Tvätt- och skötselråd

Ullkläder

Tvätt- och skötselråd

Ullkläder

Generella skötselråd för ullkläder

En av ullens många fördelar är att du slipper dåligt lukt. I ull finns det nämligen kreatin, ett naturligt ämne som bryter ner illaluktande bakterier. Den vattenavvisande fiberytan hjälper även till att hämma bakterietillväxt. Därför kan ullplagg ofta bara vädras utomhus för att få dem fräscha igen.

Om du däremot inte får bort dålig lukt eller fläckar kan du behöva tvätta ditt ylleplagg.

Stäng eventuella blixtlås och vänd plaggen ut och in.

Tvätta enligt plaggets tvättråd och det viktigaste av allt - använd tvättmedel för ull!

Ett ulltvättmedel återfettar ullen och håller den mjuk och smidig. Vanliga tvättmedel torkar ur ullen och gör den spröd och torr och då håller den sämre samt blir mindre skön att använda.

Ta ut plagget ur tvättmaskinen och häng upp för torkning. Undvik att dra och sträcka plagget.

Ett blött ullplagg kan lätt gå sönder om man drar i det när det är blött.

Förvara ullplaggen luftigt ihopvikta i en låda.

Ifall de får hänga på en galge eller krok under en lång tid kan de förlora sin passform.

I Hjärtat på Gneis

Vi vill att fler barn ska leka ute!

När barn kan leka ute obehindrat - med kläder som är följsamma och inte är i vägen, med kläder som håller dem varma och torra - då stannar de ute länge, länge.

Därför har vi gjort det till vår mission att skapa de allra bästa funktionskläderna för barn.

Utelek gör gott

Vi tror att barn som får leka mycket ute mår bättre, på många sätt! Vi brinner för att göra uteleken tillgänglig både prismässigt och såklart kvalitetsmässigt - för med riktigt bra funktionskläder är uteleken lika självklar som inneleken.

Behöver funktionskläder vara dyra?

Bra funktionskläder är dyra, de kräver ambitiösa mönsterkonstruktioner och de allra dyraste materialen. Vi jobbar dagligen med att kapa alla mellanhänder, varje onödig kostnad vi kan hitta, för att komma ner i pris och göra plaggen tillgängliga för fler barn - men vi tummar aldrig någonsin på kvaliteten.

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se

Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo
skotselrad-ull/
category