MORE SPACE

Barnkläder med extra vidd

MORE SPACE

Barnkläder med extra vidd

För alla barn har rätt till utelek på lika villkor!

Den här kollektionen har vi utvecklat för barn med behov av mer utrymme i sina kläder. 
Kläderna har flera storlekar mer vidd i sin konstruktion samt är vidare i hals och ärmslut. 

Alla barn har samma rätt till obehindrad utelek och vi anser att kläder ska anpassa sig till barnen 
och inte tvärtom. Vi vill att fler barn ska kunna leka ute på sina egna villkor. Därför ska våra 
funktionskläder passa barn med olika kroppsformer och olika sätt att leka och vara. 

Psst... Osäker på om du ska välja SPACE? 
Kolla då in här först!


Vad skiljer en vinteroverall i SPACE mot våra andra overaller?


Funktionsmässigt är overallen samma som den vanliga Supershape vinteroverallen. Skillnaden är att bröstvidden och midjevidden är tilltagna med fyra storlekar. 

Ett exempel: Love är 122 cm lång och tittar på en overall i 122cl. Alla längd-mått motsvarar en "vanlig" 122cl overall. Men vidd-måtten motsvarar en overall i 146cl. Alltså är overallen 4 storlekar större på vidden. 


Vad skiljer skaljackor i SPACE mot våra andra skaljackor?


Funktion och kvalitetsmässigt är skaljackan exakt densamma som våra andra skaljackor. Det som skiljer är att bröstvidden och nederkants-vidden är 4 storlekar större. 

Ett exempel: Anna är 128 cm lång och tittar på en skaljacka i 128 More space. Alla längd-mått motsvarar en 128cl skaljacka. Men midjemåttet och nederkants-måttet motsvarar en jacka i 152cl. Alltså är jackan 4 storlekar större på dessa två mått. 


Vad skiljer skalbyxor i SPACE mot våra andra skalbyxor?


Funktion och kvalitetsmässigt är skalbyxorna exakt samma som våra andra skalbyxor. Det som skiljer är att midjemåttet och stussvidden är 4 storlekar större. 

Ett exempel: Erik är 153 cm lång och tittar på en skalbyxa i 152 More space. Alla mått förutom midjemåttet och stussviden motsvarar en 152cl skalbyxa. Midjemåttet och stussviden motsvarar en 176cl skalbyxan . Skalbyxan i More-Space är alltså fyra storlekar större på dessa mått.

Bild på ett bord dukat med kaffekoppar och ljus

Startskottet på allt

Brev från Kerstin

Allt började med ett brev från Kerstin, en förtvivlad mamma som hade svårt att hitta kläder till sitt barn. Brevet från henne och barnets upplevelser av för trånga och osköna overaller blev startskottet på allt.

Matteo i Gneis Supershape vinteroverall

"Kläderna ska vara som för brandmän"

Läs om Matteo

Matteo är precis som många andra barn aktiv och energirik. På grund av sin diagnos har Matteo vissa krav på sina ytterkläder. De ska vara smidiga, slitstarka och absolut inte sitta oskönt. Läs om hur Matteos mamma har upplevt Supershape Space.

Glad flicka i Gneis vinterkläder för barn

Lätt att välja rätt

Modell & Storleksguide

Våra plagg har inbyggd växtmån, så välj inte större cl-storlek än ditt barn är långt. Är du osäker på vilken Gneis-storlek eller modell som passar ditt till ditt barn?  Kolla in vår modell och storleksguide.

Alla våra SPACE-modeller

Visar 10 produkter

Ytterkläder för större barn

Oavsett om ett barn är storväxt eller har runda former, så måste det finnas kläder som klarar av deras utelek. Det är kläderna som ska anpassa sig efter barnets former och inte tvärtom.

 

Risken för utanförskap är stor om det inte finns ytterkläder eller overaller med anpassningar för barnets kroppsform. Med More Space kollektionen försöker vi lösa problemet.

Overaller för större barn

Vår vinteroverall SUPERSHAPE SPACE är specifikt utformad till de barn som har behov av extra vidd av någon anledning. Storväxta och runda barn har ofta behov att få den extra vidd i midjan som vår vinteroverall ger. En overall med extra plats kan vara den stora skillnaden för ett barns upplevelse av en utomhusvistelse.

Skalkläder för alla former

Våra skalkläder är supersköna och gjorda för alla typer av väder. Vår SPEED SHELL SPACE skaljacka är utformad specifikt för att ge mer vidd på ställen där barnen behöver det.

 

GIZMO SHELL SPACE skalbyxor är en robust men samtidigt smidig allvädersbyxa. Justerbar midja och mer vidd gör den till perfekta skalbyxan för barnet med behov av mer vidd i sina ytterkläder.

Ytterkläder för större barn

 

Oavsett om ett barn är storväxt eller har runda former, så måste det finnas kläder som klarar av deras utelek. Det är kläderna som ska anpassa sig efter barnets former och inte tvärtom. Risken för utanförskap är stor om det inte finns ytterkläder eller overaller med anpassningar för barnets kroppsform. Med More Space kollektionen försöker vi lösa problemet. 

Overaller för större barn

Vår vinteroverall SUPERSHAPE SPACE är specifikt utformad till de barn som har behov av extra vidd av någon anledning. Storväxta och runda barn har ofta behov att få den extra vidd i midjan som vår vinteroverall ger. 

 

En overall med extra plats kan vara den stora skillnaden för ett barns upplevelse av en utomhusvistelse.

Skalkläder till runda barn

Våra skalkläder är supersköna och gjorda för alla typer av väder. 

 

Vår SPEED SHELL SPACE skaljacka är utformad specifikt för att ge mer vidd på ställen där barnen behöver det. 

 

GIZMO SHELL SPACE skalbyxor är en robust men samtidigt smidig allvädersbyxa. Justerbar midja och mer vidd gör den till perfekta skalbyxan för barnet med behov av mer vidd i sina ytterkläder.

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

14 dagars öppet köp

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo