Brev från Kerstin

Förälder till världens klokaste björn

Under hösten 2013 var jag som så många andra föräldrar i färd med att skaffa vinterkläder åt mitt barn. Vi provade kläder i lokala sportbutiker, på lokala klädkedjor och överallt var storlekarna ”trånga” eller ”osköna” eftersom han har behov av rymligare kläder både pga sin kroppsform och sin AS/ADHD-diagnos då han har svårt med material och detaljer som retar hans superkänsliga sinnen.

Overaller

En bra overall märks på barn som vill vara ute länge. 
Oavsett årstid ska overallen hålla barnet torrt, lagom varmt och framförallt: 
inte begränsa barnens rörelse och lek!

Här hittar du overaller för vinter, höst och vår.Även för de minsta!

Overaller

En bra overall märks på barn som vill vara ute länge. 
Oavsett årstid ska overallen hålla barnet torrt, lagom varmt och framförallt: 
inte begränsa barnens rörelse och lek!

Här hittar du overaller för vinter, höst och vår.Även för de minsta!

Brev från Kerstin

Förälder till världens
klokaste Björn.

Under hösten 2013 var jag som så många andra föräldrar i färd med att skaffa vinterkläder åt mitt barn. Vi provade kläder i lokala sportbutiker, på lokala klädkedjor och överallt var storlekarna ”trånga” eller ”osköna” eftersom han har behov av rymligare kläder både pga sin kroppsform och sin AS/ADHD-diagnos.


"Inget funkade - så på vinst och förlust skickade 
jag ett mail"


Då vi tidigare haft en Supershape-overall från Gneis som funkade i tre hela säsonger så beställde jag jacka+byxor från dem. Men tyvärr var de ”osköna” och ”klämde åt” så jag blev tvungen att returnera dem. 

Så jag mailade Gneis och förklarade att sonen har behov av mer space i kläderna och frågade om de inte i framtiden kunde tänka sig att göra just såna kläder för barn som har särskilda behov av tex mer space, vidare muddar etc. Anpassade plagg så de kan vara ute i snön och njuta av sin lek utan irritationer.

Bemötandet jag fick var fantastiskt! De bestämde sig för att sy upp en provoverall till min son. De kallade projektet, Superbjörns Supershape. Vi mätte, fixade och trixade och skickade bilder och kommunicerade tight med Gneis för denna nyutveckling. Sonen kom med genomtänkta och kloka synpunkter och jag hade några önskemål utifrån vad jag vet funkar och inte funkar. 


Helt plötsligt var Superbjörns Supershape född


Specialoverallen som de sydde upp blev en succé hos sonen! Halslinningen var perfekt, smidig att stänga hela vägen upp, anpassad till en vidare hals. Muddarna var vidare och därmed klämde de inte åt runt handlederna. Dragkedjan fram kunde dras upp från båda håll, vilket underlättar om man måste rätta till något innanför kvickt – för skaver något så kan man inte vänta med att rätta till det när man har Aspergers Syndrom, (Eller NPF-diagnos) då kan hela utevistelsen bli förstörd. Också mycket lämplig funktion om pojkar blir snabbt kissnödiga.
Overallen har också mer vidd i stuss, midja, bröstkorg och i armhålan så den är extremt lätt att ta på, men ändå smidig att justera med knappresår i midjan. Han älskar sin overall för att den är så ”rörlig”, som han säger. Och vi som har barn med frustrationsutbrott vet hur det är att börja om från noll när något känns fel.  

Dessutom, som den kloka unga person han är, så bad han om extra många reflexer så han ”syns från alla håll för på vintern är det så mörkt”.
Björns egna ord;"Nu har jag äntligen ett bra plagg som är skönt och rörligt. De som jobbar med Gneiskläder vet verkligen hur sköna overaller ska kännas. Mamma du vet ju, Superbjörns Supershape som det stod på den där bilden vi fick då vi skulle välja färg på overallen - så känns det när jag ser min overall. Jag kommer ihåg hur FRI jag kände mig i min gamla Gneis overall och den här är precis lika skön."

Detta projekt har betytt så mycket för Björn och hans självkänsla när det kommer till vinterkläder! Det lyfte honom nåt enormt! 

/Kerstin Blood-Holland, mamma till världens klokaste Björn. 

Prisvinnande overaller för lekande barn

Gneis är starkt förknippat med overaller och det är en kategori som vi lägger stor del av vår utveckling på. Hållbarhet, god passform, väl avvägd design, högklassig funktion och ett högt andrahandsvärde är det som gör våra overaller för barn så omtyckta. Vår kollektion består av flertalet modeller med storlekar som sträcker sig från 74 cl till 164 cl. Vår overall SUPERSHAPE har flera gånger vunnit det overalltest som genomförs av 
Bäst-i-test.se! Vi har inte förändrat vår testvinnare SUPERSHAPE, utan det är samma overall, förutom några nya färger, som du kan köpa även denna höst.

Vinteroveraller

I denna kategori har vi våra overaller Supershape och Supershape Space. Två mycket funktionella vinteroveraller. Supershape Space är baserad på Supershape men anpassad till de barn som behöver mer vidd i kläderna. Nyhet för denna vinter är att vi har tagit fram helt enfärgade overaller.

Skaloveraller

En nyhet i Turmalinserien – Turmalin Shell overall. En mycket användbar overall som kan användas året runt. Här handlar det om att variera mellanlager under overallen beroende på temperatur.

Babyoveraller

Våra uppskattade overaller för de minsta barnen - nyhet för i år är en ny variant av MINISHAPE. Den har bland annat mjukare och smidigare krag- och halsparti. Sedan finns som tidigare även Minishape II i flera olika färger och med dubbla dragkedjor.

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

14 dagars öppet köp

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo