Materialguide

Materialguide

Cordura är en nylonväv som har funnits i över 40 år, den är framtagen av Dupont, men varumärket ägs nu av företaget Invista.

Dessa vävar används i ett brett spektrum av produkter. För vår del används den i de flesta av våra slitstarka byxor, jackor och overaller.
Den Cordura-väv som vi använder är tillverkad av 100% Polyamid och är väldigt hållbar och slitstark. Slitstyrkan i Cordura är exceptionellt bra i förhållande till sin vikt och mjukhet.
Slitstyrkan beror på uppbyggnaden av polyamidfibern. Det finns olika tjocklekar på fibern som benämns i denier. Ju högre denier ju grövre väv.

Ett 3-lagers skaltyg består av en trikåväv, membran och yttertyg. Dessa tre delar lamineras ihop till ett homogent tyg.Fördelen med att de sitter ihop som ett tyg är att det inte blir någon rörelse mellan lagren vilket ger ett slitstark och hållbart material.Läs mer i vår utförliga Skalguide.

Det här skaltyget består av yttertyg och membran. Membranet lamineras ihop med yttertyget och här har även membranet försetts med en yta som ska tåla nötning. Det gör att 2,5-lagers plagg inte ska behöva ett foder.Dessa skal-varianter används oftast i plagg som ska vara lätta och komprimerbara som t. ex. regnkläder.Läs mer i vår utförliga Skalguide

2-lagers skal består av membran och yttertyg som lamineras ihop och kombineras oftast med ett separat innerfoder som skyddar membranet mot nötning.Fördelen med 2-lagers skal är att de blir mjuka och följsamma samt att membranet är helt fritt på insidan som generellt gör att plagget har en bättre andningsförmåga.Läs mer i vår utförliga Skalguide.

Materialblandningen Polycotton ger en mångsidighet som behåller lättheten och den svala känslan av ett bomullsplagg samtidigt som polyestern gör plagget mer hållbart och lättskött.Tyget är tätvävt vilket ger plaggen ett UV-skydd på +40. Här bör man kolla att bomullen som använts är ekologiskt tillverkad, för att minska miljöpåverkan.

Ull gör att man håller en behaglig värme både vid kylig och vid varm väderlek.Ull har även en förmåga att inte ta åt sig lukt som t ex syntetmaterial gör, vilket gör att ullplagg ofta kan vädras istället för tvättas.Våra ullplagg är underställ, mössor och strumpor i olika tjocklekar. I de plaggen finns även inslag av polyamid för att de ska vara slitstarka plagg som behåller sin passform.För att minska fårens lidande bör man försäkra sig om att ullen kommer från mulesing-fria får.

Frågar du oss som arbetar med Gneis vilka plagg vi gillar allra mest så blir svaret utan tvekan våra TERMOPLAGG. Förutom att de är otroligt sköna är de användbara året runt. Antingen bara som de är eller som förstärkningsplagg.Termoplaggen är de av våra plagg som är varmast i förhållande till vikten. De är sydda i ett vindtätt, extremt lätt och smidigt yttertyg. Den tunna, men högeffektiva syntetisoleringen, gör plaggen riktigt varma fast de är tunna. För att vara maximalt sköna att ha under och för att hålla ner vikten har de en avskalad enkel design med bara de nödvändigaste detaljerna.Vår och höst är de vindtäta termo tyget perfekt när det är lite kyligt/blåser. En superlätt och skön ersättare till den vindtäta fleecen. I och med att de även är mycket komprimerbara, och nästan inte väger något, ryms de alltid att ha med i ryggsäcken som reservplagg i fall att... Helt suveränt bra!

Storleksguide SUPERSHAPE

Vi vill att alla barn, oavsett kroppsform, ska ha samma möjlighet till utelek.
Därför har vi utvecklat funktionskläder med både vidare och smalare passformer.

Storleksguide

Materialfakta och skötselråd

Skötselråd

Materialfakta och skötselråd

Skalfakta

Materialfakta och skötselråd

Materialguide

SUPERSHAPE-analys

Vi vill att alla barn, oavsett kroppsform, ska ha samma möjlighet till utelek.
Därför har vi utvecklat funktionskläder med både vidare och smalare passformer.

Storleksguider

Storleksguide

Storleksguide

Storleksguide SUPERSHAPE

Materialfakta & skötselråd

SUPERSHAPE-analys

Materialfakta & skötselråd

Skötselråd

Materialfakta & skötselråd

Materialguide

Materialfakta & skötselråd

Skalfakta

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

14 dagars öppet köp

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo