SUPERSHAPE-analys

Allt du behöver veta om vår kundfavorit SUPERSHAPE.

Så tillverkas och testas SUPERSHAPE

Allt du behöver veta om vår vinteroverall SUPERSHAPE.

Det behövs hela 189 delar till en Supershape-overall!

Varenda bit har ett syfte och alla dessa bitar bildar tillsammans ett plagg som även skall ha rätt mått och passform baserat på ett mönster och en måttlista. Ett mönster för varje storlek. Supershape har 12 storlekar. Det blir totalt sett många unika bitar till en modell.

Här intill är receptet för en Supershape-overall. Som ni kanske förstår är det ett riktigt hantverk att få ihop en färdig overall och inget som sker i en handvändning. Det krävs speciella maskiner och utrustning och ett stort yrkeskunnande hos personalen.

Alla bitar ska skäras ut, broderier och tryck ska på plats. Knappar och öljetter slås fast, mellanlägg, vadd, snoddar och resårer placeras på rätt ställe. Dessutom ska alla sömmar sys och sedan tejpas, zip-pullers och fothällor träs på, med mera, med mera, tills hela overallen är färdig och kontrollerad och slutligen packas.

Vi har nu testat vinteroverallen Supershape™ i Sports Tech Research Centers världsunika vindtunnel. Närmare bestämt andning.

Testet har gjorts inom ramen för Sports Tech Innovation Initiative. Ett 3-årigt forskningsprojekt på Mittuniversitetet i Östersund, med 16 miljoner i totalbudget, där vi är en av deltagarna.

I vindtunneln finns ett av världens största rullband, en enorm fläkt och avancerade klimatfunktioner. Det möjliggör forskning och tester av olika material och produkter i verklighetstrogen miljö.

Testet gick ut på att undersöka hur membran med olika andning fungerar i verkligheten och om det fanns mätbara skillnader i luftfuktighet och temperatur mellan overallerna.

På startlinjen stod en overall med 5 000 g/m2/24h i andning (nedan 5000-overallen) och en overall med vårt ordinarie membran på 10 000 mm g/m2/24h (10000-overallen).För att genomföra testet tog vi hjälp av expertisen på plats och Ville, en pigg 12-åring, som fick testa de olika overallerna iklädd full vintermundering.

Med 8 stycken sensorer under overallen, som kontinuerligt avläste temperatur och fuktighet, tog sig sedan vår tappre testare sig fram under 20 minuter på rullbandet i både motvind och motlut.

Resultatet
Under dom ca första 5 minuterna märktes ingen skillnad. Men sedan, då testpersonen fått upp pulsen, märktes en tydlig skillnad i både temperatur och luftfuktighet.

Både temperatur och luftfuktighet började stiga i 5000-overallen medan det dröjde ca 9 minuter innan samma sak hände med 10000-overallen, som också hade en lägre temperatur och fuktighet under hela testets gång.

Efter 20 minuters test noterade vi också att fuktigheten i 10000-overallen avtog medan den fortsatte öka i 5000-overallen.I 10000-overallen blev Ville varken lika svettig eller lika varm. 10000-overallen hade dessutom en jämnare temperaturförändring. Sammantaget ger denna overall det lekande, aktiva barnet en skönare utevistelse.

Villes uppfattning under testet överensstämde också med sensorernas grafer.Så, funderar du på att köpa en overall, och det står mellan en overall med 5000 och 10000 g/m2/24h, köp den sistnämnda om du vill att barnet ska må gott utomhus!

Vi arbetar ständigt med att utveckla våra overaller och göra dem bättre. Den senaste förbättringen är den specialvadd vi placerat i Supershape overallens axelparti. En filtad vadd från Primaloft med högre bärighet som förhindrar kylan att tränga in och för värmen att läcka ut. En vadd som vanligtvis används till skor eller handskar. Perfekt tänkte vi!

Vi lät sy upp två likvärdiga overaller och åkte till Sports Tech Research Center i Östersund för att mätbart bevisa denna funktion. Den enda skillnaden mellan overallerna var att den ena hade extra Primaloft-vadd i axel/ok parti.

Vi lät mäta och jämföra dessa overaller med 2 olika mätmetoder i ett frysrum som höll -21°C och resultatet var mycket positivt.

Mätmetod 1: Infraröd värmekamera

Redan efter första mätningen vid 5 minuter var det tydligt att den extra Primaloft-vadden har stor effekt.

Mätmetod 2: Temperaturmätare inuti overallen

Plagget med extra vadd har en kallare yt-temperatur vilket indikerar att den extra Primaloft-vadden förhindrar värmeförlust.

Storleksguide SUPERSHAPE

Vi vill att alla barn, oavsett kroppsform, ska ha samma möjlighet till utelek.
Därför har vi utvecklat funktionskläder med både vidare och smalare passformer.

Storleksguider

Storleksguide

Storleksguide

Storleksguide SUPERSHAPE

Materialfakta & skötselråd

SUPERSHAPE-analys

Materialfakta & skötselråd

Skötselråd

Materialfakta & skötselråd

Materialguide

Materialfakta & skötselråd

Skalfakta

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

14 dagars öppet köp

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo