My webpage My webpage
Maxa användningen

Sköter sig nästan själv!

Ett lättskött material

Vårda ullkläder

Ull är ett självrenande material som med små medel kan vårdas för ett långt liv. En av ullens många fördelar är att den innehåller kreatin, ett naturligt ämne som effektivt bryter ner illaluktande bakterier. Det räcker därför ofta med en vädring för att få plagget fräscht igen. Lätt att tvätta är det också, men ack så viktigt att man använder rätt tvättmedel. Inte minst för att inte skada plagget och därmed förkorta livslängden.

Här kommer 4 råd om hur du sköter om dina ullplagg.

Gneis ullplagg kan vädras istället för att tvättas

Råd 1

Vädra

Eftersom ull är både lukt- och smutsavvisande behöver du inte tvätta ullplagg särskilt ofta. Det räcker oftast med att du vädrar dem utomhus eller i något fuktigt utrymme. På så sätt sparar du även på både plagg och miljö.

Ull ska vårdas med speciella klädvårdsprodukter för bästa funktion

Råd 2

Använd ulltvättmedel

Om plagget trots vädring luktar eller blivit smutsigt är det dags för tvätt.

Vårt absoluta råd här är – Använd alltid ulltvättmedel! På så sätt behåller du både nykänslan, elasticiteten och slitstyrkan liksom ullens vattenavvisande förmåga.

Ta gärna del av det omfattande test vi gjorde i Mitt Universitets textillabb och se skillnaden.

Gneis ullplagg ska förvaras torrt och luftigt för bästa hållbarhet

Råd 1

Förvara ullplaggen rätt

Förvara inte ullplaggen i direkt solljus, eftersom det då finns risk att de missfärgas. Bäst är att lägga dem i en låda, där de ligger luftigt samtidigt som inte mal och andra insekter kommer åt dem. Låt inte heller ullplagg hänga på klädhängare för länge, då de lätt kan tappa formen.

Råd 4

Om det blir noppigt

De flesta ullplagg blir mer eller mindre noppiga efter en tids användning. Nopporna påverkar inte på något sätt plaggets funktion. Men om man tycker det är finare utan noppor går de att ta bort med en s.k. noppborttagare. Sträck på plagget bara när du kör den och var försiktig så att du inte skadar plagget, då noppborttagaren är vass.

Vårda ullkläder

Vill du veta mer?

Här kan du lära dig mer om hur och varför du ska vårda dina kläder.

Vårda

Läs mer om hur du kan Maxa användningen på andra sätt

Maxa användningen

✅  Skickas nästa vardag

✅  Klarna betalning

✅  Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

✅  Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Vi är Gneis funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att världens bästa lekplats är utomhus och att barnen förtjänar världens bästa utekläder.

Som barnens självutnämnda ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för deras barn.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Med din prenumeration godkänner du vår integritetspolicy och du kan förstås när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet.

Kundtjänst

På vår kundtjänstsida hittar du svar på de flesta frågor kring ditt köp. Vi har även lärorika guider liksom en detaljerad storlekshjälp för varje produkt.

Du kan förstås även mejla eller ringa oss 😊

Telefon: 0920-420 180 • E-post: info@gneis.se


Facebook

Youtube

Instagram

Rock Group Sweden AB

Varvsgatan 41  •  972 32 Luleå

Telefon: 

0920-420 180

E-post: 

info@gneis.se

Org.nr: 

556704-7484