Håller ditt barn lagom varmt och torrt!

Ullkläder för barn

Håller ditt barn lagom varmt och torrt!

Ullkläder för barn

Ullkläder för barn

Våra sköna ullunderställ och ullkläder passar barn i alla åldrar. Ullen har en otrolig förmåga att leda bort fukt från kroppen och är därför perfekt som både lager 1 och 2. I vårt sortiment hittar du ullunderställ, ulltröjor, ullbyxor, ullstrumpor och ullmössor i finaste kvalité.

Nedan kan du läsa mer om ullens fördelar samt klicka in på vårt ulltest där vi fått fram banbrytande fakta kring vikten av att tvätta ullplagg på rätt sätt. 

Barn i Gneis ullunderställ i merinoull

ULLUNDERSTÄLL

Mjuka, sköna underställ i merinoull, som håller barnen torra och varma. Perfekt att bära närmast kroppen.


Barn med stickad ulltröja från Gneis

ULLMELLANLAGER

Tröjor och byxor i lite tjockare ull att använda som mellanlager under skal eller vinterkläder. Håller kroppen varm och go.

Glada barn i Gneis ulltröjor

ULLTRÖJOR

Kort- och långärmade t-shirts av upcyclad ull. Funkar lika bra till svettiga sportaktiviteter
som till vardagen på skolan.

Gneis ullstrumpor för barn och vuxna

ULLSTRUMPOR

Ullstrumpor för stora och små som håller fötterna varma och torra oavsett aktivitet och väder - finns i flera tjocklekar.


Barn i Gneis ullmössa

ULLMÖSSOR

Massor med härliga ullmössor och tubes, tunna och tjocka i många olika färger - håller knoppen och kroppen varm och torr.


ULLENS FÖRDELARUll är ett fantastisk naturmaterial som värmer även när det blir fuktigt och på så sätt håller kroppen både varm och torr. Ull är bra på att ta upp fukt och kan dessutom absorbera upp till cirka trettio procent av sin egen torra vikt utan att du upplever den som blöt. Våra ullprodukter är därför ett utomordentligt val, speciellt för barn där aktivitetsnivån ofta varierar i stor grad.

En av ullens många fördelar är att du slipper dåligt lukt. I ull finns det nämligen kreatin, ett naturligt ämne som bryter ner illaluktande bakterier. Den vattenavvisande fiberytan hjälper även till att hämma bakterietillväxt. Därför kan ullplagg ofta bara vädras för att få dem fräscha igen. Och behövs de tvättas - gör det då med ulltvättmedel! Då behåller de sin härliga mjukhet och funktion på bästa sätt.

Ullen är ett naturmaterial som enkelt bryts ner i naturen. Ull kan även ses som en förnybar råvara, eftersom ett får kan klippas flera gånger. Genom att ersätta fleece med ull minskar du dessutom en av de stora miljöproblemen inom textilindustrin, nämligen microplaster. Ull är ett material som därigenom har en mindre negativ miljöpåverkan än syntetiska material.

GNEIS ULLTESTKan det verkligen spela någon roll vilket tvättmedel man använder?

Jo faktiskt - åtminstone när det gäller ull. Vi har testat vårt ullunderställ WOOL BASELAYER i labbmiljö och fått fram banbrytande fakta kring vikten av att tvätta rätt för att plagget ska behålla sin komfort och hålla länge.

Nedan hittar du vårt ulltest och alla de fördelar som kommer med att tvätta med ulltvättmedel.

Alla ullprodukter

Visar 48 produkter

Ullkläder för barn

Ull är ett fantastisk naturmaterial som värmer även när det blir fuktigt och på så sätt håller kroppen både varm och torr.

Upptäck vårt sortiment av ullkläder i finaste kvalité. Här hittar du mellanlager i ull, ullbyxor och ulltröjor - både kortärmade och långärmade. 

Våra ullkläder är perfekta som lager 2 under skal- och vinterkläder när temperaturen börjar sjunka. Men de fungerar lika bra till vardags som en stickad tröja eller mjukisbyxor.

Ullunderställ för barn

Underställ som fungerar bra är särskilt viktigt för barn då det används närmast kroppen och ska hålla dem varma och torra. Understället ska vara anpassat efter barnens olika behov, aktiviteter och inte minst vara sköna.

WOOL BASELAYER SET är vårt ullunderställ för barn i mjuk och skön ullblandning. Materialet består av merinoull (mulesing free) och en mindre del polyamid (20%). Understället fungerar lika bra som lager 1 under skal- eller vinterkläder som till vardags i skolan eller på förskolan. 

Merinoullen ger plagget god isoleringsförmåga och håller en behaglig värme. Polyamiden gör materialet slitstarkt, och plagget blir då hållbart nog att användas som ett vardagsplagg. Passformen är inte super-slimmad mot kroppen vilket också gör att detta underställ har ett bredare användningsområde vilket uppskattas av många.

Ullmössor och ullstrumpor för barn

Kalla fötter och ett kallt huvud kyler ju som bekant ner hela kroppen. Att hålla barnens fötter och huvud varmt är därför en viktig del för att barn ska trivas med att vara ute.

I vårt sortiment hittar du ullstrumpor, ullmössor och ullbuffar som gör just detta. Vi har ett gäng tillbehör i ull - i olika tjocklekar och i en mängd olika färger.

 

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

14 dagars öppet köp

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo