Upp till kamp (igen) för bättre utekläder!


Det är fortfarande många som inte har förstått. Skalkläder ÄR regnkläder! Så vi fortsätter vår kamp för bättre utekläder till barn. Kläder som inte gör barn svettiga & blöta inifrån. Kläder som inte sinkar, gör en klumpig och snubblig eller som går sönder när man trillar. Vi ogillar nämligen starkt när barns energiska, fantasifulla och ihärdiga lek hindras av något så simpelt som kläder. Så ska det inte vara!

 

Lyssna på barnen! Vi har låtit några energiska testare – iförda Gneis skalkläder - klättra, springa, duscha och hoppa sig igenom ett gäng tuffa utmaningar. Allt för att ta reda på om våra skalkläder håller måttet. Enligt barnen själva. Hur det gick? Kolla in utmaningarna så får du se:

 

 

Vincent och Edvin

Testar vattentätheten


Vincent och Edvin är brorsor som bor i Killeberg i Norra Skåne. Vincent är nio år och en rutinerad ”Youtuber". Sidekicken Edvin fyller snart fem. I norra Skåne är vintern ofta regnig och blöt. Och sommaren är som svensk sommar är som mest – Oberäknelig!

Så hur klarar våra skalkläder ett regntest under vattenslang i två minuter?

Garion och Eynar

Testar vattentätheten


Kommer snart

“Jag trodde vi skulle bli blöta."

- Vincent 9 år skalrebell

Skalrebellernas kläder


TURMALIN SET
SPEED SHELL
GIZMO SHELL
DOLOMIT SHELL

Gemensamt för Gneis skalkläder är det högkvalitativa membranet med 10 000 mm vattenpelare. Yttertygen är även belagda med vattenavvisande DWR och självklart är alla sömmar tejpade

Vad ska jag välja till mitt barn -

Galon eller skalkläder?Den absolut största skillnaden mellan skal - och galonkläder är andningen. Skalkläder andas. Det betyder att de transporterar bort fukt - som uppstår av kroppsvärmen - från kroppen, vilket gör att man håller sig torr och lagom varm. Galon släpper inte ut fukt, vilket gör att man blir blöt inifrån. Det i sin tur gör att man – i tillägg till obehaget av att vara blöt - riskerar att bli kall.


Andning

Skalkläder släpper ut överskottsvärme och fukt istället för att kapsla in den. Detta hjälper till att hålla barnet lagom varmt.


Smidighet

Skalkläder kan konstrueras och sys på ett helt annat sätt än galon. Det optimerar barnets rörelsefrihet och komfort.


Flexibilitet

Riktiga skalkläder håller för alla väder, årstider och aktiviteter. Oavsett om det regnar, blåser, snöar eller om solen skiner.

 

Garion och Eynar

Testar andningen


Garion och Eynar bor i Sollefteå. Det här med att sitta still är inte riktigt deras grej. Det är full fart från morgon till kväll! När fysiska utmaningar och äventyr avlöser varandra är risken stor att man både blir varm och svettig. Därför är det viktigt att ytterkläderna andas. Annars blir de ett hinder och gör det mindre kul att vara ute. 

Garion och Eynar fick ett tufft uppdrag - som skulle göra de flesta av oss föräldrar utmattade. Blev de svettiga? Kolla in killarnas film.

Liebe

Testar andningen


Kommer snart

“Jag brukar bli mycket svettigare när vi kör tagen eller leker snöbollskrig."

- Garion 9 år skalrebell

Skalrebellernas kläder


TURMALIN SET
SPEED SHELL
GIZMO SHELL
DOLOMIT SHELL

Hur bra ett tyg andas anges med hur många gram vätska per kvadratmeter det släpper igenom på ett dygn (g/m/24h). Ju högre värde desto mer andas tyget.

Tänk till

Gör det bästa valet för ditt barnGalonkläder på barnen är praktiskt för oss vuxna – föräldrar och förskolepersonal. De är lätta att spola av och är relativt underhållsfria. Men skulle du själv ägna dig åt fysisk aktivitet utomhus iklädd ytterkläder som inte andas och som är klumpiga?

Barn behöver ytterkläder som gör att det är härligt att vara ute! Kläder som boostar deras energiska, fantasifulla och ihärdiga lek. Kläder som inte gör dem klumpiga, snubbliga eller svettiga inifrån. 

Skalkläder kräver lite mer av oss vuxna i form av omvårdnad – så är det. Men visst är det värt det i utbyte mot att våra barn får lära sig att njuta av att vistas utomhus!

 

Liebe

Testar slitstyrka


Liebe Sperlbauer är 8 år och bor i Lund. Hon älskar att vara ute oavsett väder och ägnar sig oftast åt både fartfyllda - och ibland våghalsiga - aktiviteter. Därför är det viktigt att ytterkläderna håller för tuffa påfrestningar. 

Vi gav Liebe i uppdrag att utmana slitstyrkan i våra skalbyxor. Vi vet nämligen att det ställs helt andra krav på den fysiska hållbarheten på barns skalbyxor jämfört med på vuxnas. För handen på hjärtat – Hur ofta glider du på hårda underlag i dina skalbyxor?

Vincent och Edvin

Testar slitstyrka


Kommer snart

“Jag är trött, men kläderna klarar mycket mer än såhär."

- Liebe9 år skalrebell

Skalrebellernas kläder


TURMALIN SET
SPEED SHELL
GIZMO SHELL
DOLOMIT SHELL

Bra skalkläder tål tuffa tag på grus och asfalt och i skog och mark. Materialen är slitstarka och förstärkningarna sitter där de behövs.

Snabb som Blixten McQueen.
Fri som Pippi.
Smidig som Spindelmannen.

Läs mer om våra modiga skalrebeller här

Snabb som
Blixten Mqueen.
Fri som Pippi.
Smidig som spindelmannen.

Läs mer om våra modiga skalrebeller här

 

Lukas

Testar smidighetLukas Mauritzon är 9 år och bor i Söderhamn. Lukas är en kille med mycket spring i benen, och i sin ansökan om att bli skalrebell "flossade" Lukas på en häst. 

Vi gav Lukas i uppdrag att testa hur smidiga våra kläder egentligen är. För när stora delar av dagarna spenderas i lekparken eller på hästryggen vill man inte bli hindrad av dåliga sömmar eller material som skaver.

Jonah

Testar smidighet


Kommer snart

"Kläderna får två tummar upp!"

- Lukas 9 år skalrebell

Skalrebellernas kläder


TURMALIN SET
SPEED SHELL
GIZMO SHELL
DOLOMIT SHELL

Hur bra ett material andas brukar anges med hur många gram vätska per kvadratmeter som ett material släpper igenom på ett dygn, dvs "g/m2/24h". Ju högre värde, ju mer vätska går igenom materialet. 

I Hjärtat på Gneis

Vi vill att fler barn ska leka ute!

När barn kan leka ute obehindrat - med kläder som är följsamma och inte är i vägen, med kläder som håller dem varma och torra - då stannar de ute länge, länge.

Därför har vi gjort det till vår mission att skapa de allra bästa funktionskläderna för barn.

Utelek gör gott

Vi tror att barn som får leka mycket ute mår bättre, på många sätt! Vi brinner för att göra uteleken tillgänglig både prismässigt och såklart kvalitetsmässigt - för med riktigt bra funktionskläder är uteleken lika självklar som inneleken.

Behöver funktionskläder vara dyra?

Bra funktionskläder är dyra, de kräver ambitiösa mönsterkonstruktioner och de allra dyraste materialen. Vi jobbar dagligen med att kapa alla mellanhänder, varje onödig kostnad vi kan hitta, för att komma ner i pris och göra plaggen tillgängliga för fler barn - men vi tummar aldrig någonsin på kvaliteten.

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se

Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo
skalrebellerna-testar/
category