu bara vill vara ute och leka i snön då de på vinst och förlust köpt kläder från Gneis.

Att få till bra passform på kläder är lite som att knäcka "skön-koden". Man märker snabbt vilka plagg barnen oftast väljer – de som sitter rätt!

Men passform är komplext. Kroppstyper varierar och barn växer snabbt. Att få till en bra passform är också i sig en miljögärning. Är passformen god så kommer plagget användas så mycket mer än om ärmen är för smal eller för kort, grenen är för låg eller overallen är omöjlig att böja sig framåt i. Med största sannolikhet kommer detta göra att plaggen hamnar på hyllan eller i förrådet.

Men nu är det sommar så overallerna hör hemma på hyllan vare sig de sitter som ett ”schmeck” eller inte.

Ha en riktigt skön sommar!

Upp…

Publicerat: 2013-03-22

Hej – Jag heter Sara...

Jag är nummer 4 i en syskonskara på 5. Uppväxt på 70-80 talet i ett hus i Hålland, Jämtland.

I vårt hus hade vi en gemensam låda i tvättstugan som helt naturligt skulle delas av alla – lådan med tubsockor.

Jag minns fortfarande hur det kändes att sätta dom på foten. Bredden och luddet fram i tårna, och den kärva "frottéiga" känslan före man haft dem på sig en stund tills de mjukats upp och lagt sig ca en decimeter utanför tårna och man gick runt som om man hade ankfötter. Hade man minst fötter av alla i familjen så glömmer man aldrig tubsockan.

Wikipedia beskriver tubsockan;
"Tubsockor, typ av sockor utan häl. Tubsockor är oftast vita och används framför allt vid idrott och andra fritidsaktiviteter. I Sverige ingick tubsockor även i det allmänna vardagsmodet under 1980-talet."

Vardagsmode... Tänk, tubsockan var en del i vardagsmodet under min uppväxt. Är jag präglad av det? Förmodligen. Undrar om det är därför som jag helt naturligt gick in på ICA i Järpen i somras iklädd mina stora morgontofflor i ullpäls (oj). Vad gör man? Det går liksom inte att bara vända och åka hem när man kommit så nära mjölken och äggen som jag behövde. "Vaddå" tänkte jag, det är bara att stolt bära upp sina tofflor, jag är ju designer, jag sätter trender, det är OK. Jag går in, handlar det jag skall och åker hem.

Jag var 18 när jag och en kompis startade eget företag där vi sydde kläder och batikade teeshirts – sen blev jag fast. Det är över 20 år sedan och jag har nog inte ångrat en dag att jag valde denna branch. Jag tänker att mina kunskaper får sätta prägel i produkterna som leder till att kunderna vill ha plaggen på sig oftare för att de sitter som de ska, har rätt konstruktioner, kvalitet och en design som tilltalar majoriteten.

Miljöfrågorna inom konfektion har länge varit den del som jag försöker implementera in i produkterna. Det är en otrolig tillfredställelse när man t.ex. fått tygleverantörer, från att först säga; "nej vi har tyvärr inte möjlighet att impregnera tyget med Fluorcarbon fri DWR", till att ändra sig då man hjälpt till att koppla ihop tygleverantörer med leverantörer av miljövänlig impregnering. Nu är det lättare att få miljövänliga impregneringar men för 8-10 år sedan var det inte lika lätt.

Att få ta steg i rätt riktning miljömässigt och den outtröttliga viljan att utveckla produkter till det bättre är nog anledningen till att jag trivs så bra med mitt yrke. Tubsockan under uppväxten kanske gav mig mottot; "Det kan förbättras".

Snart är våren här! Varmare, blötare dagar. Byte från vintergarderob till sommargarderob. I det skiftet får vi för första gången vara med. Gneis 1a vårkollektion är här. Det är mycket roligt att få vara med i denna utveckling. Det är en liten slimmad kollektion där vi tagit fram de produkter som ni kunder efterfrågat mest. Att få göra polycotton-plagg för barn är extra roligt eftersom jag själv brinner mycket för material som kan användas inte bara vid vissa tillfällen utan i den vanliga vardagen lika självklart som ute i naturen.

På återseende!
Sara

Upp…