My webpage My webpage

Hållbara kläder med extra liv!

Plagg med lång livslängd

Att göra utekläder som håller – barn efter barn och år efter år – är vårt viktigaste mål tillsammans med att göra sköna, rörliga och funktionella kläder som uppmuntrar barnen till lek och bus.

Med full fart finns dock alltid risken att fastna i något vasst eller liknande – men med våra lagningskit och enkla instruktioner ger du kläderna snabbt nytt liv igen, med samma höga prestanda som tidigare.

Hållbarhet på riktigt!

Att arbeta med “hållbarhet på riktigt” är inte alltid helt enkelt. Ibland måste man välja bort saker som både fungerar perfekt och är lönsamt. Ibland dyker det upp ny kunskap som man inte tidigare kände till och då gäller det att vara snabb på att ställa om.

Grundpelarna i vårt hållarbetsarbete är att det ska vara äkta och på riktigt. Att det ska genomsyra hela vår verksamhet och allt vi gör. Och att vi ska ta ansvar och jobba proaktivt för miljön.

Allt för att minimera vår miljöpåverkan och inspirera andra att göra detsamma!

Läs om vårt hållbarhetsarbete
Glada barn i Gneis funktionskläder

Checklista – Handla hållbart

  • Köp begagnat och gärna ett varumärke som sedan kan ärvas vidare eller hitta en ny köpare.
  • Planera inköpen! Köp bara när ett verkligt behov uppstår, inte för att det är lockpriser eller rea.
  • Välj plagg som håller för många barns användning och är tidlösa, så att inte ett fullt fungerande plagg blir liggande för att det är “ur tiden”.
  • Köp bara plagg som barnen vill ha, dvs som de tycker de är fina i och sköna att ha på sig, så att det inte blir hängande oanvända i garderoben.
  • Distanshandla med eftertanke. Försök göra din första beställning rätt, för att undvika onödig frakt – oavsett "fri frakt & retur", som har blivit en stor klimatskurk.
  • Kontrollera att plaggen inte innehåller miljöfarliga ämnen och tänk på att fleece är allt annat än bra om du tänker på världshaven (jfr mikroplaster).

Att laga hål i funktionsplagg

Med våra lagningslappar i olika färger är det lätt som en plätt att ge ditt plagg nytt liv. De är gjorda av samma tyger som våra ytterplagg och belagda med lim på baksidan. (Vill du laga förstärkningspartierna rekommenderar vi Repair patch Cordura.)

Vi hoppas att du med vår enkla instruktionsfilm väljer att ge ditt plagg nytt liv istället för att köpa nytt!

Att byta en knapp

Med våra extra knappar kan du laga infästningen av befintliga fothällor. Du kan även komplettera ett plagg utan fothällor genom att köpa både knappar och fothällor. (Vi har två olika modeller av fothällor som tillbehör.)

Knapparna passar även för knapphålsresåren som finns invändigt för midjejusteringen av vissa plagg och justeringen av benslutet på byxor och overaller.

Att byta löpare på dragkedja

De flesta av oss har nog råkat ut för att en dragkedja gått sönder på något sätt och tänkt att ”Det var det – nu har den jackan gjort sitt!”. Men så behöver det inte vara! Att laga t ex en trasig löpare (grejen man öppnar och stänger dragkedjan med) är faktiskt ganska lätt.

Det du behöver är en ny löpare och märla (metallpluppen som gör att löparen stannar kvar på dragkedjan) samt en tång. I nuläget erbjuder vi inte något lagningskit för just detta men de kan lätt hittas i sytillbehörsbutiker.

✅  Skickas nästa vardag

✅  Klarna betalning

✅  Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

✅  Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Vi är Gneis funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att världens bästa lekplats är utomhus och att barnen förtjänar världens bästa utekläder.

Som barnens självutnämnda ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för deras barn.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Med din prenumeration godkänner du vår integritetspolicy och du kan förstås när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet.

Kundtjänst

På vår kundtjänstsida hittar du svar på de flesta frågor kring ditt köp. Vi har även lärorika guider liksom en detaljerad storlekshjälp för varje produkt.

Du kan förstås även mejla eller ringa oss 😊

Telefon: 0920-420 180 • E-post: info@gneis.se


Facebook

Youtube

Instagram

Rock Group Sweden AB

Varvsgatan 41  •  972 32 Luleå

Telefon: 

0920-420 180

E-post: 

info@gneis.se

Org.nr: 

556704-7484