Familjen Liljengren i Stockholm

Familjen Liljengren är bosatta i Stockholm och har barnen Majken och Villgott. Vintern är väldigt varierande och till stora delar slaskig och blöt, men ibland finns det längre perioder med riktigt fina vinterdagar. 

När det är riktig vinter så brukar familjen ta sig till en pulkabacke, eller hänga i lekparker. 

Skridskor och lek i skogen är andra sysslor som familjen försöker hinna med under vintermånaderna. Att plaggen tål väta är det viktigaste för Liljengrens.


Hur ser en normal vinter ut i Stockholm?

– Här är ju för det mesta ganska blött och slaskigt. Om det kommer snö så kan den ligga ett tag men det blir ganska snabbt blaskigt och blött.  Temperaturen kan verkligen variera nuförtiden. Man kan inte vara säker på vilken typ av vinter det kommer att bli. Kan ligga på plus en längre tid och enbart vara blött och regnigt.Kan ju ocksåå bli väldigt kallt med många minusgrader några veckor varje vinter och kylan är kan ju vara ganska rå härnere.

Hur tänker ni kring barnens kläder på vintern?

– Overall eller skalkläder (gärna skaloverall) brukar gälla under vintermånaderna!  

"Viktigast är att kläderna tål väta" "
Karoline, Stockholm. 

Är ni föräldrar överens med barnen vilka kläder vintern kräver?

–Nja,  ibland vill de ju inte kränga på sig overallen för att det är jobbigt eller de tycker det blir för mycket kläder. Men oftast är vi överens. Barnen tycker ju om att vara ute, och de förstår att de behöver mycket kläder då.

Om du skulle ge ett vinterråd till andra familjer i Mellansverige - vad skulle det vara isf?

– Köp ytterkläder som är tåliga mot väta! En varm overall kan vara bra - och komplettera med lager på lager principen.

Vad är den viktigaste aspekten du tar hänsyn till när du köper kläder till barnen?

– Kvalité och pris. Jag vill ju ha god kvalité men inte betala på tok för mycket. Köper därför ofta bra grejer, men begagnat. Vill man investera i en ny overall brukar jag köpa grejer som har bra andrahandsvärde, eller som kan ärvas.

Majken och Villgott svarar


Vad brukar ni göra på vintern?


 Majken; Om det är snö så bygger vi snögubbar eller så går vi till pulkabacken! Jag älskar snön.

Vad tycker ni man ska ha för kläder när det är vinter?


– En varm overall - och kläder som man kan hoppa i vattenpölar i.

Familjens fem favoriter

Visar 5 produkter

Familjen Sundgren i Umeå ➝

Familjen Sperlbauer i Lund ➝

I Hjärtat på Gneis

Vi vill att fler barn ska leka ute!

När barn kan leka ute obehindrat - med kläder som är följsamma och inte är i vägen, med kläder som håller dem varma och torra - då stannar de ute länge, länge.

Därför har vi gjort det till vår mission att skapa de allra bästa funktionskläderna för barn.

Utelek gör gott

Vi tror att barn som får leka mycket ute mår bättre, på många sätt! Vi brinner för att göra uteleken tillgänglig både prismässigt och såklart kvalitetsmässigt - för med riktigt bra funktionskläder är uteleken lika självklar som inneleken.

Behöver funktionskläder vara dyra?

Bra funktionskläder är dyra, de kräver ambitiösa mönsterkonstruktioner och de allra dyraste materialen. Vi jobbar dagligen med att kapa alla mellanhänder, varje onödig kostnad vi kan hitta, för att komma ner i pris och göra plaggen tillgängliga för fler barn - men vi tummar aldrig någonsin på kvaliteten.

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se

Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo
stockholms-familjen/
category