My webpage My webpage

MATERIALGUIDE

Cordura
Skal
Polycotton
Ull
Termo

Cordura är en nylonväv som har funnits i över 40 år, den är framtagen av Dupont, men varumärket ägs nu av företaget Invista.

Dessa vävar används i ett brett spektrum av produkter. För vår del används den i de flesta av våra slitstarka byxor, jackor och overaller.

Den Cordura-väv som vi använder är tillverkad av 100% Polyamid och är väldigt hållbar och slitstark. Slitstyrkan i Cordura är exceptionellt bra i förhållande till sin vikt och mjukhet.

Slitstyrkan beror på uppbyggnaden av polyamidfibern. Det finns olika tjocklekar på fibern som benämns i denier. Ju högre denier ju grövre väv.

Slitstarka skalkläder med Cordura från Gneis

2-lagers skal består av membran och yttertyg som lamineras ihop och kombineras oftast med ett separat innerfoder som skyddar membranet mot nötning.

Fördelen med 2-lagers skal är att de blir mjuka och följsamma samt att membranet är helt fritt på insidan som generellt gör att plagget har en bättre andningsförmåga.

Läs mer i vår utförliga Skalguide.

Allt om skal
Gneis tvålagersskalkläder för barn

Materialblandningen Polycotton ger en mångsidighet som behåller lättheten och den svala känslan av ett bomullsplagg samtidigt som polyestern gör plagget mer hållbart och lättskött.

Tyget är tätvävt vilket ger plaggen ett UV-skydd på +40. Här bör man kolla att bomullen som använts är ekologiskt tillverkad, för att minska miljöpåverkan.

Praktiska funktionsbyxor från Gneis

Ull är ett fantastisk naturmaterial som värmer även när det blir fuktigt och på så sätt håller kroppen både varm och torr. Ull är bra på att ta upp fukt och kan dessutom absorbera upp till cirka trettio procent av sin egen torra vikt utan att du upplever den som blöt. Våra ullprodukter är därför ett utomordentligt val, speciellt för barn där aktivitetsnivån ofta varierar i stor grad.

En av ullens många fördelar är att du slipper dåligt lukt. I ull finns det nämligen kreatin, ett naturligt ämne som bryter ner illaluktande bakterier. Den vattenavvisande fiberytan hjälper även till att hämma bakterietillväxt. Därför kan ullplagg ofta bara vädras för att få dem fräscha igen. Och behövs de tvättas - gör det då med ulltvättmedel! Då behåller de sin härliga mjukhet och funktion på bästa sätt.

Våra ullplagg är underställ, mellanlager, mössor och strumpor i olika tjocklekar. I vissa av plaggen finns även inslag av polyamid för att de ska vara slitstarka plagg som behåller sin passform.

För att minska fårens lidande använder vi endast ull från mulesing-fria får.

Hållbara och sköna ullkläder från Gneis

Frågar du oss som arbetar med Gneis vilka plagg vi gillar allra mest så blir svaret utan tvekan våra TERMOPLAGG. Förutom att de är otroligt sköna är de användbara året runt. Antingen bara som de är eller som förstärkningsplagg.

Termoplaggen är de av våra plagg som är varmast i förhållande till vikten. De är sydda i ett vindtätt, extremt lätt och smidigt yttertyg. Den tunna, men högeffektiva syntetisoleringen, gör plaggen riktigt varma fast de är tunna. För att vara maximalt sköna att ha under och för att hålla ner vikten har de en avskalad enkel design med bara de nödvändigaste detaljerna.

Vår och höst är de vindtäta termo-tyget perfekt när det är lite kyligt/blåser. En superlätt och skön ersättare till den vindtäta fleecen. I och med att de även är mycket komprimerbara, och nästan inte väger något, ryms de alltid att ha med i ryggsäcken som reservplagg i fall att... Helt suveränt bra!

Användbara termokläder från Gneis

✅  Skickas nästa vardag

✅  Klarna betalning

✅  Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

✅  Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Vi är Gneis funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att världens bästa lekplats är utomhus och att barnen förtjänar världens bästa utekläder.

Som barnens självutnämnda ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för deras barn.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Med din prenumeration godkänner du vår integritetspolicy och du kan förstås när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet.

Kundtjänst

På vår kundtjänstsida hittar du svar på de flesta frågor kring ditt köp. Vi har även lärorika guider liksom en detaljerad storlekshjälp för varje produkt.

Du kan förstås även mejla eller ringa oss 😊

Telefon: 0920-420 180 • E-post: info@gneis.se


Facebook

Youtube

Instagram

Rock Group Sweden AB

Varvsgatan 41  •  972 32 Luleå

Telefon: 

0920-420 180

E-post: 

info@gneis.se

Org.nr: 

556704-7484