TURMALIN™ 2-lagers allväders skal

Vilka är ni?

Vi är ett kreativt litet norrländskt gäng, som gillar barn och natur. Vårt mål är att göra världens bästa funktionskläder för barn, så att barn och natur kan mötas under de allra bästa förutsättningarna!

Vi designar, utvecklar och tillverkar funktionskläder för barn (6 mån till 15 år) i det allra översta kvalitetsskiktet. Kläder som vi sedan säljer under det egna varumärket Gneis, här i vår egen webshop.

Förutom kläder tillverkar vi även handskar, sockor och mössor. Vi säljer ett fåtal utvalda angränsande produkter från andra leverantörer (som ryggsäckar från VAUDE, flaskor från CAMELBAK och NIKWAX produkter) osv.

Gneis ägs av det familjeägda företaget Rock Group Sweden AB, med huvudkontor i Luleå och designkontor i Åre. Du kan läsa mer om företaget här.

Upp…

Vad brinner ni för?

Vi vill erbjuda utekläder som gör att barnen vill vara utomhus ofta och länge oavsett väder och årstid. Självfallet handlar det mycket om att göra riktigt bra vinterkläder, men vi tycker skal och mellanlager för höst och vår är lika viktigt.

För oss är det därför lika viktigt att kläderna är sköna (rörliga, andande, funktionella etc.) som att de är slitstarka & vattentäta. Det är ju ändå barnens arbetskläder vi pratar om!

Vi har sedan starten 2006 jobbat direkt mot alla leverantörer (tyg, sömnad, tillbehör osv.). Dels för att kunna ha den kontroll vi tycker behövs och dels för att kunna skära bort alla mellanled/påslag, så vi kan hålla den kvalitet vi anser barnkläder för utelek kräver utan att priserna far iväg.

Upp…

SKIFFER™ jacka + MAGMA™ byxa

Vad är det som gör Gneis så unikt?

Vi vågar ”balansera” oss fram till de bästa lösningarna/produkterna. Vi ser det ur ett barn-, föräldra- och miljöperspektiv. Vi väger kvalitet, slitstyrka, komfort, funktion, design, konstruktion och kostnad på guldvåg.

Ibland står t.ex. hållbarhet mot komfort och här gäller det att våga både ta hänsyn till barnets trivsel i kläderna som hur slitstarka det måste vara. En balansgång som kräver stort kunnande.

Att vi jobbar utan mellanhänder gör dock saken lite lättare då vi har möjlighet att använda de dyra material som är bättre på ”både och”.

Det sätt vi ”föddes” på nätet, ur ett skriande behov av bättre utekläder för barn, är också unikt, liksom vårt nära samarbete med våra kunder. Hittills har vi haft nästan 4.000 testbarn!

Upp…

Varför startade ni Gneis?

Gneis föddes ur en ”diskussion vid fikabordet” 2006 om varför funktionskläder för barn var så mycket sämre än dito vuxenkläder – när det var barnen som behövde det bästa.

Ett snack som ledde till att vi gick ut på nätet och frågade om vi var ensamma i vår tanke och snabbt fick över 3.000 testfamiljer som ville följa oss på vår resa. Resten är historia…

TURMALIN™ 2-lagers allväders-set

Upp…

SPEED™ vinterjacka + GRANIT MINIOR™ överdragsbyxa

Varför finns Gneis bara på nätet och inte i några fysiska butiker?

Det är ett av alla beslut vi har tagit i vår ständiga jakt på alla kostnader som inte gör plaggen bättre eller påverkar miljön.

Om man vill göra kläder i den kvalitetsnivå vi tycker barnen förtjänar måste man styra maximalt av varje satsad krona till utveckling, material och sömnad. De blir annars för dyra att tillverka. Alla vet ju vad en riktigt bra vinterjacka för vuxna kostar och en dito för barn kostar nästan lika mycket, om kvaliteten ska vara densamma. Fast vi önskar verkligen att kläderna fick hänga i butiken och jämföras med andra varumärken. De förtjänar det verkligen!

Upp…

Hur ser er framtidsbild ut?

Vi hoppas att:

  • Barnens behov och känslor sätts i fokus när man testar utekläder för barn.
  • Föräldrarna har blivit ännu kunnigare så att de både förstår vilket behov deras barn har och kritiskt kan granska varumärken och modeller.
  • Det har etablerats en utbyggd och kommersialiserad bytesmarknad med ett starkt hållbarhetstänk.
  • Gneis har haft en starkt bidragande orsak till detta genom att följa sin inslagna väg med bl.a. kunskapsspridning och aktiva ställningstaganden.

TURMALIN™ 2-Lagers skal

Upp…

IZZY™ RECYCLE ADULT

Visst gör ni även vuxenkläder?

Vi har gjort det tidigare men har nu har bestämt att sluta med det eller åtminstone ta en paus. Så just nu har vi inte kläder i vuxenstorlekar.

Däremot så funkar våra största barnstorlekar 164, 170, 176 cl för många vuxna. Vi har alla våra vinterjackor och vinterbyxor, samt mellanlager i dessa storlekar. Sedan funkar ju även de flesta mössor och sockar och även handskar i de största storlekarna för vuxna. Ta gärna en extra titt på dessa, det är det värt.

Upp…