För alla barn har rätt till utelek på lika villkor!

MORE SPACE

— rymligare funktionskläder

Den här kollektionen har vi utvecklat för barn med behov av mer utrymme i sina kläder. 
Kläderna har flera storlekar mer vidd i sin konstruktion samt är vidare i hals och ärmslut. 

Alla barn har samma rätt till obehindrad utelek och vi anser att kläder ska anpassa sig till barnen 
och inte tvärtom. Vi vill att fler barn ska kunna leka ute på sina egna villkor. Därför ska våra 
funktionskläder passa barn med olika kroppsformer och olika sätt att leka och vara. 

För alla barn har rätt till utelek på lika villkor!

MORE SPACE

— rymligare funktionskläder


Den här kollektionen har vi utvecklat för barn med behov av mer utrymme i sina kläder. Kläderna har flera storlekar mer vidd i sin konstruktion samt är vidare i hals och ärmslut. 

Vi anser att kläder ska anpassa sig till barnen och inte tvärtom. Därför ska våra funktionskläder passa barn med olika kroppsformer och olika sätt att leka och vara. 

Osäker på om du ska välja SPACE? 
Kolla in här först!


Vad skiljer en vinteroverall i SPACE mot våra andra overaller?


Funktionsmässigt är overallen samma som den vanliga Supershape vinteroverallen. Skillnaden är att bröstvidden och midjevidden är tilltagna med fyra storlekar. 

Ett exempel: Love är 122 cm lång och tittar på en overall i 122cl. Alla längd-mått motsvarar en "vanlig" 122cl overall. Men vidd-måtten motsvarar en overall i 146cl. Alltså är overallen 4 storlekar större på vidden. 


Vad skiljer skaljackor i SPACE mot våra andra skaljackor?


Funktion och kvalitetsmässigt är skaljackan exakt densamma som våra andra skaljackor. Det som skiljer är att bröstvidden och nederkants-vidden är 4 storlekar större. 

Ett exempelAnna är 128 cm lång och tittar på en skaljacka i 128 More space. Alla längd-mått motsvarar en 128cl skaljacka. Men midjemåttet och nederkants-måttet motsvarar en jacka i 152cl. Alltså är jackan 4 storlekar större på dessa två mått. Vad skiljer skalbyxor i SPACE mot våra andra skalbyxor?Funktion och kvalitetsmässigt är skalbyxorna exakt samma som våra andra skalbyxor. Det som skiljer är att midjemåttet och stussvidden är 4 storlekar större. 


Ett exempel: Erik är 153 cm lång och tittar på en skalbyxa i 152 More space. Alla mått förutom midjemåttet och stussviden motsvarar en 152cl skalbyxa. Midjemåttet och stussviden motsvarar en 176cl skalbyxan . Skalbyxan i More-Space är alltså fyra storlekar större på dessa mått.

Overaller

En bra overall märks på barn som vill vara ute länge. 
Oavsett årstid ska overallen hålla barnet torrt, lagom varmt och framförallt: 
inte begränsa barnens rörelse och lek!

Här hittar du overaller för vinter, höst och vår.Även för de minsta!

Visar 11 produkter

"Kläderna ska vara som för brandmän"

Läs om Mateo

Brevet från en förälder
var startskottet på allt

Brev från Kjerstin

Från brev till verklighet

Så funkar SPACE

Utelek på lika villkor

Vi på Gneis brinner för alla barns rätt till en obehindrad och skön utlek. För barn finns precis som vuxna i alla storlekar och former. 

Vi har därför valt att göra kläder för runda barn som har behov av mer vidd i kläderna. Dessa utgör plaggen som ingår i vår More Space kollektion.

Kläder för alla former 

Vilken typ av jacka du ska välja till ditt barn beror på i vilket sammanhang plagget ska användas och kanske också lite med tanke på var i detta avlånga land du bor. I norra Sverige, där det oftast är kalla vintrar, är en klassisk vadderad, vattentät vinterjacka att föredra som t.ex. jackan SPEED och BRISK, eller varför inte den extra tjocka termojackan IZOR RECYCLE. I södra Sverige där vintern är kortare och blötare kan det vara lämpligt att satsa på skalplagg även på vintern, t.ex. skaljackan SPEED SHELL eller TURMALIN skaljacka. En investering som är mycket användbar året runt där man varierar underställ och mellanlager beroende på utetemperatur. Vi är glada och stolta över att våra funktionsjackor blivit utsedda till bäst-i-test i olika testsammanhang, de håller alla samma höga kvalitetsnivå.

Barns rättighet att vara precis som dom är!

Gneis jackor har sedan starten uppskattats mycket av många barnfamiljer. Dels för sin smidighet och goda passform, men även för glada färgval, hög kvalitet och rörelsefriheten. I vårt sortiment av funktionsjackor har vi skaljackor, vadderade och vattentäta vinterjackor samt värmande termojackor (membranfria men vadderade). Vi har jackor för alla typer av aktiviteter - från skolgården till skidbacken. Var noga med att mäta ert barn så jackans storlek blir korrekt då en för liten eller för stor jacka påvekar rörelsefriheten i jackan. En jacka från Gneis har ett väldigt bra andrahandsvärde på grund av sin höga kvalité och tidlösa design. Den bästa jackan ett barn kan ha, är den som gärna används i vått och torrt. 

Hur viktigt är det att hålla sig torr?

Så här viktigt

Hur viktigt är det att hålla sig torr?

Så här viktigt

Kombinera ytterplagget med

Underställ

Mellanlager

Mössa

I Hjärtat på Gneis

Vi vill att fler barn ska leka ute!

När barn kan leka ute obehindrat - med kläder som är följsamma och inte är i vägen, med kläder som håller dem varma och torra - då stannar de ute länge, länge.

Därför har vi gjort det till vår mission att skapa de allra bästa funktionskläderna för barn.

Utelek gör gott

Vi tror att barn som får leka mycket ute mår bättre, på många sätt! Vi brinner för att göra uteleken tillgänglig både prismässigt och såklart kvalitetsmässigt - för med riktigt bra funktionskläder är uteleken lika självklar som inneleken.

Behöver funktionskläder vara dyra?

Bra funktionskläder är dyra, de kräver ambitiösa mönsterkonstruktioner och de allra dyraste materialen. Vi jobbar dagligen med att kapa alla mellanhänder, varje onödig kostnad vi kan hitta, för att komma ner i pris och göra plaggen tillgängliga för fler barn - men vi tummar aldrig någonsin på kvaliteten.

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se

Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo
more-space/
category