Viktigare än du tror

Storleksvalet

Viktigare än du tror

Storleksvalet

Storleksvalet

Introtext med länk till välj rätt respektive Maxa användningen.

 

 


Ett vanligt fel vi föräldrar gör är att vi köper för stora kläder till våra barn. För stora kläder riskerar att:

 försämra barnets rörelseförmåga

 bidra till att barnet inte känner sig fint och tillfreds


försämra plaggets tekniska funktioner

Vilken storlek köper du till dig själv?
Den som gör att kläderna känns som ett andra skinn? Eller den som gör att du går omkring och känner dig obekväm och otillfreds?


 

Välj rätt

Visst är det jobbigt med 
för stora kläder?


Ett för stort plagg riskerar att försämra barnets rörelseförmåga och - frihet. Under vår första fas i livet – åren när vi är barn - sker en enorm motorisk utveckling. Därför är det extra viktigt att barnen kläder sitter som en smäck dvs uppmuntrar till fysisk aktivitet genom att optimera barnets rörelsefrihet.

Kläder som boostar den motoriska utvecklingen har perfekt passform. Företag och varumärken som producerar barnkläder av hög kvalitet lägger massor med tid och resurser på att optimera varje enskild modells passform. Men – om vi föräldrar väljer fel storlek till vårt barn går den helt i spillo.


Rörelseförmågan

Stora kläder stör!

Välmående är viktigt – oavsett om det handlar om in- eller utsidan. Och grejen är den att in- och utsidan hänger ihop. När vi känner oss fina på utsidan ser vi på oss själva på ett mer positivt sätt, vilket i sin tur gör att vi mår bättre på insidan. Forskning visar t o m att när vi känner oss fina, så presterar vi bättre. 

Hur vi klär oss säger också någonting om vilka vi är och vad vi vill förmedla. Så oavsett vad vi tycker om det, så spelar kläderna en roll. För en del av självförtroendet sitter faktiskt i utseendet. Vad – vilken typ av plagg, färg osv - man känner sig fin och tillfreds i är såklart högst personligt. Men önskan om att bära plagg i rätt storlek är gemensamt för oss alla.

Stora kläder slits snabbare

 För långa byxben gör att bensluten släpar i marken eller att man 
går och trampar på dem. Det resulterar i att bensluten snabbt trasas
sönder.

 

För långa byxben gör att bensluten släpar i marken eller att man går och trampar på dem. Det resulterar i att bensluten snabbt trasas sönder.

 

En för stor jacka gör att ärmsluten släpas och nöts mot underlaget vid lek.


Fler anledningar till varför för stora 
kläder slits snabbare 


Byxor – framför allt skalbyxor - som är för långa gör att det blir onaturligt många veck på byxan. Dessa veck nöts mot varandra när barnet går, vilket leder till onaturlig nötning på benens innersömmaVintertid riskerar ett för stort skalplagg att svetten eller värmen som avdunstar från kroppen fryser till is på insidan av plagget. När plaggets insida täcks av en tunn ishinna blir plagget tätt och kan inte andas.

Stora kläder tappar sin funktion


 

En för stor storlek på en byxa/overall med stötdämpande foam på knäna leder till att skyddet för knäna hamnar på fel ställe.

 

En för stor storlek på en byxa/overall med stötdämpande foam på knäna leder till att skyddet för knäna hamnar på fel ställe.


Fler anledningar till varför för stora 
kläder tappar smarta funktioner 


Ett för stort plagg gör att det är svårt att behålla värmen vid kyla. Det beror på att det stora utrymmet mellan huden och plagget tillåter att det cirkulerar in kall luft.

Storleksvalet

Vill du veta mer?

Här kan du lära dig mer om hur du ska tänka för att välja rätt. 

Läs mer om hur du kan Maxa användningen på andra sätt

Vill du veta mer?

Här kan du lära dig mer om hur du ska tänka för att välja rätt. 

Läs mer om hur du kan Maxa användningen på andra sätt

Storleksvalet

I Hjärtat på Gneis

Vi vill att fler barn ska leka ute!

När barn kan leka ute obehindrat - med kläder som är följsamma och inte är i vägen, med kläder som håller dem varma och torra - då stannar de ute länge, länge.

Därför har vi gjort det till vår mission att skapa de allra bästa funktionskläderna för barn.

Utelek gör gott

Vi tror att barn som får leka mycket ute mår bättre, på många sätt! Vi brinner för att göra uteleken tillgänglig både prismässigt och såklart kvalitetsmässigt - för med riktigt bra funktionskläder är uteleken lika självklar som inneleken.

Behöver funktionskläder vara dyra?

Bra funktionskläder är dyra, de kräver ambitiösa mönsterkonstruktioner och de allra dyraste materialen. Vi jobbar dagligen med att kapa alla mellanhänder, varje onödig kostnad vi kan hitta, för att komma ner i pris och göra plaggen tillgängliga för fler barn - men vi tummar aldrig någonsin på kvaliteten.

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se

Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo
storleksvalet/
category