Älskade skalkläder

EN JACKA – FYRA ÅRSTIDER

Älskade skalkläder

EN JACKA – FYRA ÅRSTIDER


Ja det är faktiskt sant!

Väljer du en av våra skaljackor har du både en högpresterande funktionsjacka och en skön vardagsjacka i en och samma jacka, som funkar för de flesta aktiviteter året om. En skaljacka för höstens regn & rusk, en skön vardagsjacka i skolan, en skidjacka om det bär i väg till skidbacken och en fullödig regnjacka de regniga sommardagarna.

Det går utmärkt att använda en varm tröja som värmande mellanlager. Eller så kompletterar du skaljackan med någon av våra superanvändbara och sköna termojackor, som också funkar perfekt som vindtäta vardagsjackor vår, sommar och höst. En perfekt kombo!

Kläder efter väder

När termometern visar -10° (eller kallare)

När det är så här kallt är grundregeln "lager-på-lager". Skalplagget fungerar som det yttersta skyddande lagret som står emot vind och väta. 

Därunder behöver barnet ett värmeisolerande mellanlager. Hos oss hittar du två varianter: termo och ull (Dessa fungerar perfekt som jacka till våren och sommaren). 

Närmast kroppen rekommenderar vi ett underställ i ull som transporterar bort fukt och därmed håller huden torr.

PS: Glöm inte att kolla in våra populära handskar och tumvantar!

När termometern visar +/- 0°

Den upplevda temperaturen när termometern står på nollan beror mycket på vind- och luftfuktighetsförhållandet. 

Viktigast att tänka på här är att det yttersta klädlagret ska klara att stå emot både regn, vind och barmark. Barnets värme regleras med hjälp av mellanlagrets tjocklek.


PS: Missa inte våra supersköna mössor i ull!

När termometern visar +10° eller mer

När vintern ter sig som vår är de högpresterande skalplagget A och O. Det bör stå pall för regn, vind och barmark utan problem. 

Ett funktionellt mellanlager kan med fördel adderas vid behov, men när det är så här varmt räcker det ibland gott med den vanliga sweatern under skaljackan.

PS: Har du sett våra Ossoami-jeans med knän som slagit världsrekord i nötningshärdighet?

Dubbelstorlekar:74/80170/176
fr.249 kr

Lär dig mer om skal

Skalfakta →

Lager på lager →

Läs om Anna i Göteborg →

Skaloverall till barn

Vår skaloverall har ingen vaddering utan är endast ett "skal" som skyddar barnet mot yttre element som t.ex. nederbörd, vind, slask, asfalt och annan yttre nötning. Här anpassas istället klädseln under overallen beroende på väder och aktivitet enligt lager-på-lager-principen. Vår skaloverall TURMALIN SHELL finns i storleksspannet 92-116 och är lika fullfjädrad med förstärkningar och funktioner som våra övriga overaller. Våra skaloveraller går utmärkt att använda som året-runt overall. 

I Hjärtat på Gneis

Vi vill att fler barn ska leka ute!

När barn kan leka ute obehindrat - med kläder som är följsamma och inte är i vägen, med kläder som håller dem varma och torra - då stannar de ute länge, länge.

Därför har vi gjort det till vår mission att skapa de allra bästa funktionskläderna för barn.

Utelek gör gott

Vi tror att barn som får leka mycket ute mår bättre, på många sätt! Vi brinner för att göra uteleken tillgänglig både prismässigt och såklart kvalitetsmässigt - för med riktigt bra funktionskläder är uteleken lika självklar som inneleken.

Behöver funktionskläder vara dyra?

Bra funktionskläder är dyra, de kräver ambitiösa mönsterkonstruktioner och de allra dyraste materialen. Vi jobbar dagligen med att kapa alla mellanhänder, varje onödig kostnad vi kan hitta, för att komma ner i pris och göra plaggen tillgängliga för fler barn - men vi tummar aldrig någonsin på kvaliteten.

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se

Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo
en-jacka-fyra-arstider/
category