Matteos mamma Helena berättar:

"Kläderna ska vara som för brandmän, snabbt i och ut."

Overaller

En bra overall märks på barn som vill vara ute länge. 
Oavsett årstid ska overallen hålla barnet torrt, lagom varmt och framförallt: 
inte begränsa barnens rörelse och lek!

Här hittar du overaller för vinter, höst och vår.Även för de minsta!

Overaller

En bra overall märks på barn som vill vara ute länge. 
Oavsett årstid ska overallen hålla barnet torrt, lagom varmt och framförallt: 
inte begränsa barnens rörelse och lek!

Här hittar du overaller för vinter, höst och vår.Även för de minsta!

"Kläderna ska vara som för brandmän, snabbt i och ut."

Matteos mamma Helena berättar

Hur påverkar Matteos ADHD kraven på overaller?

Ett absolut måste vad det gäller alla kläder, men särskilt tjockare ytterkläder, är att de skall vara lätta att ta på och av samt ha hög kvalitet på blixtlås och knappar. Med ADHD kommer rastlöshet och önskan om att tråkiga, onödiga sysslor (som av- och påklädning ) skall gå så fort som möjligt. Lite som för brandmän, hoppa i och spring ut. Väl i ytterkläderna är det viktigt att materialet är följsamt och slitstarkt och tål tuffa tag, väta och är lätt att röra sig i. Likaså behöver sömmar, knappar och blixtlås hålla för lite extra belastning.

Har du sett några positiva/negativa effekter på Matteo som du kopplar till overallen?


Vi jobbar på med olika vintersporter och då underlättar det oerhört att ha ett klädesplagg som bara fungerar och fyller funktioner som är viktiga för Matteo såsom att det är lätt att röra sig i den, av och påklädning går smidigt och snö kommer inte in hur som helst. Detta gör det också lättare för att spontant gå ut och leka. Jag som förälder jobbar på att hjälpa till med att hålla fokus och då är alla moment som stör viktiga att undvika.

Var det svårt, med tanke Matteos höga krav på overaller att beställa utan att innan kunna klämma och testa overallen fysiskt?


Ja, jag hade lite svårt att välja mellan två storlekar och likaså om jag skulle ta den vidare modellen. Jag fick mycket bra och trevlig support av Gneis medarbetare som guidade mig i storleksdjungeln. Vi är nu inne på vårt andra år med overallen då den går att växa i och är super fin.

Prisvinnande overaller för lekande barn

Gneis är starkt förknippat med overaller och det är en kategori som vi lägger stor del av vår utveckling på. Hållbarhet, god passform, väl avvägd design, högklassig funktion och ett högt andrahandsvärde är det som gör våra overaller för barn så omtyckta. Vår kollektion består av flertalet modeller med storlekar som sträcker sig från 74 cl till 164 cl. Vår overall SUPERSHAPE har flera gånger vunnit det overalltest som genomförs av 
Bäst-i-test.se! Vi har inte förändrat vår testvinnare SUPERSHAPE, utan det är samma overall, förutom några nya färger, som du kan köpa även denna höst.

Vinteroveraller

I denna kategori har vi våra overaller Supershape och Supershape Space. Två mycket funktionella vinteroveraller. Supershape Space är baserad på Supershape men anpassad till de barn som behöver mer vidd i kläderna. Nyhet för denna vinter är att vi har tagit fram helt enfärgade overaller.

Skaloveraller

En nyhet i Turmalinserien – Turmalin Shell overall. En mycket användbar overall som kan användas året runt. Här handlar det om att variera mellanlager under overallen beroende på temperatur.

Babyoveraller

Våra uppskattade overaller för de minsta barnen - nyhet för i år är en ny variant av MINISHAPE. Den har bland annat mjukare och smidigare krag- och halsparti. Sedan finns som tidigare även Minishape II i flera olika färger och med dubbla dragkedjor.

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

14 dagars öppet köp

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo