My webpage My webpage
Maxa användningen

Viktigare än du tror

Storleksvalet

Vi ställde frågan till 1 000 barnfamiljer

Att förlänga användningstiden och livslängden på de kläder som redan producerats är den enskilt viktigaste faktorn för att minska textilindustrins negativa påverkan på miljön. Men det är inte självklart för alla att köpa och/eller sälja kläder second hand. Hur tänker barnfamiljer i allmänhet när de ställs inför valet att köpa nytt eller begagnat?

Allt för stora kläder riskerar att:

Ett

Hindra barnen i deras lek

Två

Bidra till att barnet inte känner sig fint och tillfreds.

Tre

Försämra plaggets funktion.

Fyra

Förkorta plaggets livslängd.

FRÅGA

Vilken storlek köper du till dig själv? Den som gör att kläderna känns som ett andra skinn? Eller den som gör att du går omkring och känner dig obekväm och otillfreds?

Med rätt storleksval främjar du

Barnets rörelseförmåga

Under vår första fas i livet sker en enorm motorisk utveckling. Det är därför viktigt att barnen inte får för stora kläder som begränsar deras rörlighet och frihetskänsla. Tvärtom är deras behov av kläder som sitter som en smäck, och uppmuntrar till fysisk aktivitet och rörelse, större än vi vuxnas behov.

Kläder som ska boosta den motoriska utvecklingen behöver ha perfekt passform och rörlighet. Företag som utvecklar barnkläder av hög kvalitet lägger därför massor av tid och resurser på detta. Men om vi föräldrar sedan väljer “att köpa lite extra stort” till vårt barn är detta arbete helt i onödan. 

Med rätt storlek på kläderna blir barnen nöjda

Vad tycker du...

Är stora kläder fint?

Välmående är viktigt. Oavsett om det handlar om insidan eller utsidan. Och grejen är att de hänger ihop. När vi känner oss fina på utsidan ser vi på oss själva på ett mer positivt sätt. Detta i sin tur gör att vi mår bättre på insidan.

Tänk om det är så att barnet inte trivs i sina alltför stora kläder, men inte vill berätta det. I värsta fall betyder det inte bara att hen otrivs i kläderna, utan att hen inte vill gå ut och leka. 

Allt för stora kläder slits snabbare!

Benslut trasas sönder

 

Söndernötta innerbenssömmar

 

Ärmslut nöts onaturligt

 

Förstärkningar på fel plats

 

Huvudblixtlåset går sönder

Rätt storlek gör kläderna sköna och hållbara

Allt för stora kläder tappar funktion!

Det är inte bara kläderna som blir lidande om de är FÖR stora. Även barnen blir förlorare på ett antal punkter:

Ett

Försämrad rörlighet

Vi säger det igen! Allt för stora och bylsiga plagg försämrar barnets rörlighet. De blir inte heller lika sköna att ha och inte är det snyggt heller. Det är bara att gå till sig själv så förstår man.

Två

Sämre värmehållning

Ett för stort plagg gör att barnen riskera att frysa, eftersom det blir för mycket luft innanför plagget som ska värmas upp av barnens kropp. En alldeles för stor jacka kan t.o.m. göra att kall luft blåser in underifrån.

Tre

Ej fungerande andning

Ett alltför stort skalplagg som används vintertid kan resultera i att svetten fryser till is på insidan av yttertygets membran varvid plagget inte längre kan andas. (Yttertyget kommer för långt från barnets kropp och fryser.)

Fyra

Foam på fel plats

För stora byxor/overaller gör att den värmande och stötdämpande foamen, som vissa varumärken har på knän och rumpa, kommer på fel ställe och därmed tappar sin funktion.

Storleksvalet

Vill du veta mer?

Här kan du lära dig mer om hur du ska tänka för att välja rätt. 

Välj rätt

Läs mer om hur du kan Maxa användningen på andra sätt

Maxa användningen

✅  Skickas nästa vardag

✅  Klarna betalning

✅  Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

✅  Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Vi är Gneis funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att världens bästa lekplats är utomhus och att barnen förtjänar världens bästa utekläder.

Som barnens självutnämnda ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för deras barn.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Med din prenumeration godkänner du vår integritetspolicy och du kan förstås när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet.

Kundtjänst

På vår kundtjänstsida hittar du svar på de flesta frågor kring ditt köp. Vi har även lärorika guider liksom en detaljerad storlekshjälp för varje produkt.

Du kan förstås även mejla eller ringa oss 😊

Telefon: 0920-420 180 • E-post: info@gneis.se


Facebook

Youtube

Instagram

Rock Group Sweden AB

Varvsgatan 41  •  972 32 Luleå

Telefon: 

0920-420 180

E-post: 

info@gneis.se

Org.nr: 

556704-7484