SKAL365

Vår kvalitetsstämpel SKAL365 hittar du på alla plagg som uppfyller våra högt ställda krav på skalkläder för åretruntbruk. Krav som säkerställer att plagget fungerar för alla aktiviteter och väder under årets alla 365 dagar!


Med SKAL365 får du...


Vattentätt som andas

Full rörelsefrihet

Slitstarkt och skönt

Less is more

För olika kroppsformer

Hållbar design

...eller med lite fler ord

Vattentätt som andas

Det är en fröjd att vara torr på kroppen! Med Gneis får du inte bara vattentäta och supersköna skalplagg som håller vätan borta. De andas dessutom mycket bra, vilket är ett måste för att barnen inte ska bli blöta av svett. Som bekant blir ju barnen lika ofta blöta inifrån.

Vi använder enbart membran som vattentätt skikt. Det klarar minst 10.000 mm vattenpelare och andas mycket bra. Alla plagg är konstruerade för att inte läcka in vatten vid blixtlås och fickor, har bra reglering i ärm- och benslut samt anatomiska huvor som håller tätt uppifrån.

Full rörelsefrihet

Inget ska strama, sitta åt eller vara i vägen när barnen är i farten. Med Gneis får barnen rörliga och smidiga skalkläder som oavsett väder uppmuntrar till lek och utevistelse. Kläder som skyddar – utan att de märks!

Ända sedan starten 2006 har vi på Gneis haft fullt fokus på att kunna erbjuda utekläder med superb rörlighet, passform och komfort. Det genomsyrar både vårt konstruktionsarbete och våra val av slitstarka, men samtidigt smidiga, kvalitetstyger – som inte blir styva och prassliga vintertid.

Slitstarka och sköna

Ett skalplagg ska funka för de flesta aktiviteter och underlag. Med Gneis får ditt barn otroligt sköna och samtidigt slitstarka plagg av högsta kvalitet. Utekläder som funkar lika bra för lek på grus och asfalt som i slask och snö – som kan användas året om, av flera barn och i många många år.

Vi testar noga slitstyrkan, men utan att göra avkall på att plaggen samtidigt ska vara smidiga och rörliga. Lösningen är att använda kvalitetstyger som klarar "både och". Placering av sömmar och förstärkningar liksom själva plaggens konstruktionen är andra saker som är viktiga för att få både starkt och skönt.

Less is more

Utseende och "nice to have" i all ära, men ibland blir det bara för mycket av det goda! Med Gneis får barnen stilrena utekläder med exakt den funktion som krävs. Istället för "more" erbjuder vi skalplagg av högsta kvalitet, i fina material som utmärker Gneis look.

Vi lägger stor möda på att testa och utvärdera vad barn faktiskt vill ha och behöver. På så sätt kan vi satsa all kraft på att ge plaggen "rätt funktion" och sådant som på riktigt gör dem bättre. Inte minst på de dyra kvalitetsmaterial som krävs för att göra riktigt bra och prisvärda skalkläder.

 För olika kroppsformer

Alla barn ser olika ut och då behöver förstås även skalplaggen göra det. Gneis har därför även skalkläder i "More Space" storlekar för alla barn som behöver extra vidd för att plagget ska fungera och sitta bra. Det sista inte minst viktigt då alla barn, precis som vi, vill känna sig fina.

Alla barn förtjänar snygga, fungerande utekläder som sitter bra. Men så blir inte fallet om man tvingas köpa 2-3 storlekar för stort för att sedan fålla upp dem. Med “More Space” plaggen vill vi att fler barn ska kunna njuta av Gneis rena design och suveräna passform.

Hållbar design

Med hjärtat hos barnen är alltid tankarna på klimatet och miljön nära. Gneis har därför, i sann slow-fashion-anda, sedan start skapat tidlösa kläder som håller för många barns användning. Allt för att kunna ärvas i flera led eller säljas vidare, med högt andrahandsvärde.

För att spara på miljön och dina pengar är vårt mål att skapa kläder som håller för många barns användning, och som dessutom funkar över tiden. Vi satsar därför på slitstarka material, unisex och tidlös design med klassiska färger, liksom en hög jämn kvalitet från sytråd till yttertyg.

En kunds funderingar

Så här tänker Per Sundgren i Umeå kring barnens utekläder och valet av skalkläder till Wilma och Axel

När barnen har bra utekläder blir allt så mycket roligare. Att bli blöt, kall, svettig eller att ha tunga klumpiga kläder suger energi och gör allt det roliga snabbt mindre kul. Det finns dåligt väder och dåliga kläder. Och jag tycker verkligen att Gneis har lyckats med sitt mission att skapa slitstarka och sköna kläder anpassade för barn och deras behov.

Våra två barn Axel och Wilma har haft skalkläder från Gneis under många år och jag är så glad att vi hittade dem. Barnen använder dem året runt som regn-, vind-och vinterplagg, nästan oavsett vad de gör. De håller inte bara barnen varma och torra, utan även glada och nyfikna genom att bara finnas där – mjuka och rörliga som de är.


Fördelen med just skalplagg är att de går att använda under så många olika förutsättningar i olika kombinationer. De fungerar lika bra på sommaren vid en regnskur med badtofflor, shorts och T-shirt som under en kall vinterdag med rätt mellanlager och ett par rejäla vinterstövlar på fötterna.


Är det lite varmare har man mindre kläder under och är det lite kallare har man mer. Gärna lager-på-lager. Svårare än så är det inte!

 

// Per Sundgren, Umeå

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

14 dagars öppet köp

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo