Sköter sig nästan själv!

Vårda ullkläder

Sköter sig nästan själv!

Vårda ullkläder

Ett lättskött material

Ull är ett självrenande material som med små medel kan vårdas för ett långt liv. En av ullens många fördelar är att den innehåller kreatin, ett naturligt ämne som effektivt bryter ner illaluktande bakterier. Det räcker därför ofta med en vädring för att få plagget fräscht igen. Lätt att tvätta är det också, men ack så viktigt att man använder rätt tvättmedel. Inte minst för att inte skada plagget och därmed förkorta livslängden.

Här kommer 4 råd om hur du sköter om dina ullplagg.

Råd 1

Vädra

Eftersom ull är både lukt- och smutsavvisande behöver du inte tvätta ullplagg särskilt ofta. Det räcker oftast med att du vädrar dem utomhus eller i något fuktigt utrymme. På så sätt sparar du även på både plagg och miljö.

Råd 2

Använd ulltvättmedel

Om plagget trots vädring luktar eller blivit smutsigt är det dags för tvätt.

Vårt absoluta råd här är – Använd alltid ulltvättmedel! På så sätt behåller du både nykänslan, elasticiteten och slitstyrkan liksom ullens vattenavvisande förmåga.

Ta gärna del av det  omfattande test vi gjorde i Mitt Universitets textillabb och se skillnaden.

Råd 3

Förvara ullplaggen rätt

Förvara inte ullplaggen i direkt solljus, eftersom det då finns risk att de missfärgas. Bäst är att lägga dem i en låda, där de ligger luftigt samtidigt som inte mal och andra insekter kommer åt dem. Låt inte heller ullplagg hänga på klädhängare för länge, då de lätt kan tappa formen.

Råd 4

Om det blir noppigt

De flesta ullplagg blir mer eller mindre noppiga efter en tids användning. Nopporna påverkar inte på något sätt plaggets funktion. Men om man tycker det är finare utan noppor går de att ta bort med en s.k. noppborttagare. Sträck på plagget bara när du kör den och var försiktig så att du inte skadar plagget, då noppborttagaren är vass.

Vårda ullkläder

Vill du veta mer?

Här kan du lära dig mer om hur och varför du ska vårda dina kläder.

Läs mer om hur du kan Maxa användningen på andra sätt

Vill du veta mer?

Här kan du lära dig mer om hur och varför du ska vårda dina kläder.

Läs mer om hur du kan Maxa användningen på andra sätt

Vårda ullkläder

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

14 dagars öppet köp

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo
maxa-anvandningen/varda/varda-ullklader/
category