Maxa användningen

Malin ser till att plaggen får
leva och säljas vidare - på nätetEfter att ha blivit besviken över ett köp av ett begagnat plagg på Tradera 
valde Malin Thunblad att ta saken i egna händer.  Lösningen blev en
facebookgrupp som idag har över 2000 medlemmar. Text: Gneis.se & Malin Thunblad Foto:  Gneis.se & Malin Thunblad

"Alla kan inte köpa nytt hela tiden. Och marknaden är stor på begagnade kvalitetskläder. Jag vill att fler ska inse hur lite ett välskött plagg från Gneis tappar i värde."Startskottet för gruppen


Nya säsonger och väderlekar betyder för många barnfamiljer nya kläder och ny utrustning. Att ständigt handla nytt innebär en stor belastning på miljön, 
eftersom allt vi tillverkar tär på jordens resurser. Men att hitta bra begagnade
kläder på nätet kan vara svårt.

Malin Thunblad upplevde själv det problemet när hon var ute efter en begagnad 
overall till sitt barn på Tradera. Något som skulle bli en stor besvikelse. "– Jag hade 
hittat en overall som såg jättefin ut på Tradera, och allt verkade bra tills paketet 
landade hemma hos mig. Ingenting var som det såg ut i annonsen. Det var ett 
rejält bottennapp",
berättar Malin.

I besvikelsen föddes tanken om att skapa en kanal där kvalitetsplagg säljs med 
stort fokus på omvårdnad och ärlighet kring plaggen. "– Jag ville skapa en köp-& 
säljkanal där det gick att handla plagg under bra förutsättningar. Att de har 
tvättats och sköts på ett rekommenderat sätt. Men också för att vi måste bli bättre 
på secondhand i allmänhet. Jag älskar återbruk inom fler områden än bara kläder",
berättar Malin. Inte långt efter Malins bottennapp på Tradera startade hon gruppen,
"Gneis och Ossoami – sälj, köp, sök och diskutera" på Facebook. Det visade sig ganska snabbt att hon inte var ensam om att söka kvalitetskläder via second hand!

Gruppen växer snabbt


Det tog inte lång tid förrän människor över hela Sverige la ut sina Gneis och Ossoami plagg för försäljning. Och intresset för gruppen växer hela tiden.  

"– Det är inte enbart en försäljningsplattform. Det är också något av ett forum där vi med gemensam kraft hjälps åt med frågor kopplade Gneis & Ossoami. Det kan vara alltifrån frågor om storlekar till allmänna tips och råd om hur ett plagg egentligen presterar. När barnföräldrar som inte testat Gneis eller Ossoami ställer frågor i gruppen brukar vi med gemensam kraft hjälpas åt att besvara dessa frågor, något som är fantastiskt roligt", berättar Malin.

Gruppen har idag strax över 2 000 medlemmar, men växer för var dag.


MALIN THUNBLAD


Ålder: 42
Bor: Falun
Gör: Jobbar med barn
Favorit Gneis-plagg: På mig själv är det Gizmo Shell Space. Till barnen står det och väger mellan Turmalin och Supershape."Vi hjälps åt när småbarnsföräldrar som inte testat Gneis eller Ossoami ställer frågor i gruppen. Vi har en stor kunskapsbank att få svar från."

Malin tillsammans med sonen Alfred


Gruppen idag


Med över två tusen medlemmar så är intresset för kläderna stort. "– Antalet annonser varierar väldigt mycket med året.  Just dyker det upp ca fem annonser per dag. De allra flesta plagg säljs, och det går fort. Riktigt fort! Köparna är rejält på hugget. Efterfrågan är absolut större än utbudet", säger Malin.


– Det är varken krångligt eller tar lång tid att få sitt plagg sålt. Bara man tänker på att redan i annonsen ta upp de vanligaste frågorna som en köpare kan ha. Det kommer spara tid både för dig som säljare, men även för oss som administrerar sidan.


Hur mycket får man för ett begagnat plagg?


– Det är ju såklart helt beroende på skicket och hur plagget vårdats, men även hur efterfrågan ser ut för det specifika plagget eller storleken. Det vanligaste är nog att man får tillbaka 50% av nypriset. Men jag har sett många äldre plagg som gått för mycket mer, berättar Malin.


Malins bästa tips för en lyckad försäljning.


  • Använd tydliga bilder och tänk på att fotografera när ljuset är bra. Var noggrann 
    med att fokusera på eventuella skador eller slitningar på plagget.

  • Var tydlig med priset för frakten - det ska framgå i annonsen

  • Var noggrann med att berätta hur plagget impregnerats och tvättats.

  • Kommer plagget från ett djurfritt och rökfritt hem? Förtydliga det i så fall.Maxa användningen

Vi vill att varje plagg får leva
så länge som möjligt!Vi vill göra det lättare för dig  att ta medvetna val och förstå vad
som krävs av plaggen för att hålla för barnens fartfyllda lekar.

När ett plagg lagas, ärvs eller skänks istället för att kasseras är
vi en god bit på väg mot hållbarhet på riktigt


Läs mer

Maxa användningen

Malin ser till att plaggen
 får leva och säljas vidare - på nätet


Efter att ha blivit besviken över ett köp av ett begagnat plagg på Tradera valde Malin Thunblad att ta saken i egna händer. Lösningen blev en facebookgrupp som idag har över 2 000 medlemmar. 

Text&Foto:  Gneis.se & Malin Thunblad 


"Alla kan inte köpa nytt hela tiden. Och marknaden är stor på begagnade kvalitetskläder. Jag vill att fler ska inse hur lite ett välskött plagg från Gneis tappar i värde."


MALIN THUNBLAD

Ålder: 42
Bor: Falun
Gör: Jobbar med barn
Favorit Gneis-plagg: På mig själv är det Gizmo Shell Space. Till barnen står det och väger mellan Turmalin och Supershape.


Startskottet för gruppen


Nya säsonger och väderlekar betyder för många barnfamiljer nya kläder och ny utrustning. Att ständigt handla nytt innebär en stor belastning på miljön,  eftersom allt vi tillverkar tär på jordens resurser. Men att hitta bra begagnade kläder på nätet kan vara svårt.

Malin Thunblad upplevde själv problemet när hon var ute efter en begagnad overall till sitt barn på Tradera. Något som skulle bli en stor besvikelse.  "– Jag hade hittat en overall som såg jättefin ut på Tradera, och allt verkade bra tills paketet landade hemma hos mig. Ingenting var som det såg ut i annonsen. Det var ett  rejält bottennapp", berättar Malin.

I besvikelsen föddes tanken om att skapa en kanal där kvalitetsplagg säljs med stort fokus på omvårdnad och ärlighet kring plaggen. "– Jag ville skapa en köp och säljkanal där det gick att handla plagg under bra förutsättningar. Att de har  tvättats och sköts på ett rekommenderat vis. Men också för att vi måste bli bättre 
på secondhand i allmänhet. Jag älskar återbruk inom fler områden än bara kläder",
berättar Malin.

Inte långt efter Malins bottennapp på Tradera startade hon gruppen, "Gneis och Ossoami sälj, köp, sök och diskutera" på Facebook. Det visade sig ganska snabbt att hon inte var ensam om att söka kvalitetskläder via second hand!Gruppen växer snabbt


Det tog inte lång tid förrän människor över hela Sverige la ut sina Gneis och Ossoami kläder till försäljning. Och intresset för gruppen växer hela tiden.  

"– Det är inte enbart en plattform för försäljning. Det är också något av ett forum där vi med gemensam kraft hjälps åt med frågor kopplade Gneis & Ossoami. Det kan vara alltifrån frågor om storlekar till allmänna tips och råd om hur ett plagg egentligen presterar. När barnföräldrar som inte testat Gneis eller Ossoami ställer frågor i gruppen brukar vi med gemensam kraft hjälpas åt att besvara dessa frågor, något som är fantastiskt roligt", berättar Malin.

Gruppen har idag strax över 2 000 medlemmar, men växer för var dag.


"Vi hjälps åt när småbarnsföräldrar som inte testat Gneis eller Ossoami ställer frågor i gruppen. Vi har en stor kunskapsbank att ge svar från."

Malin tillsammans med sonen Alfred

Gruppen idag


Med över två tusen medlemmar så är intresset för kläderna stort. 

"– Antalet annonser varierar väldigt mycket med året.  Just dyker det upp ca fem annonser per dag. De allra flesta plagg säljs, och det går fort. Riktigt fort! Köparna är rejält på hugget. Efterfrågan är absolut större än utbudet", säger Malin.


– Det är varken krångligt eller tar lång tid att få sitt plagg sålt. Bara man tänker på att redan i annonsen ta upp de vanligaste frågorna som en köpare kan ha. Det kommer spara tid både för dig som säljare men även för oss som administrerar sidan.


Hur mycket får man för ett begagnat plagg?


– Det är ju såklart helt beroende på skicket och hur plagget vårdats, men även hur efterfrågan ser ut för det specifika plagget eller storleken. Det vanligaste är nog att man får tillbaka 50% av nypriset. Men jag har sett många äldre plagg som gått för mycket mer, berättar Malin.


Malins bästa tips för en lyckad försäljning.


  • Använd tydliga bilder och tänk på att fotografera när ljuset är bra. Var noggrann med att fokusera på eventuella skador eller slitningar på plagget.

  • Var tydlig med priset för frakten. Det ska framgå i annonsen

  • Var noggrann med att berätta hur plagget impregnerats och tvättats.

  • Kommer plagget från ett djurfritt och rökfritt hem? Skriv det i så fall.


Maxa användningen

Vi vill att varje plagg får leva så länge som möjligt!


Vi vill göra det lättare för dig  att ta medvetna val och förstå vad som krävs av plaggen för att hålla för barnens fartfyllda lekar. När ett plagg lagas, ärvs eller skänks istället för att kasseras är vi en god bit på väg mot hållbarhet på riktigt.

Läs mer

I Hjärtat på Gneis

Vi vill att fler barn ska leka ute!

När barn kan leka ute obehindrat - med kläder som är följsamma och inte är i vägen, med kläder som håller dem varma och torra - då stannar de ute länge, länge.

Därför har vi gjort det till vår mission att skapa de allra bästa funktionskläderna för barn.

Utelek gör gott

Vi tror att barn som får leka mycket ute mår bättre, på många sätt! Vi brinner för att göra uteleken tillgänglig både prismässigt och såklart kvalitetsmässigt - för med riktigt bra funktionskläder är uteleken lika självklar som inneleken.

Behöver funktionskläder vara dyra?

Bra funktionskläder är dyra, de kräver ambitiösa mönsterkonstruktioner och de allra dyraste materialen. Vi jobbar dagligen med att kapa alla mellanhänder, varje onödig kostnad vi kan hitta, för att komma ner i pris och göra plaggen tillgängliga för fler barn - men vi tummar aldrig någonsin på kvaliteten.

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se

Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo
de-hjalper-dig-salja-ditt-plagg/
category