My webpage My webpage

Justera

Funktionsplagg, liksom andra typer av plagg, har olika typer av justeringar för att kunna anpassa passformen efter den som ska ha plagget.

Vi föräldrar har en tendens att missa denna detalj när det kommer till barnens kläder. Trots att det är extra viktigt att justera dessa, då de ofta köps "lite stora".

Om du använder de justeringsmöjligheter som finns leder det till både ökad komfort för barnet och längre livslängd på plaggen. Det i sin tur genererar gladare barn, mer pengar över i plånboken och positiva effekter för miljön. Så vår uppmaning till dig är:

Justera mera! 

Karta över alla justeringsmöjligheter på Gneis funktionskläder

Justeringar som ökar plaggets livslängd

Justera benslut

Benslut

För långa byxben, som inte justeras, riskerar att släpas efter marken och bli trampade på. Det finns inget tyg som klarar av denna typ av slitage, oavsett förstärkningsmaterial. Så nederkanten på byxan trasas då sönder helt i onödan!

Justera midja

Midja

En overall/byxa med förstärkningar på knän och rumpa behöver justeras i midjan, så att de hamnar på rätt ställe. En ojusterad midja gör dessutom att grenen kan spricka och att innerbensömmarna slits i onödan. För att inte tala om hur oskönt och rörelsehämmande det blir för barnet!

Justera ärmslut

Ärmslut

Ärmar som hänger ner över händerna slits när barnet t.ex. gungar, åker pulka eller klättrar. Det är dessutom varken bekvämt eller praktiskt för barnet. När det är kallt ute kryper kylan också snabbt in i ojusterade ärmöppningar.

Så när ärmsluten är reglerbara på ditt barns ytterplagg, använd den funktionen!

Till slut ett litet tips

Stäng och töm fickor

Stäng alla fickor

På vattentäta plagg behöver fickorna vara stängda när de inte används. Så lär gärna ditt barn att hålla fickorna stängda!

En öppen fickdragkedja är nämligen lite som ett "hål i plagget", eftersom fickpåsarna inte är vattentäta. Så när det rinner in vatten den vägen blir insidan av plagget blött.

Tänk även på att tömma fickorna från grus och andra föremål som kan slita på tyget inifrån när barnen exempelvis åker på magen. 

✅  Skickas nästa vardag

✅  Klarna betalning

✅  Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

✅  Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Vi är Gneis funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att världens bästa lekplats är utomhus och att barnen förtjänar världens bästa utekläder.

Som barnens självutnämnda ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för deras barn.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Med din prenumeration godkänner du vår integritetspolicy och du kan förstås när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet.

Kundtjänst

På vår kundtjänstsida hittar du svar på de flesta frågor kring ditt köp. Vi har även lärorika guider liksom en detaljerad storlekshjälp för varje produkt.

Du kan förstås även mejla eller ringa oss 😊

Telefon: 0920-420 180 • E-post: info@gneis.se


Facebook

Youtube

Instagram

Rock Group Sweden AB

Varvsgatan 41  •  972 32 Luleå

Telefon: 

0920-420 180

E-post: 

info@gneis.se

Org.nr: 

556704-7484