Funktionskläder i världsklass

– vår hyllning till barnens dagliga stordåd

Att vara barn är inte
att vara liten!

Att vara barn är stort. Modigt. Uthålligt. Gnetandes och gnisslandes kämpar de dagligen med sina utmaningar. Genom ett ständigt experimenterande utforskar de tålmodigt sin nya värld. Att röra en tå. Utforska skogsdungen. Bestiga ett berg. Cykla för första gången. Knyta sitt första vänskapsband.

Hur många enträgna försök, krafttag och omtag krävs det av dem varje dag? Många.

Barn är inte små. De är giganter, fyllda till bredden av dagliga stordåd.

– Vi på Gneis vill att alla barn ska ha kläder som inte hindrar, utan istället uppmuntrar barnen i deras upptäcktsfärder... så att de aldrig tröttnar på att vara utomhus.

Gneis barnkläder 

Vi är Gneis och vi gör hållbara funktionskläder för barn.

Men inte vilka funktionskläder som helst. I våra kläder hittar du ditt barns tysta side kick. Kläder som skyddar, stöttar och outtröttligt följer med på ditt barns resa genom stordåd – hela tiden utan att märkas. I våra kläder ska barn kunna uppslukas av nuet, av sin pågående utmaning, utan att begränsas av varken väder eller kläder.

Vi som jobbar på Gneis tar i första hand an oss vårt arbete utifrån barnens perspektiv. Vi inspireras ständigt av deras mod och uthållighet... och vi tänker vara lika tålmodiga och envisa på vår resa: att skapa världens bästa funktionskläder för barn. 

Vår utgångspunkt vid design och konstruktion är vad som ger barnen störst frihet och bästa förutsättningarna att få vara i nuet i leken, på upptäcktsfärden eller skidspåret. Inga material-, design- eller konstruktionsval ska få komma i vägen för barnets nästa erövring. Obegränsad, obehindrad, fri att utforska världen, fri att vara sig självt – Utomhus.


Ulf Byström och Johanna Gunnarsdotter, ägare och medgrundare

SUPERSHAPE

– vår prisbelönta klassiker

Allt började med SUPERSHAPE, vår prisbelönta vinteroverall som sedan 2006 burit barnen genom sina dagliga stordåd. Med genomarbetad passform och hög teknisk nivå har den värmt och skyddat 10.000-tals barn under deras vintriga äventyr och utmaningar. En klassiker finslipad genom åren ner till minsta detalj som vunnit många priser.

Upptäck kundernas favorit – SUPERSHAPE

Utelek på lika villkor

Gneis utvecklar funktionskläder för barn med de flesta kroppsformer. Vi anser att alla barn har samma rätt till obehindrad utelek. Läs mer om våra kollektioner anpassade för barn med behov av mer rymd i sina kläder.

Design som håller

Vi jobbar ständigt med att minimera våra produkters klimatpåverkan. Viktigast här är att säkerställa att de har maximal livslängd | kan användas av så många barn som möjligt. 
En trevlig bieffekt är att kläderna samtidigt blir mycket prisvärda.

Starkare tillsammans!

Tillsammans är inget omöjligt! Något vi med kraft insåg när Gneis grundades med vårt upprop på nätet 2006 om barnens rätt till "riktiga utekläder". Vi brinner för att fler barn ska vara utomhus. Projektet "52 utemaningar" är ett exempel på det.

Overaller

En bra overall märks på barn som vill vara ute länge. 
Oavsett årstid ska overallen hålla barnet torrt, lagom varmt och framförallt: 
inte begränsa barnens rörelse och lek!

Här hittar du overaller för vinter, höst och vår.Även för de minsta!

Overaller

En bra overall märks på barn som vill vara ute länge. 
Oavsett årstid ska overallen hålla barnet torrt, lagom varmt och framförallt: 
inte begränsa barnens rörelse och lek!

Här hittar du overaller för vinter, höst och vår.Även för de minsta!

Vi ses utomhus!

Prisvinnande overaller för lekande barn

Gneis är starkt förknippat med overaller och det är en kategori som vi lägger stor del av vår utveckling på. Hållbarhet, god passform, väl avvägd design, högklassig funktion och ett högt andrahandsvärde är det som gör våra overaller för barn så omtyckta. Vår kollektion består av flertalet modeller med storlekar som sträcker sig från 74 cl till 164 cl. Vår overall SUPERSHAPE har flera gånger vunnit det overalltest som genomförs av 
Bäst-i-test.se! Vi har inte förändrat vår testvinnare SUPERSHAPE, utan det är samma overall, förutom några nya färger, som du kan köpa även denna höst.

Vinteroveraller

I denna kategori har vi våra overaller Supershape och Supershape Space. Två mycket funktionella vinteroveraller. Supershape Space är baserad på Supershape men anpassad till de barn som behöver mer vidd i kläderna. Nyhet för denna vinter är att vi har tagit fram helt enfärgade overaller.

Skaloveraller

En nyhet i Turmalinserien – Turmalin Shell overall. En mycket användbar overall som kan användas året runt. Här handlar det om att variera mellanlager under overallen beroende på temperatur.

Babyoveraller

Våra uppskattade overaller för de minsta barnen - nyhet för i år är en ny variant av MINISHAPE. Den har bland annat mjukare och smidigare krag- och halsparti. Sedan finns som tidigare även Minishape II i flera olika färger och med dubbla dragkedjor.

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

14 dagars öppet köp

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo