Vårda ditt plagg

Vårda ditt plagg

Vikten av att vårda

Att vårda ditt plagg på bästa sätt  leder inte bara till att plagget behåller sina tekniska funktioner, att barnen är glada och att plagget lever längre. Det finns många fördelar. Till exempel när du ska sälja plagget. Då är ett välvårdat plagg ett eftertraktat byte. 

Facebook för försäljning

Välvårdat = Lättsålt

Malin Thunblad driver en försäljningskanal på Facebook med över 2 000 medlemmar. Kanalen inriktar sig på specifika varumärken och plaggen går åt i rask takt. 

"– Det är inte enbart en försäljningsplattform. Det är också något av ett forum där vi med gemensam kraft hjälps åt med frågor kopplade.  Det kan vara alltifrån frågor om storlekar till allmänna tips och råd om hur ett plagg egentligen presterar och ska skötas om. " berättar Malin

"– Jag ville skapa en köp-&  säljkanal där det gick att handla plagg under bra förutsättningar. Att de har tvättats och sköts på ett rekommenderat sätt".


Vikten av att plaggen är välvårdade är något som Malin verkligen påpekar när det kommer till intresset för plagget.

"– Att plagget är välvårdat betyder två saker när det kommer till försäljning, ett välvårdat plagg säljs dyrare och snabbare - det har vi otaliga exempel på i vår kanal."

Tips och råd för att

Vårda för framtiden

Att vårda ett plagg är ganska enkelt. Här kommer några råd kring hur du kan tänka för att ditt plagg ska prestera i längden.

Laga plagget. Erbjuder varumärket egna lagningslappar i samma tyg, använd i sådana fall dessa. Många företag erbjuder också instruktionsfilmer i hur man går tillväga för att reparera vanliga skador.

Lufta och vädra istället för att tvätta plagget. Ullplagg som kan vara svåra att tvätta, mår också mycket bättre av att få hänga ute och vädras. 

Skruva ner temperaturen på din tvättmaskin. Moderna maskiner och tvättmedel klarar av att göra dina plagg rena på lägre gradtal. Du minskar dessutom på slitaget genom att tvätta i lägre gradantal.

Torka dina kläder på ett klädestreck eller på annan plats ute. Undvik torktumlare så långt det går.

Fyra saker som höjer intresset för ditt begagnade plagg

Tips 1

Plagget kommer från ett rökfritt hem

Kläder som kommer från ett hem där man röker riskerar att ha en oönskad doft. Är ditt hem rökfritt – Nämn det i din annons..

Tips 2

Plagget har inga skador

Har plagget några skador? Eller har du själv lagat något på plagget - var noga med att nämna det i försäljningen.

Tips 3

Plagget har tvättats på rätt sätt

Har du varit noga med att sköta plagget enligt dess tvättråd och de allmänna rekommendationer som finns kring just den typen av plagg? Berätta i så fall det i din annons.

Tips 4

Plagget kommer från ett djurfritt hem

Pälsdjursallergiker önskar av naturliga skäl inte handla kläder från ett hem med djur. Om ditt hem är djurfritt så informera om det i din annons.

Priset

Hur mycket får jag för ett begagnat plagg?


Vad du får för just ditt plagg är såklart beroende på en massa olika saker så som varumärke, tillgång och säsong osv. 

Men något som går att slå fast är att ett välvårdat plagg är mer attraktivt på second hand-marknaden. Och eftersom att ett välvårdat plagg är bra för barnet, miljön och plånboken - så finns det inga förlorare när du väljer att vårda ditt plagg.

Vikten av att vårda

Vill du veta mer?

Här kan du lära dig mer om hur och varför du ska vårda dina kläder.

Läs mer om hur du kan Maxa användningen på andra sätt

Vill du veta mer?

Här kan du lära dig mer om hur och varför du ska vårda dina kläder.

Läs mer om hur du kan Maxa användningen på andra sätt

Vikten av att vårda

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

14 dagars öppet köp

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo