Gör ett smart val!

En jacka - Fyra årstider


Gneis skaljackor är regnjackor. Eftersom de är smidiga och andas jättebra passar de även perfekt som vardagsjacka till skolan, fritidsaktiviteten  eller strosande på stan. Eller till krabbfisket, fjällvandringen eller semesterseglingen i sommar. Och till vintern  kan de - tillsammans med ett värmande mellanlager - användas till snögubbebyggandet, slaskleken eller skidåkningen.

Ja, vi vet - Det låter nästan för smart och bra för att vara sant! Vi har verkligen ansträngt oss för att konstruera skaljackor med en tidlös design som funkar optimalt - rent tekniskt - i alla väder.
´


Gör ett medvetet val tillsammans med

Johanna LeymannJohanna Leymann (fdNilsson) är en av Sveriges främsta experter inom området Hållbart mode. Hon föreläser, modererar och konsulterar varumärken, företag och organisationer i deras arbete med att implementera hållbarhet och klimatsmarthet som en naturlig och självklar del i hela verksamheten. 

Och så är Johanna jätteduktig på att inspirera oss konsumenter till hållbara val genom att förklara på ett lättillgängligt och icke-dömande sätt. Klicka på videon för att lyssna på hennes tips om hur man kan tänka när det är dags att köpa funktionskläder till sitt barn
.
PS: Vill du ha mer inspiration av Johanna? Kika in på hennes Instagramkonto @johannaleymann.se eller lyssna på podcasten Slowfashionpodden.

Oberäkneligt höst- och vårväder

Solen värmer skönt på väg till skolan, men på hemvägen är det kallt igen. Våren och hösten i ett nötskal!

Våra skaljackor och lättviktsjackor är utmärkta som vår- och höstjackor. Sköna och rörliga, lagom varma, vindtäta och lätta att packa med till träningen, skogsutflykten eller skolan. Skaljackorna är förstås helt vattentäta, men lättviktsjackorna klarar även de ett lätt regn.

Kolla in plaggen

Småkyligt, blött och blåsigt

Så ser den nya typen av vinter ut i stora delar av vårt land. Viktigt att komma ihåg är att det inte enbart är temperaturen som avgör hur kallt det är. Vinden spelar en avgörande roll. Liksom hur svettig man är. 

När det är småkyligt, blött och blåsigt är det yttersta lagret allra viktigast. Det ska klara av att stå emot regn, vind och viss kyla - samtidigt som det är tåligt och klarar av aktiviteter på både is, grus och asfalt.

Kolla in plaggen

Kylan kommer 

När termometern kryper en bit under nollan behöver man ha något varmare under skalet. En tjockare tröja funkar oftast perfekt. Våra sköna mellanlager i ull värmer gott och håller barnet torrt även om det blir lite svettigt.

Ett annat alternativ under skalet är någon av våra tunnare lättviktsjackor. De förvandlar inte bara skaljackan till en vinterjacka, utan fungerar också som fristående vår - och höstjackor. En jacka – Fyra årstider

Kolla in plaggen

Skalhandskar

Vinter på riktigt

När det är riktigt kallt är "lager-på-lager "det allra bästa. Skaljackan fungerar som yttre skydd mot vind och väta. Under det ett lagom varmt mellanlager och närmast kroppen ett tunt underställ. Gärna i ull eftersom det håller huden torr även när barnet svettas.

Och så förstås rejäla handskar, en bra mössa och varma strumpor i ull!Kolla in plaggen

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

14 dagars öppet köp

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo