60 barn testade

MINISHAPE vinteroverall

60 barn testade

MINISHAPE babyoverall

I vintras så lät vi ca 60 barn i åldrarna 1-3 år utspridda över hela Sverige testa vår vinteroverall Minishape II. Testets huvudsakliga syfte var att genom praktiskt användning bevisa att våra rörliga och smidiga vinteroveraller presterar minst lika bra i regn & slask som i snö & kyla. Vi var även nyfikna på hur man upplevde enkelheten i att använda overall istället för 2-delat för de minsta och vad man generellt tyckte om att testa på Gneis - vilket för de flesta testarna var första gången.Sist men inte minst ville vi förstås också veta om overallen motsvarat förväntningarna och om den skulle hålla för att användas av fler barn.

Vad vi ville veta

Gneis vinteroverall = "Vinterfodrad skaloverall" - sant eller falskt?

Man kan säga att vår hypotes om att vår vinteroverall även funkar som en vadderad skaloverall med råge visade sig stämma - “Superbra! Fast han har simmat i en vattenpöl var han snustorr när vi kom in!!”, skrev en av testarna. De allra flesta testarna var förvånade över att vinteroverallen stod emot väta så bra. 

Viktigt när man använder en vinteroverall i lite varmare väder är ju även att den andas bra, så att den inte blir blöt på insidan av svett. En vinteroverall som är vattentät, har bra andning och är lagom varm ger ju möjlighet till en lång tids användning. 

Den kan börja användas under de kyliga höstdagarna ända fram till vårslasket och man klarar sig med endast ett ytterplagg under hela denna period.

“Superbra! Fast han har simmat i en vattenpöl var han snustorr när vi kom in!!”

- Mamma till testare

Vad är smidigast

Overall eller tvådelat?

På frågan om testarna föredrog overall eller 2-delat för små barn så svarade alla att de upplevde att overall funkar bäst för små barn. Förutsatt att overallen är smidig och lätt att röra sig i. 

Så här sammanfattade en av testarna det hela: “Enklare för barnet att röra sig i overall än tvådelat. Man slipper ”glipan” mellan jacka byxa. Enklare av- och påklädning. Känns som det också är  varmare för barnet med overall.

Vi fick många fina omdömen ang smidigheten i vår overall (jämfört med andra märken) och hur viktig den är just för små barn som kan ha svårt att röra sig i bylsiga overaller med grenen hängande i knävecket. “Gneis är mycket smidigare, inte lika bylsig, barnet kan 
röra sig mer fritt. Sitter som ett smäck. Väldigt nöjda.”

“Det är enklare för ett litet barn att röra sig i overall jämfört med tvådelat”

- Mamma till testare

Slutgiltigt intryck

De allra flesta testarna är grymt nöjda med overallen och tycker att den funkat superbra. “Fantastisk overall! Så grymt imponerad! Kommer köpa igen!” 98% svarar att de absolut eller kanske kommer att köpa Gneis igen och 95% att de även skulle rekommendera Gneis till någon annan. På frågan vad som kommer att hända med overallen nu så svarar 100% att den på något sätt kommer att vandra vidare till något annat barn - vilket också känns både viktigt och roligt att få bekräftelse på.

“Så grymt imponerad, kommer köpa igen!”

- Mamma till testare


Minishape idag

Vi utvecklar och förbättrar ständigt våra plagg och så har även skett med Minishape-overallen. Vår nuvarande Minishape har en dragkedja som slutar en bit ner på halsen för att inte skava mot hakan och halsöppningen stängs istället med kardborre. Tyget i oket, kragen och huvan är nu extra mjukt och smidigt för att göra det ännu mjukare och skönare runt hals och haka, särskilt när man sitter ner i vagn eller pulka. 

I övrigt är det samma smidiga passform, regleringen i midjan består numera enbart av en hopdragen resår bak i midjan som gör att overallen hålls uppe på ett bra sätt och man slipper knappar invändigt i overallen.I övrigt samma slitstarka material och konstruktion och nu nya lite mer dovare färger och en lite lugnare design överlag.


Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo
test-babyoverall/
category