Ingress

Heading

Ingress

Vårda funktionsplagg

Därför ska du sköta om dina funktionsplagg

Miljön, plånboken och barnen är alla vinnare om du sköter om barnens funktionskläder på rätt sätt och med rätt produkter. Detta gäller förstås även dina egna funktionskläder.

Vad är skillnaden?

Vattenavvisning och DWR
vs
Vattentäthet och membran?

När man pratar klädvård (tvätt och impregnering) och funktionskläder är det några begrepp som är viktiga att känna till för att inte blanda ihop korten… Så låt oss börja med detta.

  • Vattenavrinning 

  • Vattentäthet

  • DWR

  • Membran

Viktigt att tvätta!

Funktionskläder mår bra av att tvättas!

Funktionskläder med membran mår, tvärtemot vad många tror, bra av att tvättas relativt ofta. Förutom att smuts och torkad svett sköljs bort, så att membranet kan andas som det ska igen, uppnås även en rad andra fördelar.Välj ett flytande miljövänligt och helst specialgjort tvättmedel för funktionskläder, som både är skonsamt och bevarar plaggets funktion. Och använd absolut inte skölj- eller mjukmedel. Mer om detta och mycket annat i vårt tvättråd.

Glöm inte att

Efter tvätten måste plaggets DWR återställas

För att membranet även ska andas bra vid regn krävs att plaggets DWR (vattenavvisande skikt ovanpå yttertyget) fungerar. Membranet gör visserligen plagget helt vattentätt, men om inte plaggets DWR är intakt kommer själva yttertyget att bli blött. Membranets ovansida täcks då av vatten och tappar då sin förmåga att släppa ut ångan från insidan. Ett blött yttertyg gör dessutom plagget tyngre, obekvämare och kallare.

Sammanfattningsvis

Ett tvättat plagg med fungerande DWR är som nytt!

Genom att regelbundet tvätta plagget med ett tvättmedel för funktionskläder och reaktivera plaggets DWR – och när så krävs återimpregnera det – så:

  • har plagget alltid full funktion (vattenavrinning, smutstålighet och andning).

  • är plagget – oavsett väder – alltid lika lätt, mjukt och smidigt som när det var nytt.

  • bibehåller man plaggets fulla rivstyrka.

  • förlänger man plaggets livslängd.

Vårda
funktionskläder

Vill du veta mer?

Här kan du lära dig mer om hur och varför du ska vårda dina kläder.

Läs mer om hur du kan Maxa användningen på andra sätt

Vill du veta mer?

Här kan du lära dig mer om hur och varför du ska vårda dina kläder.

Läs mer om hur du kan Maxa användningen på andra sätt

Vårda
funktionskläder

I Hjärtat på Gneis

Vi vill att fler barn ska leka ute!

När barn kan leka ute obehindrat - med kläder som är följsamma och inte är i vägen, med kläder som håller dem varma och torra - då stannar de ute länge, länge.

Därför har vi gjort det till vår mission att skapa de allra bästa funktionskläderna för barn.

Utelek gör gott

Vi tror att barn som får leka mycket ute mår bättre, på många sätt! Vi brinner för att göra uteleken tillgänglig både prismässigt och såklart kvalitetsmässigt - för med riktigt bra funktionskläder är uteleken lika självklar som inneleken.

Behöver funktionskläder vara dyra?

Bra funktionskläder är dyra, de kräver ambitiösa mönsterkonstruktioner och de allra dyraste materialen. Vi jobbar dagligen med att kapa alla mellanhänder, varje onödig kostnad vi kan hitta, för att komma ner i pris och göra plaggen tillgängliga för fler barn - men vi tummar aldrig någonsin på kvaliteten.

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se

Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo
varda-funktionsklader/
category