Storleksguide

Bra passform och storlek är bland det viktigaste i ett funktionsplagg. Med gedigen erfarenhet av mönsterkonstruktion och storlekar så är vi trygga med att säga att vi vet hur man får kläder att sitta rätt och med bra rörlighet.

Storleksguide

Bra passform och storlek är bland det viktigaste i ett funktionsplagg, vi lägger stor vikt vid detta. På Gneis konstruerar vi mönster och gör alla måttangivelser, till alla storlekar, på vårt designkontor i Åre. Med gedigen erfarenhet av mönsterkonstruktion och storlekar så är vi trygga med att säga att vi vet hur man får kläder att sitta rätt och med bra rörlighet.

Hur ska det sitta då?

Skalplagg med membran får inte bli för stort i förhållande till bäraren av plagget. För stort mellanrum mellan kropp och membran gör att ångan inte hinner tryckas ut genom membranet. Det blir en atmosfär mellan kroppen och membranet där ångan hinner kylas ned och resultatet blir att det bildas droppar på insidan av jackan. Fukten blir ”inlåst” innanför plagget så att säga. För att ett funktionsplagg ska fungera optimalt, välj storlek med omsorg.


Gällande overall är det såklart viktigt att kolla det vanliga t.ex. ärmlängd. Men här är det också viktigt att testa att man kan sitta på huk och att det är nog mycket längd i ryggen så det inte stramar i grenen. Våra overaller ska inte ha ”häng i grenen”, det extra tyg som behövs för att man ska kunna röra sig sitter på våra overaller ovanför midjeresåren i ryggen, allt för att man ska kunna röra benen normalt och springa och hoppa utan begränsningar.

För byxor gäller det att det finns tillräckligt med utrymme i midjan för att kunna ha ett extra mellanlager de riktigt kalla dagarna. Viktigt också att byxan är komfortabel i alla rörelser och att det inte stramar i grenen då man hukar sig ner.

Barn är ofta bra på att känna efter hur det känns, inte alltid lika bra att i ord uttrycka vad de menar. Att det stramar, sitter åt eller inte känns bra tar sig mer uttryck i att de inte vill ta på sig kläderna, inte vill gå ut eller att de vill in snabbt när de varit ute en liten stund. Utevistelse är viktigt för hälsan, kanske än mer än vi tror och därför försöker vi göra allt för att kläderna inte ska vara en begränsning utan snarare ett bidrag till att barnen vill vara ute och leka och röra på sig.

Superb Passform

Det var ett av de plus-betyg vi fick på bäst.i.test.se då vi valdes till testvinnare med vår overall Supershape. För oss det bästa betyg man kan få! Bäst-i-test skrev även följande om vår overall "Barnen kan lättare springa och hoppa i SUPERSHAPE än i overaller av mer bylsig och stel modell".

Passform är något av det viktigaste i ett plagg. Plagget bör ha den rörelsefrihet barnen behöver i sin vardag utan att sätta begränsningar. Det bidrar till en roligare utevistelse och det är en skön känsla att kunna leka och röra sig obehindrat utan att något stramar eller sitter åt. Man vill helt enkelt vara ute längre.

Ett plagg som sitter bra med god komfort används så många gånger mer än plagg som inte sitter bra. Dessutom är det mindre slitage på ett plagg som sitter bra, dvs. det blir mindre påfrestning på sömmar och förstärkningar hamnar där de ska. Det är också en stor miljövinning att köpa plagg med god rörelsefrihet/passform.

Konstruktion

Att konstruera kläder med god rörelsefrihet är något vi lägger mycket stor vikt vid. Att kunna knäcka koderna för hur man skall få till bra passform är en av våra starka sidor. Två olika plagg kan ha samma mått men sitta helt olika beroende på hur man konstruerar mönstret. Det är när man provar plaggen som man märker skillnaden.

Vad behöver du tänka på när du provar ett ytter plagg? Då man provar en jacka skall man tänka extra på passformen kring krage och hals. Även rörelsefriheten i ärmen är mycket viktig. Man skall kunna lyfta armen utan att ärmen kortas allt för mycket. En jackärm som blir allt för kort när man lyfter armarna framåt/uppåt ger lättare besvär vintertid med snö och extra mycket problem med handskarna.

Allt du behöver veta för att välja rätt storlek på Gneis-plagg. 
Har du inte handlat av oss tidigare rekommenderar vi dig att lägga några minuter på denna INFORMATIONSFILM om hur man ska tänka kring storlekar på våra plagg. 
Följ våra råd i filmen så minimerar du risken att beställa fel storlek, vilket i sin tur leder till förseningar för barnet att komma ut och leka plus en del extra jobb med returer, byten osv. för dig som förälder. 

Är man ändå osäker och behöver jämföra några mått på våra kläder, med plagg ni har hemma, hittar ni en måttabell via länken nedan.

Notera att man jämför med mått på ett plagg, inte mått uppmätta på barnet. 


Tänk på: Många väljer att gå upp en storlek för "säkerhets skull", med följden att det blir för stort och man måste returnera och byta. Gör alltså inte det utan gå på vår rekommendation.
Vid ytterligare funderingar ber vi dig kontakta vår kundtjänst. 


Storleksguide

Storleksguide SUPERSHAPE

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

14 dagars öppet köp

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo