10.000 mm vattenpelare är ett mått på hur vattentätt tyget är. Mätningen är standardiserad, man spänner upp tyget under ett rör och fyller sedan röret med vatten. När tyget börjar läcka igenom vatten mäter man höjden på vattenpelaren i röret. För att ett tyg ska klassas som vattentätt ska vattenpelaren vara högre än 2.000 mm.

10.000 g/m2/24h är ett mått på tygets andning. Dvs hur många gram vattenånga som släpps igenom per kvadratmeter under ett dygn.

20.000 mm vattenpelare är ett mått på hur vattentätt tyget är. Mätningen är standardiserad, man spänner upp tyget under ett rör och fyller sedan röret med vatten. När tyget börjar läcka igenom vatten mäter man höjden på vattenpelaren i röret. För att ett tyg ska klassas som vattentätt ska vattenpelaren vara högre än 2.000 mm.

20.000 g/m2/24h är ett mått på tygets andning. Dvs hur många gram vattenånga som släpps igenom per kvadratmeter under ett dygn.

Tape till våra vattentäta plagg av hög kvalitet. Bemis är en tillverkare som är känd över hela världen för att tillverka termoplast film för en mängd olika industrier och applikationer.

Kärnspunnen sytråd som håller. Coats är en världsledande sytrådsleverantör. Företaget grundades 1750. All Coats-tråd är ÖKO-tex certifierad.

Cordura är en superstark polyamidväv som används för att uppnå hög slitstyrka. Cordura är ett namn på ett material som har funnits i över 45 år och togs fram av DuPont.

DWR (Durable Water Resistance) är en ytbehandling som får vattnet att lättare rinna av tyget. För att skona miljön använder vi oss av fluorkarbonfri DWR.

Hotstone Thermal är vår supersmidiga och varma polyestervadd. Gör plaggen varma och ger samtidigt en bra rörelsefrihet.

Pebbles Actifoam, tryckavlastande och isolerande foam i ett mjukt och smidigt material.

Knappar och öljetter av högsta kvalitet från Wasa. Ett svenskt företag som grundades 1940. Alla knappar och öljetter är Öko-Tex certifierade och nickelfria.

Blixtlås av högsta kvalitet, från den kända leverantören YKK, grundad i Japan 1934.

Primaloft är en syntetvadd av mycket hög kvalitet. Den är extra bra på att behålla sin "fluffighet" och är mycket mjuk och följsam.

Tyg som är tillverkat av återvunnet material, som främst kommer från PET-flaskor.

Upp…