My webpage My webpage

Gneis Handskguide

Barnhandskar – gjorda för att användas!

För att funka i barnens lek behöver en barnhandske ha bra passform, ett bra grepp och vara lagom varma, så att barnen kan leka obehindrat – utan att varken bli kalla eller svettiga om händerna. I många fall är det heller inte dumt att handskarna är vattentäta.


Gneis barnhandskar tål rejäla tag, sitter bra på handen och ser till att inte spadar, liftbyglar eller cykelstyren halkar ur händerna. Alla har ett vattentätt andande membran, nästan alla är helt vattentäta och vinterhandskarna är rejält varma.

Så vad ska man välja?

Du kan välja mellan ett tiotal varianter av handskar med olika egenskaper för att passa alla tillfällen. Här nedan får du några tips på vägen:

Varma vinterhandskar från Gneis

Skalhandske eller Vinterhandske?

Gneis skalhandskar är lite smidigare, men inte varma som våra vinterfodrade handskar.

Fingerhandsken har dock en tunn isolerande vadd medan tumhandsken kan kompletteras med valfri vante, vilket gör att de oftast funkar perfekt ner till nollan.

Båda våra skalhandskar är moderna och utmärkta ersättare till galonhandsken.

Varma fingervantar från Gneis

Fingerhandske eller Tumhandske?

Tum- eller fingerhandske väljer man beroende på vad barnen gillar bäst, men det finns några saker att tänka på.

Är barnet fruset av sig är tumhandsken bäst då den håller handen varmare eftersom fingrarna värmer varandra. Den är också enklare att ta på för de minsta då det kan vara lite klurigt att få fingrarna på rätt plats i fingerhandsken.

Men om det är många pillriga jobb som ska lösas är förstås fingerhandsken bäst.

Vattentäta skalhandskar från Gneis

Kort krage (mudd) eller Lång krage?

Ska handsken in under ärmslutet (vilket många barn vill) väljer du en handske med kort krage eller mudd.

Om den istället ska utanpå ärmen (vilket är det funktionellt bästa för att hindra exempelvis snön att leta sig in) är det handske med längre krage som gäller.

Notera att alla kraghandskar har en enkel reglering, som även funkar när handskarna är på, så att barnen kan ta på sig på egen hand. 

Glada barn med tillbehör från Gneis

Tänk på att

Satsa på bra barnhandskar! Det är barnens “arbetshandskar” vi pratar om. Kalla och blöta händer tar snabbt udden av leken och hur kul är det att inte kunna greppa sina verktyg.

Vi har handskar från ca 1–13 år, men det är handens storlek och inte barnets ålder som bestämmer vilken storlek du ska välja. Följer du bara vår storleksguide blir det rätt.

Slutligen kan vi konstatera att VARMAST är den vinterfodrade tumhandsken, TÄTAST vid ärmslutet blir det med hög krage utanpå ärmen och SMIDIGAST är skalfingerhandsken.

Barn leker i vattenpölar med vattentäta skalhandskar från Gneis

Bra material rakt igenom

Det krävs mer än en enbart en bra konstruktion och en skickligt hantverk för att göra riktigt bra barnhandskar! För utan en genomtänkt och balanserad mix av bra material av hög kvalitet står man sig slätt.

Alla våra barnhandskar

  • har ett vattentätt yttertyg och alla (förutom tumvinterhandskarna Mitten™ och Mitten Leather™) är helt vattentäta.
  • har membran med 10.000 mm vattenpelare 10.000 g/m2/24h andning.
  • är tillverkade av slitstarka material med bl.a. ovansida av Cordura®, undersida av ytterst noga testad PU/läder och är sydda med slitstark tråd från Coats®.
  • som är vinterfodrade (dvs alla vinterhandskar) har en speciell vadd i handflatan från Primaloft® med hög bärighet för extra bra värme och grepp.

✅  Skickas nästa vardag

✅  Klarna betalning

✅  Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

✅  Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Vi är Gneis funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att världens bästa lekplats är utomhus och att barnen förtjänar världens bästa utekläder.

Som barnens självutnämnda ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för deras barn.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Med din prenumeration godkänner du vår integritetspolicy och du kan förstås när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet.

Kundtjänst

På vår kundtjänstsida hittar du svar på de flesta frågor kring ditt köp. Vi har även lärorika guider liksom en detaljerad storlekshjälp för varje produkt.

Du kan förstås även mejla eller ringa oss 😊

Telefon: 0920-420 180 • E-post: info@gneis.se


Facebook

Youtube

Instagram

Rock Group Sweden AB

Varvsgatan 41  •  972 32 Luleå

Telefon: 

0920-420 180

E-post: 

info@gneis.se

Org.nr: 

556704-7484