My webpage My webpage

INTEGRITETSPOLICY

Revision 2022-02-04

1. Integritetspolicy

EU:s nya och allmänt gällande dataskyddsförordning GDPR fick laga kraft 25 maj 2018 och ersätter Sveriges tidigare personuppgiftslag (PUL).

GDPR (General Data Protection Regulation) är en bra lag som värnar om din integritet och ökar transparensen mellan dig och alla leverantörer som lagrar data om dig. GDPR ger dig bland annat rätten att på begäran få reda på;

  1. alla persondata som ett företag lagrar om dig.
  2. varför företaget lagrar denna data om dig.
  3. hur länge de sparar datat. Du kan även kräva att företaget ska ta bort all data om dig.
Här nedan berättar vi hur vi gör, och varför, liksom vilka rättigheter du har.

2. Personuppgiftsansvarig

Rock Group Sweden AB, som äger varumärket Gneis och Ossoami, är personuppgiftsansvarig för alla personuppgifter som du lämnar/skapas av våra system, när du handlar på webshopen gneis.se.

Rock Group Sweden AB (556704-7484) har sitt huvudkontor på Varvsgatan 41, 97232 Luleå. Om du har frågor angående vår behandling av dina personuppgifter eller vill att vi avregistrerar dem eller har andra funderingar kan du maila oss på info@gneis.se eller ringa Johanna Gunnarsdotter (0920-420180).

3. Tillgång till personuppgifter

Dina personuppgifter behandlas av oss och de externa leverantörer som vi anlitar för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig, exempelvis våra IT och logistikpartners.

Samtliga agerar på uppdrag av oss och vi har tecknat personuppgiftsbiträdesavtal med alla för att säkerställa att de fullföljer sitt åtagande enligt våra riktlinjer.

Vi delar även vissa begränsade uppgifter med utvalda externa parter som hjälper oss att samla in kundomdömen och skicka ut enkäter, nyhetsbrev och annan information. Även här har vi personuppgiftsbiträdesavtal med alla.

Vi äger alla dessa personuppgifter och garanterar att de inte säljs eller överlåts till annan part.

4. Säkerhet

Vi skyddar dina uppgifter på flera olika sätt. Bland annat är all överföring av uppgifter via internet krypterade, datorer som innehåller personuppgifter står i en säker miljö och organisationer som har insyn i uppgifterna har skrivit på sekretessavtal.

5. Behandling av personuppgifter på gneis.se (webköp)

5.1. PERSONUPPGIFTER

Vi samlar in dina personuppgifter när du gör ett köp i vår webshop gneis.se för att kunna leverera de varor som du har beställt:

  • För- och efternamn (för uthämtning)
  • Postadress
  • E-postadress (för orderbekräftelser m.m.)
  • Mobilnummer (för leveransbesked via SMS)

För att uppfylla konsumentköplagen och för att kunna ge dig bra service (exempelvis ångerrätt, reklamationer, hjälp till avs. tidigare order) lagrar vi även några ytterligare uppgifter:

  • Kundnummer
  • Ordernummer
  • Fakturanummer
  • Kollinummer
  • Orderdata (artikel, färg, storlek, pris osv.)
  • Pris-/betalinformation
  • Prenumerationsinställningar

5.2 LAGRINGSTID

För att kunna hantera eventuella reklamationer och ge dig bra service utifrån vår historik avs. återkommande order lagrar vi dina personuppgifter i maximalt 5 år, fr.o.m. din senaste order. Du kan dock (enligt ovan) när som helst meddela oss om du vill att vi avregistrerar dig inkl. alla dina uppgifter.

6. Användning av Cookies

Vi använder s.k. cookies (små datafiler som lagras i din webbläsare) för att förbättra funktionaliteten, förenkla ditt besök och analysera hur shopen används, så att vi kan göra den bättre.

Vi, liksom nästan alla andra webshopar, använder Google Analytics för att analysera vår affär, och Google använder i sin tur cookies. Vi har ingen kontroll över Google cookies, utan den information som din användning av sidan genererar lagras hos Google, inkl. din IP-adress.

Du kan neka användningen av cookies via din webbläsares inställningar, men då kommer webshopen att fungera väsentligt sämre, med risk att det inte går att lägga en order.

7. Användning av personuppgifter för kommunikation (ej order)

7.1. OMDÖMEN

Vi är mycket intresserade av att veta vad våra kunder tycker om oss och våra produkter och det finns många kunder som eftersöker transparenta produkt och varumärkesomdömen från oberoende parter.

För detta använder vi trustpilot.com, en oberoende transparent sajt för kundomdömmen som använder förnamn och e-postadress för att fråga efter omdömen.

Du väljer själv om du vill delta eller ej. TrustPilot lagrar uppgifterna i 3 år (för sin affärslogik) men får inte skicka mejl utan vårt godkännande.

7.2. NYHETSBREV

Cirka två gånger i månaden skickar vi ut generella nyhetsbrev med information om nya produkter och vad vi jobbar med inför framtiden, trender, tips, nyheter osv. Dessa går till alla våra prenumeranter och för detta använder vi e-postprogrammet Mailchimp.

Nyhetsbreven sänds till den e-postadress som är registrerad för nyhetsbrev. Mailchimp lagrar idag inget annat än din e-postadress och kan (får) ej skicka mejl på eget bevåg.

E-postadresserna för utskick av nyhetsbrev lagras så länge du vill ha vårt nyhetsbrev. Du kan enkelt och när som helst avanmäla dig från utskick av nyhetsbrev, antingen via en länk i nyhetsbrevet eller genom att höra av dig till oss.

7.3. ENKÄTER

Vi använder enkäter för att lära oss mer om våra kunder och hur våra produkter fungerar, presterar och används i vardagen. Vi testar även nya produkter m.m. I varje fall där sparad data kan knytas till en identifierbar kund ska vi begära tillstånd av kunden att lagra denna information under avsedd tid.

✓ Skickas nästa vardag

✓ Klarna betalning

✓ Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

✓ Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Vi är Gneis funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder.

Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Med din prenumeration godkänner du vår integritetspolicy och du kan förstås när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet.

Kundtjänst

På vår kundtjänstsida hittar du svar på de flesta frågorna kring ditt köp. Det finns även en rad guider som vi vill tipsa om.

Annars kan du gärna även mejla eller ringa oss. Vi har öppet alla vardagar kl. 10-16.

Telefonnummer: 0920-420 180
E-post: info@gneis.se

Facebook

Youtube

Instagram

Rock Group Sweden AB

Varvsgatan 41, plan 5 • 972 32 Luleå

Telefon: 

0920-420 180

E-post: 

info@gneis.se

Org.nr: 

556704-7484