My webpage My webpage

Utebarns test av Turmalin skalkläder

Följande text har hämtats från utebarn.se

Vår testpanel har fått ut nya eller begagnade kläder från olika märken och har testat dem under ca 4 månader. De har sedan alla fått svara på samma frågor och vi har valt att publicera svaren inklusive frågorna då detta gör det enklare för dig som läsare att jämföra de olika plaggen och märkena.

Vi har denna våren låtit ett barn testa skaljacka och skalbyxor från Gneis.

Här kan du ta del av vårt test av Gneis Turmalin 2019.

Barn leker i Gneis Turmalin skalkläder
Barn leker i Gneis Turmalin skalkläder

Frågor och svar

Barnets upplevelse och spontana kommentarer?

- Hon älskar den rosa färgen och vill nästan alltid ha just detta stället.

Testfamiljens totala upplevelse av testkläderna? Är plagget nu efter er användning i sådant skick att ni skulle kunna tänka er att köpa ett motsvarande i det skicket?

- Vi är imponerade av Gneis Turmalin! Verkligen! Slitstarkt och vattentätt precis så som en förväntar sig av ett skalställ i den här prisklassen. 

Smidigheten och mjukheten i yttertyget är oslagbart. Vi har inte hittat något annat skalställ på marknaden som motsvarar Gneis Turmalin i smidighet, vattentäthet och slitstyrka. 

Helt enkelt outstanding! Vi skulle gladeligen köpa detta skalställ begagnat om än inte till nypris. Vi har också insett att vi har svårt att köpa något annat än Gneis framöver….

Vilken storlek har barnets testkläder? Vilken storlek har barnet vanligtvis i kläder?

Kläderna är i storlek 98 och har passat barnet bra från strl 86/92. 

Barnet har nu strl 98/104 och byxorna börjar bli korta (men fungerar absolut väl fortfarande) men jackan är fortfarande åt det stora hållet.

Barn leker i Gneis Turmalin skalkläder

"Vi är imponerade av Gneis Turmalin! Verkligen! Slitstarkt och vattentätt precis så som en förväntar sig av ett skalställ i den här prisklassen. " 

Barn leker i Gneis Turmalin skalkläder

Frågor och svar

Hur upplever ni storleken? Hur har ni tyckt att passformen varit? (Rörelsemöjlighet, fastnar de någonstans?, glider kläderna ex. om byxorna glider upp från kängor/stövlar?, kall glipa mellan ex. jacka och byxa?, finns det förböjda armbågar/knän?)

- Vi bedömer Gneis som stora i storleken. Passformen är riktigt bra. Byxorna sitter uppe fint i och med formen på hängslena, aldrig varit med om att de glider ner på armarna. Bib:en på byxorna gör att det inte blir någon glipa mellan jacka och byxor. 

Gummibandet under skorna i kombination med resår i benslut gör att byxorna sitter otroligt bra på kängor eller stövlar och helt ok på grova lägre skor. Förböjda knän och armbågar gör att barnet rör sig fint utan att det blir klumpigt.

Sprundet i sidan på jackan gör också att jackan går att både växa i och röra sig i utan att den begränsar.

Färg? Blekt?

-Den rosa färgen är aningens blekt efter 1,5 års frekvent användande. Den svarta färgen är fortfarande kolsvart.

Är testkläderna begagnade eller nya?

- Kläderna var nya när vi började testade dem och har nu använt dem otroligt mycket under 1,5 år.

Slitna partier? Slitna/trasiga/hela fothällor?

- Inga direkta slitna partier. Ärmslutens har möjligen tendens till att vara lite uppruggat. Inga hål. Utsatta partier (rumpa + knän + ryggsida av jackan) är förstärkta med Cordura.

Andras tankar och åsikter!

Vi frågade andra som använt Gneis skalkläder till sina barn vad de anser om plaggen. Läs några av deras svar här:

”Älskar gneis men tycker de kan va lite svåra att få rent, spec vid dragkedjeskyddet, dvs mitt på bröstet, kläderna har även en viss tendens att ge hål i indragspartier) midja och armslut). Benslut köper jag då där nöts det ju extremt å med mer smuts men midjebiten känns som det blivit av att det är för mycket tyg el nåt…Kanske hjälpte föga med denna info men men. Överlag är vi toknöjda och barnens förstaval hamnar i stort sett alltid på gneis. Själv ska vinterns utedagar spenderas i en gneisoverall även för min egen del, spännande!!”


– Jenny ”Håller med! Älskar smidigheten i Turmalin. Den är oslagbar! Likaså håller min tjej sig torr i alla väder. Är dock besviken på att innerfodret spricker i sömmarna. Har hänt på alla tre set vi ägt. Dragkedjan krånglar till byxorna på två av tre par vi haft. Önskar att fothällorna var av silikon. Dessa som är nu slits så fort. ”

– Emelie (Utebarn har testat 5 set Turmalin där inga har gått sönder i sömmarna i innerfodret. Gneis har löst Jennys reklamation genom att erbjuda lagning hos sömmerska. Emelie berättar också att de i övrigt är så nöjda med Gneis smidighet att också lillasyster kommer få ha skalkläder från Gneis framöver. Reds. anm.)


Tack till utebarn för att vi får publicera ert test av Turmalin skalkläder

✅  Skickas nästa vardag

✅  Klarna betalning

✅  Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

✅  Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Vi är Gneis funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att världens bästa lekplats är utomhus och att barnen förtjänar världens bästa utekläder.

Som barnens självutnämnda ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för deras barn.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Med din prenumeration godkänner du vår integritetspolicy och du kan förstås när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet.

Kundtjänst

På vår kundtjänstsida hittar du svar på de flesta frågor kring ditt köp. Vi har även lärorika guider liksom en detaljerad storlekshjälp för varje produkt.

Du kan förstås även mejla eller ringa oss 😊

Telefon: 0920-420 180 • E-post: info@gneis.se


Facebook

Youtube

Instagram

Rock Group Sweden AB

Varvsgatan 41  •  972 32 Luleå

Telefon: 

0920-420 180

E-post: 

info@gneis.se

Org.nr: 

556704-7484