Gör ett medvetet val tillsammans med

Johanna Leymann


Hör Johannas bästa tips på hur du gör medvetna och hållbara val när du ska införskaffa barnkläder. Det behöver inte vara så svårt. Vinsten däremot är fantastisk: Glada barn, glada föräldrar – och en glad miljö.


Om Johanna: Johanna Leymann (fdNilsson) är en av Sveriges främsta experter inom området Hållbart mode. 

Välj medvetet med

Johanna Leymann

Hör Johannas bästa tips på hur du gör medvetna och hållbara val när du ska införskaffa barnkläder. Det behöver inte vara så svårt. Vinsten däremot är fantastisk: Glada barn, glada föräldrar – och en glad miljö.

Johanna Leymann (fdNilsson) är en av Sveriges främsta experter inom området Hållbart mode. 

Det hållbaraste plagget är det som används och älskas

Välj medvetet

Nytt eller begangnat?

Nytt eller
begagnat?

Nytt eller begagnat?

Hur tänker barnfamiljer i allmänhet när de ställs inför valet att köpa nytt eller begagnat? Vi frågade 1.000 av dem. Så här svarade de.

Lekande barn i Gneiskläder

Vilka kläder behöver mitt barn?

Barn behöver kläder som inte märks. Kläder som boostarderas energiska, fantasifulla och ihärdiga lek. Kläder som inte gör dem klumpiga, snubbliga eller svettiga inifrån.

Läs mer

Hållbarast är det som 

Används och älskas

Hållbaraste plagget är det som används och älskas. 80% av ett plaggs klimatavtryck sker i produktionen. Därför är det absolut sämsta köpet du kan göra det plagg som blir hängande i garderoben och – i värsta fall – slängs. För då har det ju producerats helt i onödan! Det är därför den där detaljen om att involvera ditt barn i inköp av kläder som hen ska bära faktiskt är ganska viktig. 

Hur många av oss småbarnsföräldrar har inte upplevt ett buttert och skrikande barn som morgon efter morgon vägrar ta på sig den där nya och – enligt mamma – praktiska jackan med det – enligt mamma – supercoola mönstret som – enligt mamma – är perfekt att klättra i träd, spela fotboll och brottas med kompisar i?

Vi företag och konsumenter behöver hjälpas åt att ge varje plagg som produceras ett längre verksamt liv. För det mest hållbara plagget är alltid det som används ofta och länge. Så ställ frågan till ditt barn: Vilket plagg kommer du att använda och älska?

Hur många plagg behöver egentligen mitt barn?

“Väsentligt färre än du tror”, skulle vi svara på den frågan. Du kan spara både på familjens pengar och vår gemensamma miljö bara genom att  tänka till en extra gång och göra smarta val.

Välj multifunktionella kläder som fungerar oavsett aktivitet, väder eller årstid.

Tänk lager-på-lager dvs att kunna kombinera de plagg ditt barn har på ett fiffigt sätt.

Välj plagg som ditt barn inte tröttnar på efter några månader

Välj plagg av bra kvalitet som kan användas ofta och länge.

 

Gneis | Ossoami

SKAL365

Kvalitetsstämpeln SKAL365 hittar du på alla plaggs om uppfyller Gneis högt ställda krav på skalkläder för året-runt-bruk. De fungerar för de flesta aktiviteter och väder under årets 365 dagar.

En jacka fyra årstider

Satsa på riktiga skalkläder och tänk "lager-på-lager". Då slipper du köpa olika kläder för olika väder och årstider. Smart både för plånboken och miljön.


Skalrebellerna testar

Genom ett gäng tuffa utmaningar –som speglar hur barn rör sig till vardags –sätter Skalrebellerna Gneis skalkläder på prov. De testar vattentäthet, andningsförmåga, slitstyrka, rörlighet mm. Kolla in deras tester här.

För maximal användning

Redan på designstadiet avgörs hur länge ett plagg kommer att leva. För att plagget ska få så lång livslängd som möjligt krävs funktionella och tidlösa modeller. Läs om hur vi arbetar för att skapa hållbara plagg.

I Hjärtat på Gneis

Vi vill att fler barn ska leka ute!

När barn kan leka ute obehindrat - med kläder som är följsamma och inte är i vägen, med kläder som håller dem varma och torra - då stannar de ute länge, länge.

Därför har vi gjort det till vår mission att skapa de allra bästa funktionskläderna för barn.

Utelek gör gott

Vi tror att barn som får leka mycket ute mår bättre, på många sätt! Vi brinner för att göra uteleken tillgänglig både prismässigt och såklart kvalitetsmässigt - för med riktigt bra funktionskläder är uteleken lika självklar som inneleken.

Behöver funktionskläder vara dyra?

Bra funktionskläder är dyra, de kräver ambitiösa mönsterkonstruktioner och de allra dyraste materialen. Vi jobbar dagligen med att kapa alla mellanhänder, varje onödig kostnad vi kan hitta, för att komma ner i pris och göra plaggen tillgängliga för fler barn - men vi tummar aldrig någonsin på kvaliteten.

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se

Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo
maxa-anvandningen/valj-medvetet/
category