My webpage My webpage

Minska klädsvinnet med

JOHANNA LEYMANN

Varje år slängs 7,5 kg textilier per person per år. Varför väljer vi att slänga istället för att vårda och laga de plagg vi redan har? Johanna tar upp vikten av att satsa på bra kvalitetsplagg med lång livslängd som innebär en lägre kostnad både för miljön och konsumenten.

Johanna Leymann är en av Sveriges främsta experter inom området Hållbart mode.

Laga dina kläder

Laga enkelt dina kläder med lagningskit från Gneis

Instruktionsfilmer – så lagar du!

Vi tror ofta att det är mycket svårare än vad det är att laga skador på kläder. Men många gånger behöver du varken vara sykunnig eller speciellt händig. Låt oss guida dig.

Läs mer

Lagat är fint

Idag ser många på kläder som en ren förbrukningsvara - som köps, används och sedan slängs. Men nu börjar vi åter se ett värde i våra kläder igen.

Förr i tiden värderades kläder högt, man hade full koll på vilket stort arbete som låg bakom att ta fram de textila materialen.

“I slutet av 1800-talet kunde en gammal rock av vadmal vara lika mycket värd som 25 kg ost eller två sängar plus en soffa”, enligt Ulla Oscarsson, författare och etnolog.

Gammal man sitter vid symaskin

Idag tillverkas material och kläder i superfart. MEN det kräver stora resurser och belastar miljön väsentligt mer, eftersom det behövs stora mängder kemikalier, vatten och energi för att framställa fibrer, färga och tillverka tygerna.

Vi måste därför tänka om och använda de kläder som redan finns så länge som möjligt. Och när vi gör nya kläder bara tillverka kvalitetskläder avsedda för lång tids användning, som både går och lönar sig att laga för att användas under många år.

Vi måste börja inse att våra kläder har ett stort värde. Att lagat är fint och visa att vi bryr oss om både våra kläder och jordens resurser.

✅  Skickas nästa vardag

✅  Klarna betalning

✅  Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

✅  Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Vi är Gneis funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att världens bästa lekplats är utomhus och att barnen förtjänar världens bästa utekläder.

Som barnens självutnämnda ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för deras barn.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Med din prenumeration godkänner du vår integritetspolicy och du kan förstås när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet.

Kundtjänst

På vår kundtjänstsida hittar du svar på de flesta frågor kring ditt köp. Vi har även lärorika guider liksom en detaljerad storlekshjälp för varje produkt.

Du kan förstås även mejla eller ringa oss 😊

Telefon: 0920-420 180 • E-post: info@gneis.se


Facebook

Youtube

Instagram

Rock Group Sweden AB

Varvsgatan 41  •  972 32 Luleå

Telefon: 

0920-420 180

E-post: 

info@gneis.se

Org.nr: 

556704-7484