Vad ska jag välja?

SKAL ELLER GALON?

 

INTRO 

 

Förskolelärarna förklarar

Galonkläder på barnen är praktiskt för oss vuxna – föräldrar och förskolepersonal. De är lätta att spola av och är relativt underhållsfria. Men skulle du själv ägna dig åt fysisk aktivitet utomhus iklädd ytterkläder som inte andas och som är klumpiga? Barn behöver ytterkläder som gör att det är härligt att vara ute! Kläder som boostar deras energiska, fantasifulla och ihärdiga lek. Kläder som inte gör dem klumpiga, snubbliga eller svettiga inifrån. 

Skalkläder är inte lika vattentäta som galon

Skalkläder är inte lika vattentäta som galon

Skalkläder är inte lika vattentäta som galon

Vad är bäst?

 Galon eller skalkläder?


Svaret är att det beror på för vem kläderna ska vara bäst – Dig, förskolepersonalen eller ditt barn? Vi kommunicerar dagligen med småbarnsföräldrar som uttrycker en osäkerhet och/eller okunskap kring valet av ytterkläder till sina barn. Den vanligaste frågan är: Ska jag välja galonkläder eller skalkläder? Här delar vi upp för- och nackdelarna för ditt barn respektive för- och nackdelarna för dig och förskolepersonalen. Sedan är det upp till dig att välja vem som är viktigast att prioritera - Ditt barn eller dig själv och förskolepersonalen.

För och nackdelar med

Galonkläder


Sammanfattningsvis finns det inga unika fördelar för ditt barn med galonkläder. 
Bara nackdelar. De är dock praktiska för dig och förskolepersonalen.


Vad menas med

Riktiga skalkläder


Vi skriver ofta “riktiga skalkläder” för barn, men vad menar vi med det? Jo kläder som har:


  • Bra andning (minst 10.000 gr/m2/h

  • Bra vattentäthet (minst 10.000 mm)

  • Membran för vattentäthet och andning, dvs. inte coating

  • Tejpade sömmar över allt

  • Bra och miljövänlig DWR

  • Slitstarkt yttertyg

  • Bra vattentäthet (minst 10.000 mm)

  • Förstärkningar på utsatta delar (Cordura® eller liknande)

  • Hög kvalitet på dragkedjor och alla trims

  • Kroppsformad konstruktion som möjliggör stor rörlighet

Galonkläder är visserligen betydligt billigare i inköp än riktiga skalkläder, men de har en kortare livslängd och ett lägre andrahandsvärde. Och eftersom “riktiga skalkläder” kan användas under alla aktiviteter, årstider och väder så är galonkläderna egentligen ett helt onödigt inköp. Se till att Maxar användningen av ditt barns skalkläder, så blir de en riktigt bra investering både för ditt barn, familjens plånbok och för miljön.

Oavsett om du väljer riktiga skalkläder eller galonkläder till ditt barn får ni ett vattentätt plagg. Men ska man vara riktigt noga har riktiga skalkläder (10-15.000 mm) en högre vattenpelare än galonkläder (2-8.000 mm)

Bra PU/galonväv är hyfsat slitstark. Dock kan man inte använda en kraftigare galonväv till barnplagg eftersom det gör dem alldeles för stela och klumpiga. Galonkläder svetsas i stället för att sys, vilket gör att man inte kan blanda olika material i samma plagg. Riktiga skalkläder däremot kan man förstärka på utsatta ställen som knän och rumpa.

Snabb som
Blixten Mqueen.
Fri som Pippi.
Smidig som spindelmannen.

Läs mer om våra modiga skalrebeller här

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo
skal-eller-galon/
category