Instruktionsfilmer

I denna avdelning publicerar vi guider för olika saker – allt för att ge dig råd och tips och hjälpa dig att välja rätt i ditt klädval, samt hur du sedan tar hand om det på bästa sätt.

Instruktionsfilmer

Det första och viktigaste att lära sig om funktions- eller skalmaterial är att alla inte är likadana. Det finns membran, beläggningar (coatings) och mikrofibertyger. Tre olika konstruktioner som alla ger mer eller mindre vattentäta tyger som andas mer eller mindre bra.

På Gneis använder vi oss av ett membran vilket är kungen bland de tre materialen. Membran har den bästa vattentätheten, bästa hållfastheten och oftast den bästa andningen. Tyvärr har det också ett högre pris.

Men hur fungerar då ett plagg med membran, jo för att göra det lite enklare har vi gjort en liten instruktionsfilm om detta.

Något som också kan stoppa funktionskläders förmåga till ventilation är om utsidan blir genomvåt, vilket i sin tur kan få dig att känna dig fuktig och kall. Det kan kännas som om plagget läcker, även om det faktiskt inte gör det. Detta inträffar om impregneringen, även kallad DWR (Durable Water Repellent), är dålig eller har nötts bort.

Att, med några enkla handgrepp, ta hand om sitt Gneis funktionsplagg på rätt sätt kan komma att förlänga livslängden på dina kläder avsevärt och det är en god gärning för både familjeekonomin och miljön.

För att våra kläder ska fungera optimalt och sitta så skönt som möjligt (dvs. inte hindra barnen i sin lek) samt förhindra onödigt slitage om kläderna är något stora till en början, rekommenderar vi att justera kläderna innan användning.

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

14 dagars öppet köp

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo