Gör ett medvetet val tillsammans med

Johanna Leymann


Hör Johannas bästa tips på hur du gör medvetna och hållbara val när du ska införskaffa barnkläder. Det behöver inte vara så svårt. Vinsten däremot är fantastisk: Glada barn, glada föräldrar – och en glad miljö.


Johanna Leymann är en av Sveriges främsta experter inom området Hållbart mode. 

Välj medvetet med

Johanna Leymann

Hör Johannas bästa tips på hur du gör medvetna och hållbara val när du ska införskaffa barnkläder. Det behöver inte vara så svårt. Vinsten däremot är fantastisk: Glada barn, glada föräldrar – och en glad miljö.

Johanna Leymann är en av Sveriges främsta experter inom området Hållbart mode. 

Maxa användningen

Välj medvetet

Nytt eller begangnat?

Nytt eller
begagnat?

Nytt eller begagnat?

Hur tänker barnfamiljer i allmänhet när de ställs inför valet att köpa nytt eller begagnat? Vi frågade 1.000 av dem. Så här svarade de.

Lekande barn i Gneiskläder

Vilka kläder behöver mitt barn?

Barn behöver kläder som inte märks. Kläder som boostar deras energiska, fantasifulla och ihärdiga lek. Kläder som inte gör dem klumpiga, snubbliga eller svettiga inifrån.

Läs mer

Hållbarast är det som 

Används och älskas

Hållbaraste plagget är det som används och älskas. 80% av ett plaggs klimatavtryck sker i produktionen. Därför är det absolut sämsta köpet du kan göra det plagg som blir hängande i garderoben och – i värsta fall – slängs. För då har det ju producerats helt i onödan! Det är därför den där detaljen om att involvera ditt barn i inköp av kläder som hen ska bära faktiskt är ganska viktig. 

Hur många av oss småbarnsföräldrar har inte upplevt ett buttert och skrikande barn som morgon efter morgon vägrar ta på sig den där nya och – enligt mamma – praktiska jackan med det – enligt mamma – supercoola mönstret som – enligt mamma – är perfekt att klättra i träd, spela fotboll och brottas med kompisar i?

Vi företag och konsumenter behöver hjälpas åt att ge varje plagg som produceras ett längre verksamt liv. För det mest hållbara plagget är alltid det som används ofta och länge. Så ställ frågan till ditt barn: Vilket plagg kommer du att använda och älska?

Hur många plagg behöver egentligen mitt barn?

“Väsentligt färre än du tror”, skulle vi svara på den frågan. Du kan spara både på familjens pengar och vår gemensamma miljö genom att bara tänka till en extra gång och göra smarta val.

Välj multifunktionella kläder som fungerar oavsett aktivitet, väder eller årstid.

Tänk lager-på-lager dvs att kunna kombinera de plagg ditt barn har på ett fiffigt sätt.

Välj plagg som ditt barn inte tröttnar på efter några månader.

Välj plagg av bra kvalitet som kan användas ofta och länge.

 

Gneis | Ossoami

För maximal användning

Ett plaggs livslängd avgörs redan vid designstadiet. För hållbara plagg krävs tidlösa modeller som klarar många barns tuffa användning. Läs hur vi arbetar för att skapa hållbara plagg.  

SKAL365

Kvalitetsstämpeln SKAL365 hittar du på alla plagg som uppfyller Gneis högt ställda krav på skalkläder för året-runt-bruk. De fungerar för de flesta aktiviteter och väder under årets 365 dagar.

En jacka fyra årstider

Satsa på riktiga skalkläder och tänk "lager-på-lager". Då slipper du köpa olika kläder för olika väder och årstider. Smart både för plånboken och miljön.


Skalrebellerna testar

Genom ett gäng tuffa utmaningar – som speglar hur barn rör sig till vardags – sätter Skalrebellerna Gneis skalkläder på prov. De testar vattentäthet, andningsförmåga, slitstyrka, rörlighet mm. Kolla in deras tester här.

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

14 dagars öppet köp

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo