Ossoami barnbyxor

Här hittar du alla Ossoami slitstarka barnjeans och swettisbyxor.

Obs! I mars fyller vi på lagret av befintliga
Ossoami-modeller plus att det kommer helt nya :)

Ossoami

Här hittar du alla Ossoami slitstarka barnjeans och swettisbyxor.

Obs! I slutet av februari börjar vi att fylla på lagret av befintliga Ossoami modeller plus att det då också kommer helt nya :)

Efter att i flera år slitit mitt hår över barnens konstant trasiga byxor startade jag 2013 OSSOAMI. Jag ville hitta en lösning på denna tids- och energitjuv, som dessutom kostade massa pengar. Men jag ville också göra en insats för miljön genom att ge alla barnfamiljer möjligheten att konsumera väsentligt färre barnbyxor. Jag är väldigt stolt över att ha lyckats uppnå mina mål och väldigt glad att Ossoami nu kan fortsätta sin resa under Gneis stadiga vingar.
 
// Linda Sjölund, grundare av Ossoami barnjeans

Det känns fantastiskt roligt att Ossoami valt att flytta in hos oss då vi båda är små varumärken med stort hjärta, har samma värderingar och en stark vilja att göra skillnad! Vi tänker också lika kring produkterna, miljön och barnens rätt till de allra bästa kläderna. Kort och gott en "perfect match"!

// Ulf Byström, grundare och VD Gneis barnkläder

Handla barnjeans

Handla swettisbyxor

Starkaste jeansen

Tuffare än du tror!

Under barnens aktiva lekar inomhus och utomhus utsätts barnbyxor för stora påfrestningar. Alla Ossoami barnjeans och swettisbyxor har knän gjorda av Cordura® Denim. Ett tyg lika mjukt som vanligt jeanstyg, men med en stor skillnad... Detta tyg är mer än 15 gånger slitstarkare än vanlig denim!

Detta gör med stor marginal Ossoami barnbyxor till marknadens tåligaste barnbyxor. Vilket också bevisades 2015 i ett långt och omfattande test av barnjeans där Ossoami barnjeans slog världsrekord i nötningshärdighet.

 

I vårt sortiment finns olika tjocklekar på jeansen. Ju kraftigare denim och ju mindre behandlade, desto hållbarare är de. De starkaste modellerna är Amigo och Chingu. På dessa två modeller ger vi ett års nötningsgaranti.

Favoriterna i garderoben

Barn är extremsportare och kräver med all rätt kläder som är anpassade därefter. Det betyder kläder som är extremt tåliga, är sköna, sitter bra och som barnen kan röra sig obehindrat i. Och såklart som de känner sig coola och snygga i!

Allt detta och mycket mer finns i bakhuvudet när Ossoami byxorna designas, konstrueras och produceras – med målet att bli allas favorit i garderoben.

Värt att nämna är också att alla byxor är unisex modeller och finns i flera passformer för att passa alla barn.

Om Ossoami

Småbarnsmamman som slutade lappa och laga

Två små barn, en stor hög med håliga barnbyxor som växte dag för dag och en frustration över knän på barnbyxor som inte höll tills det var dags för nästa storlek. Det var så allt började.

Linda Sjölund var trött på att lappa och laga. Och förfärad över alternativet! Att konsumera orimliga mängder med barnbyxor. Med 20 års erfarenhet av textilproduktion i bagaget bestämde hon sig för att påbörja en resa. Resan mot att utveckla världens mest slitstarka barnjeans. Omtyckta av barnen. Hållbara för både plånbok och miljö. Så 2013 föddes OSSOAMI – Benens vän.

Hemligheten heter Cordura®

Hemligheten bakom Ossoami slitstarka barnbyxor heter Cordura® Denim. Cordura® är en patenterad textilfiberkonstruktion som har använts i drygt 50 år i arbetskläder, MC-kläder och andra produkter som måste tåla högt slitage.

Corduratygerna är kända för sin hållbarhet och sin extrema förmåga att stå emot nötningsslitage – samtidigt som de är mjuka och sköna. I ett inledande test sydde Linda Cordura® Denim på sina barns nya ”vanliga” jeans. För om materialet klarade deras vilda lekar skulle det stå pall för det mesta. Och det fungerade!

