Flera vinster i att

Justera

Funktionsplagg, liksom andra typer av plagg, har olika typer av justeringar för att kunna anpassa passformen efter den som ska ha plagget.

Vi föräldrar har en tendens att missa denna detalj när det kommer till barnens kläder. Trots att det är extra viktigt att justera dessa, då de ofta köps "lite stora".

Om du använder de justeringsmöjligheter som finns leder det till både ökad komfort för barnet och längre livslängd på plaggen. Det i sin tur genererar gladare barn, mer pengar över i plånboken och positiva effekter för miljön. Så vår uppmaning till dig är: 

Justera mera!

Justeringar som ökar plaggets livslängd

Inledning

Viktig justering

Benslut

För långa byxben, som inte justeras, riskerar att släpas efter marken och bli trampade på. Det finns inget tyg som klarar av denna typ av slitage, oavsett förstärkningsmaterial. Så nederkanten på byxan trasas då sönder helt i onödan!

Viktig justering

Midja

En overall/byxa med förstärkningar på knän och rumpa behöver justeras i midjan, så att de hamnar på rätt ställe. En ojusterad midja gör dessutom att grenen kan spricka och att innerbensömmarna slits i onödan. För att inte tala om hur oskönt och rörelsehämmande det blir för barnet!

Viktig justering

Ärmslut

Ärmar som hänger ner över händerna slits när barnet t.ex. gungar, åker pulka eller klättrar. Det är dessutom varken bekvämt eller praktiskt för barnet. När det är kallt ute kryper kylan också snabbt in i ojusterade ärmöppningar.

Så när ärmsluten är reglerbara på ditt barns ytterplagg, använd den funktionen!

Till slut ett litet tips

Kom ihåg

Stäng alla fickor

På vattentäta plagg behöver fickorna vara stängda när de inte används. Så lär gärna ditt barn att hålla fickorna stängda!

En öppen fickdragkedja är nämligen lite som ett "hål i plagget", eftersom fickpåsarna inte är vattentäta. Så när det rinner in vatten den vägen blir insidan av plagget blött. 

Tänk även på att tömma fickorna från grus och andra föremål som kan slita på tyget inifrån när barnen exempelvis åker på magen.

Gneis | Ossoami

Skal till vardags

Många förknippar ”funktionskläder” med trista basplagg som bara används i skog och mark. Våra skalplagg matchas tvärtom enkelt med de flesta outfits och funkar precis lika bra i skateparken som på skolrasten.

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

14 dagars öppet köp

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo