My webpage My webpage

Lätt att välja rätt!

Modell- & storleksguide

Välj rätt storlek

 Nästan alla som byter har beställt ett för stort plagg – Välj rätt storlek från början.
Enklare och billigare för dig och bättre för miljön!


Så här enkelt är det... 

  1. Mät först barnets EXAKTA längd, men var noga för annars blir resten fel. Om du vill veta hur man mäter kolla gärna in vår film.
  2. Välj sedan plaggstorleken NÄRMAST barnets längd – Den växtmån som behövs är nämligen redan inbyggd i alla våra plagg. (Lite längre ned ser du hur bra de fortfarande sitter efter 1 år.)


    ... och skulle du nu råka hamna MITTEMELLAN två storlekar välj den större storleken om barnet är lite kraftigt, annars den mindre. (För de lite mer kraftiga barnen rekommenderar vi våra SPACE modeller, som är 3–4 storlekar större på vidden.)

PS. I det fall du vet med dig att barnet har lång rygg, långa ben e.d. kolla gärna in vår FAQ. Där får du förhoppningsvis svar på alla dina frågor.

Glad flicka i Gneis Supershape vinteroverall
Glad flicka i Gneis Supershape vinteroverall

Klara 110 cm

iklädd Supershape 104 cl

Glad flicka i Gneis Supershape vinteroverall
Glad flicka i Gneis Supershape vinteroverall

Alice 126 cm

iklädd Supershape 122 cl

Välj modell utifrån kroppsform

De flesta av våra modeller passar även utmärkt till de smalare eller lite rundare barnen. Men vissa modeller (främst då byxor) har inte suttit helt perfekt på de smala barnen, varför vi har tagit fram några smalare varianter av dessa. Och för de lite mera kraftiga barnen har vi tagit fram modeller med hela 3–4 storlekar extra vidd.

Gneis kläder för smal kroppsbyggnad
Smal kroppsbyggnad

Har du svårt att hitta byxor som sitter uppe eller behöver de dras åt så att de blir bylsiga? Ser jackan ut som ett tält? Ja, då har ditt barn det vi kallar en “smal kroppsform”.

Alla våra modeller är 3D-formade, har bra regleringar och gjorda för att vara maximalt flexibla i storleken. För vissa modeller (främst då byxor) har vi dock sett behovet av och tagit fram modeller med en smalare passform, som vi kallar SLIM (vilket också ingår i deras namn).

Funktionsmässigt är våra SLIM-modellar samma som våra andra modeller. Skillnaden är att är att bröstvidden, midjemåttet och stussmåttet är två storlekar mindre, vilket ger en smalare silhuett.

Gneis kläder för normal kroppsbyggnad
Mittemellan kroppsbyggnad

Om de flesta plagg sitter bra och du sällan upplever några problem med passformen, då har ditt barn vad vi kallar en “mittemellan kroppsform”.

Alla våra modeller passar i så fall ditt barn - förutom SLIM och SPACE modellerna, som är gjorda för smala respektive kraftiga barn.

Kom ihåg att det är jätteviktigt att du är noga när du mäter barnets längd och att du ska välja den storlek som är närmast uppmätt längd, då våra modeller redan har tillräcklig växtmån.

Gneis kläder för kraftig kroppsbyggnad
Kraftig kroppsbyggnad

Har du svårt att hitta byxor och overaller som räcker till över magen? Sitter jackorna ofta obekvämt tight över armar och kropp? Då har ditt barn vad vi kallar en “kraftig kroppsform”.

I Gneis SPACE-kollektion hittar du specialanpassade modeller som sitter lika bra och erbjuder samma fina rörlighet för de lite kraftigare barnen, som våra övriga kläder.

Funktionsmässigt är våra SPACE-modellar samma som våra andra modeller. Skillnaden är att är att bröstvidden, midjemåttet och stussmåttet är fyra storlekar större, vilket ger en vidare silhuett.

Du kan därför välja samma storlek på plagget som barnet är långt, då det förutom extra vidd också har en väl tilltagen växtmån.

FAQ - Storlekshjälp

Hur ska jag tänka vid dubbelstorlekar?

Den större storleken av de två anger alltid den verkliga storleken. Exempelvis är 116/122 detsamma som storlek 122 cl och sitter alltså som bäst då barnet är kring 128 cm. Men eftersom plagg med dubbelstorlekar är smidigare och flexiblare kan de köpas lite större.

Hur ska jag tänka om plagget inte ska användas direkt?

Räkna med att barnet växer ca 1 cm per månad upp till 2 år och därefter ½ cm per månad. Lägg till det barnet växer tills plagget ska börja användas till den uppmätta längden och följ sedan vår storlekshjälp.

Är storleksvalet viktigare för vissa plaggtyper?

Ja, overaller och byxor är viktigt att inte köpa för stora. Dels riskerar de att trampas sönder i besluten. Dels hamnar förstärkningarna på fel ställe samtidigt som insidan av benen nöts mer pga. överskott av tyg. En lite för stor jacka funkar oftast fast den är lite för stor.

Finns måttlistor för alla plagg?

Nej, men utgå i första hand från längden på barnet. Vår erfarenhet är att det nästan alltid blir bäst så! Men om barnet har lång rygg, korta ben e.d. kan du kanske behöva lite extra hjälp, så maila oss då så försöker vi hjälpa till.

Ska mitt barn ha SLIM-modellen av Speed och Gizmo?

Gneis SLIM-modeller är inte extremt smala, utan framtagna för de lite smalare barnen som ibland har svårt att få byxorna att sitta uppe. eller där vanliga jackor ofta upplevs som vida.

Ska mitt barn ha SPACE-modellen av Supershape, Speed Shell och Gizmo Shell?

Gneis SPACE-modeller är rejält vida (ca 3 storlekar extra på vidden) och framtagna för alla kraftiga barn som har svårt att hitta tillräckligt vida kläder, utan att behöva gå upp flera storlekar, så även här funkar det att utgå från barnets längd när du väljer storlek.

Mitt barn har långa ben – hur ska jag tänka då?

Hamnar du mellan två storlekar kan du välja den större storleken - är du fortfarande osäker så maila oss så försöker vi hjälpa till.

Mitt barn har långa armar – hur ska jag tänka då?

Ibland kanske du måste gå upp en storlek. Detta brukar dock inte behövas då våra plagg är konstruerade för att skapa maximal rörlighet och då brukar ärmlängden oftast räcka till.

Mitt barn har lång rygg – hur ska jag tänka då?

Om du vet med dig att det brukar vara problem att hitta rätt storlek pga att barnet har lång rygg (gäller främst overall) så maila eller ring oss så guidar vi dig vidare.

Vad betyder det för storleksvalet att plaggen är 3D-formade?

I och med att våra plagg är kroppsformade, och därmed har extra tyg där det behövs för barnets rörelse räcker de ofta längre än man tror. Köper man för stort förlorar man dessutom lite av våra plaggs erkänt suveräna passform och rörlighet.

Vad är största nackdelarna med att köpa för stort?

Först och främst begränsas barnets rörlighet och plagget blir inte lika skönt att ha. Sedan håller de sämre, samtidigt som andrahandsvärdet sjunker, i och med att förstärkningar kommer fel och tyget nöts mer när det veckas. Så även om man enbart ser till pengarna kan det bli en dålig affär. Detta gäller framförallt overaller och byxor.

✅  Skickas nästa vardag

✅  Klarna betalning

✅  Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

✅  Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Vi är Gneis funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att världens bästa lekplats är utomhus och att barnen förtjänar världens bästa utekläder.

Som barnens självutnämnda ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för deras barn.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Med din prenumeration godkänner du vår integritetspolicy och du kan förstås när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet.

Kundtjänst

På vår kundtjänstsida hittar du svar på de flesta frågor kring ditt köp. Vi har även lärorika guider liksom en detaljerad storlekshjälp för varje produkt.

Du kan förstås även mejla eller ringa oss 😊

Telefon: 0920-420 180 • E-post: info@gneis.se


Facebook

Youtube

Instagram

Rock Group Sweden AB

Varvsgatan 41  •  972 32 Luleå

Telefon: 

0920-420 180

E-post: 

info@gneis.se

Org.nr: 

556704-7484