Massor av mössor för alla tillfällen!

Gillar och gillar inte!

Vi gillar ...

 • raka puckar!
 • att bli jämförda och valda utifrån vad vi totalt ger för pengarna; funktion, materialegenskaper, komfort, miljö, kvalitet, barnskratt och 2a-handsvärde.
 • barn och vill att de ska få ”riktiga utekläder” och en bra värld att leva i.

Vi gillar inte ...

 • när fokus flyttas från vad man får för pengarna till hur mycket man ”tjänar” om man handlar ”just nu”.
 • att miljön fördärvas av dåliga produkter och en allt mer utbredd slit & släng mentalitet.

Upp…

Vi gör grymt prisvärda kläder

Få mellanhänder, en liten effektiv organisation och bred kundsamverkan är vår melodi för att kunna erbjuda dig prisvärda funktionskläder av riktigt hög kvalitet.

Vi har valt att subventionera våra minsta storlekar (74-92 cl) och vissa året-runt-plagg, med förhoppningen att fler på detta sätt ska upptäcka Gneis.

Jämför oss gärna med andra varumärken (om de nu ger dig samma utförliga information om kläderna som vi gör) och se vem som ger dig och ditt barn mest och bäst för pengarna. Det gillar vi!

V: Jackan ABISKO™ + byxan GIRON™ – H: jackan BORGA™ + byxan GIZMO™

Upp…

MINISHAPE™ vinteroverall för de minsta

Så här tänker vi

Vi kommer anstränga oss att ha en så enkel prissättning som möjligt, tydliga beskrivningar av produkterna (så de kan jämföras på längden och bredden) och ha bra guider/hjälpredor, som hjälper dig att jämföra olika varumärken, typer av plagg, material etc.

Det är exempelvis inget som säger att ett plagg, som efter 50% rabatt kostar 500 kr är bättre än ett som kostar 400 kr – utan rabatt. Det beror på hur det är prissatt från början, hur smart det är gjort, hur många mellanled som ska tjäna pengar på det osv.

Upp…

Rabattrace och näthandel

Vi skulle med din hjälp vilja skapa en debatt kring vart handeln är på väg... så att den inte blir mer komplicerad än den behöver vara och så att utvecklingen av (nät)handeln fokuserar på rätt saker.

Vi anser att vår uppgift på nätet ska vara att hjälpa till att skapa en miljö som gör det enkelt för dig att hitta, jämföra och välja/köpa de funktionskläder som är bäst för dig, barnen och miljön. Så att pengarna används på bästa sätt, vi bevarar vår vackra värld och barnen får utekläder som gör att de vill vara utomhus.

V: TURMALIN™ jacka + byxan GLIMMER™ – H: Mössan VASSI Ull + byxan GLIMMER™

Fri frakt kostar mer än "synlig frakt"

Vi får många frågor angående våra fraktkostnader.

Vi har dem för att vi vill vara transparanta och rättvisa. Men vi har dem även för miljön.

När du lagt en beställning på nätet ska en logistikpart/ett lager administrera, packa, plocka och emballera din order. Sedan ska Schenker, DHL eller någon annan distributör frakta paketet. Slutligen ska valt ombud lämna ut det till dig.

Frågan är hur detta ska betalas. Det finns två grundläggande sätt. [1] Göm kostnaden i produktpriset genom att "smeta ut" den jämt över alla produkter. [2] Visa och ta betalt för verklig kostnad för varje order.

Vi har med våra fraktkostnader (39/59 kr) valt en variant av [2] där vi anpassar kostnaden efter antal plock och storlek/vikt på paketet.

 • Vi tycker inte att det är juste att låta de kunder som handlar mycket betala frakten för de som handlar lite som det blir vid "fri frakt".
 • Vi tycker inte att det är juste att låta de kunder som anstränger sig att köpa rätt ska betala frakten för de som ej gör det.
 • Vi tycker inte att det är juste mot miljön att frakta mer fram & tillbaka än vad som behövs, och som "fri frakt" medför.
 • Vi ser dock de problem som finns med distanshandeln när man exempelvis som ny kund inte vet hur våra plagg känns eller kan våra storlekar – vilket är något vi tittar på och jobbar med.

  Upp…