Världsrekord i slitstyrka

För att bevisa att Ossoami’s barnbyxor håller vad de lovar lät Ossoami 2015 testlaboratoriet Swerea IVF utföra ett nötningstest på knäna på jeansen och jämföra detta med övriga standardjeans på marknaden. Det resulterade i världsrekord och visade att Ossoami barnjeans är 17–34 gånger slitstarkare än standardjeansen på marknaden.

Mjuka och sköna, men tål tuffa tag – Hejdå trasiga byxknän!

I dag finns både barnjeans, mjukisbyxor och leggings i Ossoami’s sortiment. Byxorna är i unisex modeller och finns i regular, slim och relaxed passform i storlekarna 92 till 176 cl för att passa hela syskonskaran.

Samtidigt som Ossoami byxorna är lika coola och sköna som vilka barnbyxor som helst tål de tack vare Cordura® Denim på framsida benen de allra tuffaste lekar. Vilket behövs då barn i mångt och mycket är extremsportare, och kräver kläder för det. Kläder som är extremt tåliga, sitter bra och som de kan röra sig obehindrat i. Självfallet ska barnen även känna sig coola & snygga i sina byxor.

Gör skillnad – Handla hållbart

Alla vinner på att handla hållbart. Du slipper laga & lappa. Dessutom minskar påfrestningen på miljön. Visste du att det går åt ca 10.000 liter vatten, 10 kg CO2 och mer än 1 kg kemikalier att tillverka ett par jeans? Ett par!

Vi konsumenter kan göra mycket genom att välja produkter som håller länge. I detta fall barnjeans. Men samma sak gäller förstås alla produkter inklusive alla utekläder som du köper till dina barn. Så välj gärna Gneis och Ossoami och gör skillnad.

Varje plagg har en prislapp

Vilken prislapp tittar du på när du handlar? Den som sitter på plagget eller den "osynliga prislappen" som visar plaggets verkliga kostnad och värde? Först när du vet hur länge plagget håller vet du om du har fyndat eller ej – eller hur? Vi lovar att Ossoami barnbyxor är värda varenda krona och att du fyndar på riktigt när du väljer Ossoami framför alla slit-och-släng-byxor.

Obs! I mars fyller vi på lagret av befintliga modeller plus att det kommer nya :)

Visar 14 produkter

Byxor för lekande barn, i vått och torrt. 

Vi på Gneis är mycket stolta över att kunna erbjuda Ossoamis slitstarka barnjeans i vår shop. Slitstarka barnjeans som håller är inte bara bra för plånboken, utan också för miljön. 

Vissa typer av väder och aktiviteter kräver ibland andra typer av byxor. Våra mycket uppskattade skalbyxor passar vid höstens regniga period, men kan också användas vintertid om de enligt lager på lager-principen kompletteras med ett mellanlager eller underställ.

Vintertid så rekommenderar vi våra vinterbyxor som självklart är vinterfodrade och vattentäta, vilket skyddar både mot kyla och regn och slask.

Självklart så erbjuder vi skaljackor och vinterjackor i exakt samma fina kvalité som våra byxor.

 

I Hjärtat på Gneis

Vi vill att fler barn ska leka ute!

När barn kan leka ute obehindrat - med kläder som är följsamma och inte är i vägen, med kläder som håller dem varma och torra - då stannar de ute länge, länge.

Därför har vi gjort det till vår mission att skapa de allra bästa funktionskläderna för barn.

Utelek gör gott

Vi tror att barn som får leka mycket ute mår bättre, på många sätt! Vi brinner för att göra uteleken tillgänglig både prismässigt och såklart kvalitetsmässigt - för med riktigt bra funktionskläder är uteleken lika självklar som inneleken.

Behöver funktionskläder vara dyra?

Bra funktionskläder är dyra, de kräver ambitiösa mönsterkonstruktioner och de allra dyraste materialen. Vi jobbar dagligen med att kapa alla mellanhänder, varje onödig kostnad vi kan hitta, för att komma ner i pris och göra plaggen tillgängliga för fler barn - men vi tummar aldrig någonsin på kvaliteten.

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

Öppet köp & bytesrätt i 14 dagar

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se

Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo
ossoami/
category