Gneis & Ossoami

Statement

Gneis & Ossoami

Statement

Att ta ansvar och våga välja väg

Sedan dag ett har vi valt att alltid stå på barnens sida och det är också barnen som kommer att få ta den största smällen om vi fortsätter att förstöra vår natur och miljö i den takt vi gör nu. Vårt mål är att tillverka kläder som kan användas av flera barn i många år, med minsta möjliga klimatavtryck.


Att arbeta med hållbarhet “på riktigt” kräver en hel del kompromissande. Ibland tvingas vi välja bort lönsamma produkter som tycks fungera bra då, det visar sig att de inte är bra för miljön. För oss är dessa val enkla! Vi väljer det som långsiktigt är bäst för miljön. Utmaningen är att hitta bra alternativ och tillsammans med våra kunder se till att maximera användning av de plagg som tillverkas eller redan finns. Vi måste alla hjälpas åt för att bidra till en bättre värld och rädda vår miljö. Däribland minska vårt oansvariga sätt att konsumera.

När det gäller den svenska konsumtionen av kläder sker 80 procent av klimatutsläppen vid tillverkningen.  Det handlar alltså om att använda de redan tillverkade plaggen så många gånger som möjligt och välja tidlösa plagg av hög kvalitet, som är gjorda för ett långt liv, om man köper nytt. Att låta plaggen användas av flera barn är kort och gott det viktigaste man kan göra för miljön när det kommer till barnens utekläder.

Vi låter våra modeller leva länge. Vissa har redan blivit klassiker. Istället för att hitta på nytt som inte behövs förbättrar vi dem. Vi använder material av hög kvalitet så de både håller länge och lönar sig att laga. Vi jobbar bara med unisex modeller, klassiska färger och tidlös design, så att de funkar för barn efter barn.Vi gör inte modeller, som är kul för stunden, för att locka föräldrar att köpa plagg som i själva verket inte behövs. En mindre genomtänkt kollektion, som enkelt kan kombineras, räcker långt. Mer behövs helt enkelt inte och valen blir dessutom så mycket enklare för kunden.

Reor och rabatter i en ständig strid ström tycker vi inte rimmar med ett hållbart tänk. Vi har en lagertömning per år för att rensa bort spretiga varianter eller utgående modeller. That's it! Vi har istället fasta priser så att man kan handla när man behöver något, och kunna ta sig tid att noga tänka efter innan man gör sina köpbeslut. Vårt mål är att kunderna handlar det som de verkligen behöver och sedan använder det till max för att sedan se till att nästa barn tar vid.

Returer i online-handeln är ett gigantiskt problem och skapar bland annat enormt många onödiga transporter. Fri frakt och fri retur är en bidragande orsak till att man gärna köper på sig fler saker bara för att kolla hur de ser ut. Vi tar därför betalt för både frakt och returer och försöker så gott vi kan hjälpa våra kunder att välja rätt från början. Det är en utmaning, men det går om man är ihärdig.

Ulf Byström, VD Rock Group Sweden (ägare av varumärkena Gneis & Ossoami)

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

14 dagars öppet köp

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo
hallbarhet/statement/
category