SKAL365

SKAL365 är en kvalitetsstämpel som vi sätter på alla våra skalkläder som uppfyller våra egna högt ställda krav på skalplagg för åretruntbruk – Vardagsplagg för barn som ska funka för alla aktiviteter och väder årets 365 dagar.


Här nedan kan du läsa mer vad lovar dig om du väljer Gneis skalkläder dvs. vad SKAL365 stämpeln betyder för både dig och ditt barn.

FAKTUM ÄR ATT DET ALLTID ÄR SKALKLÄDERVÄDER

Oavsett om det regnar, blåser, snöar eller slaskar funkar alla våra skalkläder perfekt för alla aktiviteter – 365 dagar om året!

Vattentätt som andas

Full rörelsefrihet

Slitstarka och sköna

Less is more

För olika kroppsformer

Hållbar design

SKAL365 lovar dig...Osäker på vad som ska stå här... om det nu överhuvudtaget ska stå något?–

Vattentätt som andas

Det är en fröjd att vara torr på kroppen! Med Gneis får du inte bara dundersköna skalplagg (tätare än galon) som håller vätan borta. De andas dessutom mycket bra, vilket är ett måste för att barnen inte ska bli blöta av svett. Som bekant blir ju barnen lika ofta blöta inifrån.

Vi använder enbart membran som vattentätt skikt. De klarar minst 10.000 mm vattenpelare och andas mycket bra. Alla plagg är konstruerade för att inte läcka in vatten vid blixtlås och fickor, har bra reglering i ärm- och benslut samt anatomiska huvor som håller tätt uppifrån.

Full rörelsefrihet

Inget får strama, sitta åt eller vara i vägen när man rör sig. Med Gneis får barnen rörliga och smidiga skalkläder som uppmuntrar till lek och rörelse oavsett väder. Kläder som skyddar för regn, vind, snö, slask, gegga och annat som kommer i barnens väg – utan att de märks!

Allt sedan starten har vi lagt fullt fokus på att kunna erbjuda superb rörlighet, passform och komfort när vi har konstruerat våra plagg. Även materialvalen har präglats av detta med smidiga och samtidigt slitstarka kvalitetstyger, som inte blir styva och prassliga vintertid.

Slitstarka och sköna

Skalplagg måste funka för de flesta aktiviteter och underlag. Med Gneis får du otroligt sköna, och samtidigt slitstarka plagg av hög kvalitet. Utekläder som funkar lika bra för lek på grus och asfalt som i slask och snö. Plagg som kan användas året om, av flera barn, i många år.

Vi testar slitstyrkan noga, men utan att göra avkall på att plaggen samtidigt ska vara smidiga och rörliga. Lösningen är att använda tyger av hög kvalitet som klarar både och. Placering av sömmar och förstärkningar samt själva konstruktionen är andra saker som är viktiga.

Less is more

Utseende är viktigt, men ibland blir det bara för mycket av det goda! Med Gneis får barnen “bara” den funktion som behövs – men istället av högsta kvalitet. För vi har valt att lagt pengarna på sånt som gör plaggen bättre, inklusive alla fina material som utmärker Gneis look.

Vi har lagt stor möda på att testa och utvärdera vad barn faktiskt vill ha och behöver. Vi kan därför satsa på allt sådant som på riktigt gör plaggen bättre och hållbarare. Inte minst de dyra material som behövs för att göra riktigt bra och prisvärda funktionskläder.

 För olika kroppsformer

Skalplagg behöver passa olika kroppar. Gneis har därför även “More Space” skalkläder för alla barn som behöver extra vidd för att plaggen ska fungera och sitta bra. Det handlar här inte bara om funktion, utan skalkläder som sitter bra och som barnen tycker de är fina i.

Alla barn förtjänar snygga, fungerande utekläder som sitter bra. Men så blir inte fallet om man tvingas köpa 2-3 storlekar för stort för att sedan fålla upp dem. Med “More Space” plaggen vill vi att fler barn ska kunna njuta av Gneis rena design och suveräna passform.

Hållbar design

Med hjärtat hos barnen är tankarna på klimat och miljö alltid nära. Gneis har därför sedan starten (i sann slow-fashion-anda) skapat tidlösa utekläder som håller för många barns användning, för att kunna ärvas flera varv eller säljas vidare med högt andrahandsvärde.

För att spara på miljön och dina pengar är vårt mål att skapa utekläder som kan användas av många barn och som funkar över tiden. Vi satsar därför på slitstarka material, unisex och en tidlös design med klassiska färger, liksom en hög jämn kvalitet från sytråd till yttertyg.

Per Sundgren

Intro...

Pers tankar och funderingar kring skalkläder och vad han och barnen tycker om Gneis...

I Hjärtat på Gneis

Vi vill att fler barn ska leka ute!

När barn kan leka ute obehindrat - med kläder som är följsamma och inte är i vägen, med kläder som håller dem varma och torra - då stannar de ute länge, länge.

Därför har vi gjort det till vår mission att skapa de allra bästa funktionskläderna för barn.

Utelek gör gott

Vi tror att barn som får leka mycket ute mår bättre, på många sätt! Vi brinner för att göra uteleken tillgänglig både prismässigt och såklart kvalitetsmässigt - för med riktigt bra funktionskläder är uteleken lika självklar som inneleken.

Behöver funktionskläder vara dyra?

Bra funktionskläder är dyra, de kräver ambitiösa mönsterkonstruktioner och de allra dyraste materialen. Vi jobbar dagligen med att kapa alla mellanhänder, varje onödig kostnad vi kan hitta, för att komma ner i pris och göra plaggen tillgängliga för fler barn - men vi tummar aldrig någonsin på kvaliteten.

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se

Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo
skal365-test/
category