Klädvård

Visste du att du kan öka ditt plaggs livslängd genom att ta hand om det på rätt sätt?
På så vis kan du minska ett plaggs klimatpåverkan avsevärt. Här hittar du vårt sortiment
av klädvårdsprodukter; tvättmedel samt fluorkarbonfri återimpregnering från Nikwax. 
Vi har genom labbtester sett att NIKWAX tvättmedel samt återimpregnering förstärker
funktionstyger, men även att NIKWAX ulltvättmedel både förlänger livslängden samt
ökar komforten hos ett ullplagg. Därför känner vi oss trygga med att påstå att du nedan
hittar bra klädvårdsprodukter du kan lita på.

Klädvård

Visste du att du kan öka ditt plaggs livslängd genom att ta hand om det på rätt sätt? På så vis kan du minska ett plaggs klimatpåverkan avsevärt. Här hittar du vårt sortiment av klädvårdsprodukter; tvättmedel samt fluorkarbonfri återimpregnering från Nikwax. 

Visar 7 produkter

svart skalbyxa på barn gizmo shell+

Fem fördelar med Gneis skalbyxor

  • Slitstarka

  • Vattenavvisande

  • Utvecklade med fokus på barnens rörelser

  • Tejpade vattentäta sömmar

  • Förböjda knän

Skalbyxor skapade för utelek i alla väder

Ett barns utelek är sällan stillastående utan desto oftare full fart genom vattenpölar, över sandhögar, nerför pulkabackar eller springande i skogen. För att inte vädret ska sätta stopp för uteleken har vi utvecklat våra slitstarka skalbyxor som ska kunna slitas i vått och torrt. Byxornas passform är noga utvecklade för maximal rörlighet.

En byxa för barn för hela året

Skalbyxor som vinterbyxor

Beroende på vart i landet du bor kan behovet av ett par bra utebyxor se olika ut. Bor du i landets norra delar är behovet av ett par fodrade vinterbyxor större än om du bor i landets södra delar där vädret är mildare och regn är en vanligare form än snö under vinterhalvåret. Skillnaden mellan våra "vanliga" vinterbyxor och vår skalbyxor är fodret i byxorna. Detta innebär att våra vinterbyxor är lika vattentäta som våra skalbyxor vilket gör båda byxorna lämpliga som vinterbyxor. Letar du efter vinterbyxor så har vi flertalet byxor som kommer passa, är du istället mer intresserad av våra skalbyxor så rekomenderar vi Turmalin bib skalbyxa och Gizmo shell skalbyxa

Skalbyxa till barn - underlättar leken

Våra skalbyxor är gjorda och konstuerade  för att underlätta barnens lek. Med Cordura förstärkningar kan vi garantera att byxorna kommer hålla för höstens/vinterns och vårens alla väderprövningar.

Ullstrumpor värmer hela året

Här hittar du Gneis ullstrumpor och vår vadderade tossa TASS - perfekt när man vill ta en tupplur i vagnen.

Låt inte fötterna frysa

Att hålla barnens fötter torra och därmed varma är en viktig del för att barn ska trivas med att vara ute. Kalla fötter kyler ju som bekant ner hela kroppen. På fötterna är ull det bästa tycker vi eftersom den håller fötterna både torra och lagom varma. Bomull har en tendens att suga åt sig fukt och behåller inte värme som en socka med ull

Vårda kläderna år efter år

Oavsett om det är ett funktionsplagg med membran, tejpade sömmar och Cordura eller ett underställ i merinoull är det alltid bra att ha en grundläggande kunskap om hur man ska ta hand om kläderna för bästa funktion och hållbarhet. Att ta hand om sina Gneiskläder på rätt sätt kommer alltså att förlänga livslängden avsevärt. Detta gör gott både mot miljö och familjeekonomi. En komplett översikt av våra generella skötselråd kan du hitta här.

Ta hand om era funktionskläder

Det är lätt att ta mycket för givet när vi går i ruskväder och kläderna håller oss torra och varma. Vad vi inte alltid tänker på är att i plaggen ligger timtal av forskning, allt från att få fram ett membran för optimal vattentäthet & andning, en fluorkarbonfri DWR som håller måttet eller en ullblandning för optimal värmeisolation i kombination med slitstyrka.
Ett funktionsplagg är en fullfjädrad Formel 1 bil. Likväl som Formel 1 bilen behöver tvättas och få service, likaså behöver funktionsplagg det också emellanåt. Som tur är, är det inte lika dyr servicekostnad på kläderna.
I vårt noga utvalda sortiment av NIKWAX produkter hittar du allt du behöver för att hålla dina Gneiskläder, och familjens andra funktionskläder också för den delen, i topptrim.

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

14 dagars öppet köp

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo