My webpage My webpage

Gneis & Ossoami

Design och
produktutveckling

Principer för hållbar design

Redan på designstadiet avgörs hur länge ett plagg kommer att leva. Förutom att det ska hålla att användas av många barn så ska även både design och färger vara tidlösa, så att plaggen funkar i många år och för många barn - för det mest hållbara plagget, med minst miljöpåverkan, är det plagg som används mest.

Barn i mellanlager av ull och termo från Gneis

Behövs detta plagg?

Vår produktutveckling startar alltid med frågan - “Behövs detta plagg?” Dvs tillför detta plagg något nytt som vi inte redan kan erbjuda i vår kollektion?

Vi utvecklar endast unika modeller som uppfyller olika krav och behov och försöker hålla nere vår produktflora för att kunna erbjuda plagg som barnen verkligen behöver - varken mer eller mindre. På detta sätt så tillverkar vi inte i “onödan” plagg som riskerar att bli hyllvärmare, utan försöker hålla nere vår produktflora på en rimlig och vettig nivå.

Modeller som lever länge

Vårt mål är att skapa plagg som kan leva länge. Då krävs funktionella och tidlösa modeller som inte är modeflugor. Detta behöver inte innebära att plagget blir tråkigt, en ren och enkel design är ofta det som håller i längden och som man inte tröttnar på - “less is more” helt enkelt. Att arbeta med samma modeller under en lång period ger även en möjlighet att optimera tillskärningen av tyget för att minska spillet.

Plagg som håller

När vi konstruerar våra plagg så lägger vi ner mycket tid på att få till konstruktionen så att plagget inte slits mer än nödvändigt och är så skönt som möjligt att ha på sig - ofta går detta hand i hand. Sömmars placering och hur man skär till tygdelarna kan vara avgörande för vilket slitage det blir. Ett 3D-format plagg (med förböjda ärmar och ben) ger både ett rörligt och skönt plagg som slits mindre i sömmarna, med bra regleringar kan plagget dessutom användas längre tid av barnet, då det inte stramar överallt - “vinn vinn” med andra ord.

Praktiska friluftsbyxor från Gneis

Funktionen i centrum

Vi sätter alltid funktionen och kvaliteten i första rummet. Nya lösningar testas noga både i lab och i verkligheten innan de får en plats på plagget. En detalj på ett plagg får inte bara finnas där för skojs skull - det ska finnas en anledning. På så sätt kan man också minska materialförbrukning och skapa enklare mindre resurskrävande tillverkning. Dessutom riskerar man inte att få detaljer på plagget som går sönder och gör att det ser slitet och trist ut.

Skaljacka i högkvalitativt material från Gneis

Färger

Vi arbetar med könsneutrala färger som är tidlösa - på så sätt kan samma plagg användas av flera olika barn. Vi drar oss inte för att använda samma färger från år till år då det möjliggör att vi kan använda överblivet material från en kollektion till en annan. Med noggrann koll på vad som blir över efter en produktion kan vi planera upp nästkommande kollektion utifrån det – på så vis kan vi minimera vårt spill. En viktig designprincip för oss blir därför att välja tidlösa färger, som inte är alltför smutskänsliga i våra kollektioner. Trendfärger utvärderas och väljs noggrant för att vi inte ska välja en färg som blir alltför kortlivad.

✅  Skickas nästa vardag

✅  Klarna betalning

✅  Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

✅  Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Vi är Gneis funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att världens bästa lekplats är utomhus och att barnen förtjänar världens bästa utekläder.

Som barnens självutnämnda ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för deras barn.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Med din prenumeration godkänner du vår integritetspolicy och du kan förstås när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet.

Kundtjänst

På vår kundtjänstsida hittar du svar på de flesta frågor kring ditt köp. Vi har även lärorika guider liksom en detaljerad storlekshjälp för varje produkt.

Du kan förstås även mejla eller ringa oss 😊

Telefon: 0920-420 180 • E-post: info@gneis.se


Facebook

Youtube

Instagram

Rock Group Sweden AB

Varvsgatan 41  •  972 32 Luleå

Telefon: 

0920-420 180

E-post: 

info@gneis.se

Org.nr: 

556704-7484