Revision 2018-05-24

1. Integritetspolicy

EU:s nya och allmänt gällande dataskyddsförordning GDPR träder i laga kraft den 25 maj, och ersätter samtidigt vår svenska personuppgiftslag (PUL).

GDPR (General Data Protection Regulation) är en bra lag som värnar om din integritet och ökar transparensen mellan dig och alla leverantörer som lagrar data om dig.

GDPR ger dig bland annat rätten att på begäran få reda på alla persondata som ett företag lagrar om dig, varför det lagrar denna data om dig och hur länge de sparar det. Du kan även kräva att företaget ska avregistrera all data om dig.

Eftersom vi inte har någon riktad marknadsföring (utan enbart generella e-postutskick) samlar och sparar vi enbart de personuppgifter som krävs för att vi ska kunna hantera och leverera order samt ge dig fullgod service.

Här nedan berättar vi hur vi gör, och varför, liksom vilka rättigheter du har.

2. Personuppgiftsansvarig

Rock Group Sweden AB, som äger varumärket Gneis, är personuppgiftsansvarig för alla personuppgifter som du lämnar och som skapas av våra system, när du registrerar dig eller handlar på webshopen gneis.se.

Rock Group Sweden AB (556704-7484) har sitt huvudkontor på Varvsgatan 41, 97232 Luleå.

Om du har frågor angående vår behandling av dina personuppgifter eller vill att vi avregistrerar dem eller har andra funderingar kan du maila oss på info@gneis.se eller ringa Johanna Gunnarsdotter (0920-420180).

3. Tillgång till personuppgifter

Dina personuppgifter behandlas av oss och de externa leverantörer som vi anlitar för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig, exempelvis våra IT och logistikpartners. Samtliga agerar på uppdrag av oss och vi har tecknat personuppgiftbiträdesavtal med alla för att säkerställa att de fullföljer sitt åtagande enligt våra riktlinjer.

Vi delar även vissa begränsade uppgifter med utvalda externa parter som hjälper oss att samla in kundomdömen och skicka ut enkäter, nyhetsbrev och annan information. Även här har vi personuppgiftbiträdesavtal med alla.

Vi äger alla dessa personuppgifter och garanterar att de inte säljs eller överlåts till annan part.

4. Säkerhet

Vi skyddar dina uppgifter på flera olika sätt. Bland annat är all överföring av uppgifter via internet krypterade, datorer som innehåller personuppgifter står i en säker miljö och organisationer som har insyn i uppgifterna har skrivit på sekretessavtal.

5. Behandling av personuppgifter på gneis.se (webköp)

5.1. Personuppgifter

Vi samlar in dina personuppgifter när du registrerar dig och/eller gör ett köp i vår webshop gneis.se för att sedan kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig, dvs. leverera de varor som du har beställt.

  • För- och efternamn (för uthämtning)
  • Postadress
  • E-postadress (för orderbekräftelser m.m.)
  • Mobilnummer (för leveransbesked via SMS)

För att uppfylla konsumentköplagen och kunna ge dig bra service lagrar vi även en del andra uppgifter. Exempelvis för att hantera ångerrätt och reklamationer, ge dig hjälp avs. tidigare order eller själv kan se och följa tidigare och aktuella köp.

  • Kundnummer
  • Ordernummer
  • Fakturanummer
  • Kollinummer
  • Orderdata (artikel, färg, storlek, pris osv.)
  • Pris-/betalinformation
  • Prenumerationsinställningar (nyhetsbrev, enkäter, ev. erbjudanden)

5.2 Lagringstid

För att kunna hantera ev. reklamationer och ge dig bra service utifrån vår historik avs. återkommande order lagrar vi dina personuppgifter i maximalt 5 år, fr.o.m. din senaste order.

Du kan dock (enligt ovan) när som helst meddela oss om du vill att vi avregistrerar dig inkl. alla dina uppgifter.

6. Mina sidor

På ”Mina sidor” kan du själv se alla väsentliga personuppgifter som finns lagrade hos oss.

7. Användning av Cookies

Vi använder s.k. cookies (små datafiler som lagras i din webbläsare) för att förbättra funktionaliteten, förenkla ditt besök och analysera hur shopen används, så att vi kan göra den bättre.

Vi, liksom nästan alla andra webshopar, använder Google Analytics för att analysera vår affär, och Google använder i sin tur cookies. Vi har ingen kontroll över Google cookies, utan den information som din användning av sidan genererar lagras hos Google, inkl. din IP-adress.

Du kan neka användningen av cookies via din webbläsares inställningar, men då kommer webshopen att fungera väsentligt sämre, med risk att det inte går att lägga en order.

8. Användning av personuppgifter för kommunikation (ej order)

8.1. Omdömen

Vi är mycket intresserade av att veta vad våra kunder tycker om Gneis och våra produkter och det finns många kunder som vill ha transparenta produkt och varumärkesomdömen från en oberoende part.

För detta använder vi den oberoende sajten TrustPilot.com, som använder förnamn och e-postadress för att fråga efter dessa omdömen. Du väljer själv om du vill delta eller ej.

TrustPilot lagrar uppgifterna i 3 år (för sin affärslogik) men får inte skicka mejl utan vårt godkännande.

8.2. Nyhetsbrev

Då och då skickar vi ut generella nyhetsbrev som informerar om nya produkter och vad vi jobbar med inför framtiden, trender, utbildning etc., och som går till alla våra prenumeranter. För detta använder vi Rule från Rule Communications.

Nyhetsbreven sänds till den e-postadress som är registrerad för nyhetsbrev. Rule lagrar idag inget annat än din e-postadress och kan (får) ej skicka mejl på eget bevåg.

E-postadresserna för utskick av nyhetsbrev lagras så länge du vill ha vårt nyhetsbrev. Du kan enkelt och när som helst avanmäla dig från utskick av nyhetsbrev, antingen via en länk i nyhetsbrevet eller genom att höra av dig till oss.

8.3. Enkäter

Vi använder enkäter för att lära oss mer om våra kunder och hur våra produkter fungerar, presterar och används i vardagen. Vi testar även nya produkter m.m. Till detta har vi använt enkätverktyget esMaker från Entergate AB.

Vi kommer att fortsätta med detta, men innan dess kommer vi att fråga alla kunder om de fortsättningsvis vill svara på våra enkäter och berätta om hur detta i så fall kommer att fungera med anmälan och godkännande.

Upp…